Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]24.06.2011 roku - pierwszy raz wraz z drugą wolontariuszką Kasią odwiedzamy przytulisko w Opalenicy.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wśród wielu przerażonych i zrezygnowanych oczek widzimy smutne oczka, siwy pyszczek, kołtuny i filce na uszach, łapach...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Nieufny, wycofany, smutny, około 8-9 letni pies.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Na pewno był psem domowym, bo ma zadbane zęby i ewidentnie ktoś kiedyś dbał o jego sierść. W przytulisku siedzi od 14 kwietnia, odłowiony z ulicy, błąkał się z jakąś sunią. Nikt go nie szukał :shake::shake::shake:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Psiak wychudzony, gdy próbowałyśmy spojrzeć mu w uszy (czy nie ma zapalenia), to pokazał ząbki, ale to ze strachu było.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS] Na pewno ma zapalenie oczu. Sfilcowaną sierść pod brzuchem, na uszach i łapach.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Z informacji uzyskanych w przytulisku - psiak został zgarnięty z ulicy w Opalenicy po tym jak się kilka dni błąkał razem z jakąś sunią - w przytulisku od 14 kwietnia 2011 roku.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kasia (tymczasowa opiekunka):[/FONT][FONT=Comic Sans MS] 669-241-366 lub [email protected][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Agnieszka (Akrum): [/FONT][FONT=Comic Sans MS]513-059-824, [email protected][/FONT]

Posted

W poniedziałek 27.06.2011 roku Kasia po konsultacji z TZ pojechała po psiaka do przytuliska i zabrała do siebie na BDT (okolice Nowego Tomyśla).

Psiak dostał na imie Edward, Edek :)
Pierwszy dzień Edek był nieufny, nie dał sobie nic zrobić z tymi kołtunami, dlatego na czwartek jesteśmy umówione do salonu fryzjerskiego, gdzie niezastąpione Kinga z Edytą doprowadzą psiaka do porządku :)

Na drugi dzień pobytu w DT dostałam info od Kasi:
Edek już bardziej otwarty, cieszy się, został odrobaczony. Pochłania każde ilości żarełka.
Zaczął niestety wychodzić z niego spanielkowaty charrrrakterek, goni i próbuje zjeść koty, kury :)
Nie ma problemu jeśli chodzi o samochód, smycz, wie co to legowisko.

Wczoraj również Eduś zaczął rozdawać Kasi buziaki, od tak po prostu :):):)

Posted

Akrum napisał(a):
Psiak dostał na imie Edward, Edek :)
Pierwszy dzień Edek był nieufny, nie dał sobie nic zrobić z tymi kołtunami, dlatego na czwartek jesteśmy umówione do salonu fryzjerskiego, gdzie niezastąpione Kinga z Edytą doprowadzą psiaka do porządku :)

Tylko niech dziewczyny z salonu nie zgolą mu grzbietu (po goleniu pogarsza się jakośc włosa), bo tam ma piękną sierść i na pewno żadnego kołtunka tam nie znajdą.

Akrum napisał(a):
Na drugi dzień pobytu w DT dostałam info od Kasi:
Edek już bardziej otwarty, cieszy się, został odrobaczony. Pochłania każde ilości żarełka.
Zaczął niestety wychodzić z niego spanielkowaty charrrrakterek, goni i próbuje zjeść koty, kury i ogólnie stara się rządzić resztą psiego stadka.
Nie ma problemu jeśli chodzi o samochód, smycz, wie co to legowisko.

Wczoraj również Eduś zaczął rozdawać Kasi buziaki, od tak po prostu :):):)

Hahaha, cały spaniel! :evil_lol:

Ale oczka to ma na tych zdjęciach zaropiałe. :shake:

Posted

Oczka już miał przemyte i ma zakraplane - więc niedługo stan zapalny powinien minąć :)

Grzbiet oszczędzimy chłopakowi - głównie chodzi o ogolenie uszu, wycięcie kołtunków z łap i pod brzuchem.

Dostałam jeszcze mail od Kasi:

W schronisku do piesków był ok, jak go brałam
to mi mówili, że on zawsze był grzeczny i nie wchodził w drogę innym
psiaczkom. Na razie zabieram go na długie spacery samego, poza tym jest
grzeczny leży sobie całe dnie na legowisku jak lew, a jak widzi że
biorę obróżkę to cały chodzi ze szczęścia ;-)))

Posted

Witaj Edek:)

Wszystko co do tej pory tu czytam (koty, kury, obroża, rozdawanie buziaków) sama bym mogła napisać o "naszym-waszym" Gufim...
Czekam na zdjęcia od Kingi i obiecuję mu zrobić ogłoszenia...

Pamiętasz Akrum o niewspominaniu Kindze, że sama bawiłam się w fryzjera:oops::evil_lol:

Posted

[quote name='Akrum']Grzbiet oszczędzimy chłopakowi - głównie chodzi o ogolenie uszu, wycięcie kołtunków z łap i pod brzuchem.[/QUOTE]
Ok, w takim razie czekam na fotki Edzia po odnowie biologicznej. :cool3: :loveu:

Posted

[quote name='Juldan']Witaj Edek:)

Wszystko co do tej pory tu czytam (koty, kury, obroża, rozdawanie buziaków) sama bym mogła napisać o "naszym-waszym" Gufim...
Czekam na zdjęcia od Kingi i obiecuję mu zrobić ogłoszenia...

Pamiętasz Akrum o niewspominaniu Kindze, że sama bawiłam się w fryzjera:oops::evil_lol:

Witajcie Juldany :)
Hahaha, no nie mów że z Gufiego też taki wariat na ptactwo i burasy??

Ewka, pamiętam pamiętam - nic Kindze nie powiem o tym, że obcięłaś Maniolka, choć pewnie i tak się sama skapnie jak następnym razem przyjedziecie na wizytę :):):)

Posted

Wariat to mało powiedziane... ale za to jaki kochany:loveu::loveu::loveu:

Jego przytulasy i buziole wynagradzają wszystkie wybryki, na niego nie sposób się gniewać:loveu::loveu::loveu:

Akrum namów Kasię do odezwania się na Dogo. Informacje z pierwszej ręki, to informacje z pierwszej ręki:evil_lol:

Może Kinga przyniesie szczęście Edkowi, tak samo jak przyniosła Gufiemu:razz:
Gdyby nie Ona to Wariata nie byłoby z nami...

Posted

Kasia wątek podczytuje, więc może niedługo tu zagości - mam taką nadzieję :):):)

Kinga z Edytką zajmą się dzisiaj Edkiem, pewnie na początek będzie śmiesznie wyglądał - tak samo jak Saba co u Pyrdki na DT gościła - po wyjściu ze schronu miała też zgolone uszyska z kołtunów i tak fajnie (czyt. śmieśnie) wyglądała :)

Posted

Akrum i jak Edward zniósł zabiegi upiększające???
Śpiewał tak pięknie jak Gufi? czy może udawał Psa z Galaretki- jak Maniek:)

Posted

Witam wszystkich serdecznie, tu Kasia od Edka, w końcu po wielu zawieszeniach i resetach komputera udało mi się zalogować na tym forum....
Eduś już po zabiegach, był bardzo, bardzo grzeczny, byłyśmy w szoku, dał sobie bez problemu ogolić uszka, łapki i pod ogonkiem, cały czas trzymał mi pyszczek w rękach, pełen zaufania, został wykąpany i uczesany, bardzo grzecznie siedział prawie półtorej godziny, na koniec już był zmęczony tym wszystkim i zdenerwowało go troszkę czyszczenie uszek, ale już jest pachnący i czyściutki.
Biega teraz po domku i ciągle się cieszy. Ma bardzo pozytywny charakter, nie szczeka, dosłownie raz mu się zdarzyło szczeknąć. Apetyt mu bardzo dopisuje ;-))
Jak na swój wiek jest bardzo sprawny (w ogóle zaczęłam się zastanawiać czy może nie osiwiał na pyszczku z powodu tych wszystkich złych przeżyć i w efekcie jest młodszy niż na to wygląda??), ma piękne ząbki(ani śladu kamienia bielusieńkie, równiutkie), w ogóle wygląda na zdrowego pieska, oczka już są prawie ok, jeszcze parę dni pozakraplamy (sam siada i czeka grzecznie aż mu zakroplę, nawet nie drgnie).
Zrobię za chwilkę nowe fotki Edwarda po "tunningu" i postaram się jak najszybciej wkleić na forum.
Pozdrawiam wszystkich
wraz z całą swoją liczną gromadką ;-))) Mam nadzieję, że wspólnie znajdziemy Edkowi kochający i ciepły domek.
K.

Posted

O, witaj Kasiu :)

Hehe widzę, że nick sobie od swoich mastifów wzięłaś :)

Super, że w końcu udało Ci się zalogować - będą teraz wieści na bieżąco :)

Posted

wow jakie śliczne zdjęcia :)

szkoda, że mail do gazety poszedł już wczoraj i będzie tam zdjęcie jeszcze ze schroniska, no ale trudno...

Posted

Panie Edwardzie:loveu: jest Pan Cudny:loveu:

Kto napisze tekst do ogłoszeń? Co? Będę robiła Zuzolinie- chyba już setny raz to i Edziowi pyknę:lol:

Posted

[quote name='Juldan']Akrum i jak Edward zniósł zabiegi upiększające???
Śpiewał tak pięknie jak Gufi? czy może udawał Psa z Galaretki- jak Maniek:)[/QUOTE]

ze pies wyyyyje podczas groomingu? mów bo ja kocham wyjców ;p

Edward jest teraz Ksiéciem Edwardem! Piékny zuczus.

Posted

Wyciem nazwać tego nie można, to rodzaj zawodzenia z elementami stepowania;):lol:
Księcia Edwarda o to nawet nie podejrzewałam:lol:

Posted

Cleopatrax a napiszesz może jakiś tekst do ogłoszeń? Bo mi nie wychodzi to chyba zbyt dobrze:(
Moja tymczasowiczka Zuza- To "cielątko" z podpisu, siedzi u nas już prawie 4 miesiące i nie potrafię nikogo zachęcić moimi tekstami:(
Ale jest cudna, niech siedzi dopóki nie znajdzie się godny Jej człowiek:razz: