Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='azalia']Wydaje mi się,że ten "właściciel"wymyślił agresję Azyra do niego,widać jak o niego dbał,pies zapchlony i chudy.[/QUOTE] Pewnie chciał pozbyć się psa...Albo po prostu coś zmusiło Azyra na postawienie się na niego... Dziękuje bardzo za przybycie i chęć pomocy dla Azyra :) Quote
hankasanok Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Wala2006']Pewnie chciał pozbyć się psa...Albo po prostu coś zmusiło Azyra na postawienie się na niego...[/QUOTE] jak na razie wszystko na to wskazuje..... Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Sandra dziękuję za wątek na Fundacyjnym ... może ktoś da radę pomóc troszkę z hotelem będzie bardzo ciężko ... podzwoniłam w kilka miejsc ale wakacje dają się we znaki ... miejsca które były wolne są "zaklepane" dla psiaków których właściciele wyjeżdżają na wakacje (większość nawet zaliczki popłaciła) u Danusi w Szczecinku póki co miejsc brak niestety ... jeśli zwolni się jakieś dostanę info jutro zadzwonię do jeszcze jednego szkoleniowca który mógłby pomóc ... myślę że nawet za niższą kwotę niż u Marka w Bogatyni Wala jakie tabletki i ile dostał ? EDIT: napisałam Ewelinie żeby zakupiła taką karmę na jaką "ją stać" czyli jej pozostawiam wybór, bo Ona najlepiej wie jaką kwotę na karmę może przeznaczyć Quote
Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='fioneczka']Sandra dziękuję za wątek na Fundacyjnym ... może ktoś da radę pomóc troszkę z hotelem będzie bardzo ciężko ... podzwoniłam w kilka miejsc ale wakacje dają się we znaki ... miejsca które były wolne są "zaklepane" dla psiaków których właściciele wyjeżdżają na wakacje (większość nawet zaliczki popłaciła) u Danusi w Szczecinku póki co miejsc brak niestety ... jeśli zwolni się jakieś dostanę info jutro zadzwonię do jeszcze jednego szkoleniowca który mógłby pomóc ... myślę że nawet za niższą kwotę niż u Marka w Bogatyni Wala jakie tabletki i ile dostał ? EDIT: napisałam Ewelinie żeby zakupiła taką karmę na jaką "ją stać" czyli jej pozostawiam wybór, bo Ona najlepiej wie jaką kwotę na karmę może przeznaczyć[/QUOTE] Tyle tych bied czeka...Może akurat gdzieś się znajdzie albo zwolni miejsce dla Azyra. Nie wiem jaka to była nazwa, i dostał dwie tabletki tak jak kazał wet. Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 szkoda ... następnym razem wyślę tabletki ;) Wala jak on nie bardzo to suche wcina to może kup butelkę najtańszego oleju w biedronie i polewaj mu żarełko ... nie odmówi. Prześlę Ci jakiś grosik ale dopiero w przyszłym tygodniu po wypłacie. z niebieskiego [quote name='"Koki"']a jakaś Fundacja by go nie wzięła ? taki ładny psiak :( Myślę, że wygrzebie 50zł jednorazowej wpłaty dla niego ;)[/quote] pisz deklaracje stałe i jednorazowe w pierwszym poście Quote
Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='fioneczka']szkoda ... następnym razem wyślę tabletki ;) Wala jak on nie bardzo to suche wcina to może kup butelkę najtańszego oleju w biedronie i polewaj mu żarełko ... nie odmówi. Prześlę Ci jakiś grosik ale dopiero w przyszłym tygodniu po wypłacie. z niebieskiego pisz deklaracje stałe i jednorazowe w pierwszym poście[/QUOTE] Jutro po drodze do schronu wstąpię do sklepu i kupię jakiś olej;) Zapisuję deklarację w pierwszym poście Quote
baster i lusi Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 stałej nie dam rady:oops: ale jednorazowo 50 zł ale dopiero w lipcu:lol: Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='baster i lusi']stałej nie dam rady:oops: ale jednorazowo 50 zł ale dopiero w lipcu:lol:[/QUOTE] Grażynko dziękuję !!! jeśli uzbierają się jakieś stałe to jednorazowe na transport i weta na wagę złota ! Quote
hankasanok Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Wala2006']Jutro po drodze do schronu wstąpię do sklepu i kupię jakiś olej;) Zapisuję deklarację w pierwszym poście[/QUOTE] Wala, w domu mam litr oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, bez konserwantów, taki wiesz najlepszy, nie rafinowany, daj adres na pw, jutro Ci przesle! Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='hankasanok']Wala, w domu mam litr oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, bez konserwantów, taki wiesz najlepszy, nie rafinowany, daj adres na pw, jutro Ci przesle![/QUOTE] Haniu dziękuję ... chłopaczek pewnie o wiele chętniej suche zje ... olej to jedyny "sposób" na Monę ;) Quote
Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 Zaraz wyślę adres i dopiszę jednorazową wpłatę oczywiście bardzo dziękuje :) Tak myślę a może mu gotować ryż na kurczaku i to też mu dawać? Quote
Alicja Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Dla niejadków na suchą karmę polecam tuńczyka w oleju w puszce .... po prostu kupujesz puszkę , robisz sobie śniadanko a tak z łyżeczkę dodajesz psu do suchej ;) wcina aż się uszka trzęsą :) Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Wala2006']Zaraz wyślę adres i dopiszę jednorazową wpłatę oczywiście bardzo dziękuje :) Tak myślę a może mu gotować ryż na kurczaku i to też mu dawać?[/QUOTE] jeśli masz taką możliwość to pewnie skradniesz serce chłopakowi ;) tyle że jak zasmakuje takiego domowego żarełka to później suchego w ogóle nie ruszy ale niech się inni wypowiedzą bo może się mylę Quote
Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='fioneczka']jeśli masz taką możliwość to pewnie skradniesz serce chłopakowi ;) tyle że jak zasmakuje takiego domowego żarełka to później suchego w ogóle nie ruszy ale niech się inni wypowiedzą bo może się mylę[/QUOTE] Też prawda z tym że zaś czasami tamtego jedzenia wcale nie ruszy, ale też poczekam aż inni się wypowiedzą ;) Quote
chita Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 jesli juz to makaron bylby bardziej tuczacy raczej tylko problem bedzie jak suche w ogole przestanie jesc wiec raczej zmiana karmy jest chyba lepszym pomyslem, czy on jest sam w boksie czy na wybiegu z resztą? Asia jakie hotele masz obdzwonione? jutro powinnam miec troche czasu to moge popytac, Quote
Wala2006 Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='chita']jesli juz to makaron bylby bardziej tuczacy raczej tylko problem bedzie jak suche w ogole przestanie jesc wiec raczej zmiana karmy jest chyba lepszym pomyslem, czy on jest sam w boksie czy na wybiegu z resztą? Asia jakie hotele masz obdzwonione? jutro powinnam miec troche czasu to moge popytac,[/QUOTE] Makaron w scgronisku jest nawet duzo to więc lepiej by było, albo tak chociaż co dwa trzy dni?? On jest sam w boksie i nie jest puszczany z reszta... Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 dzwoniłam do Marka i Danusi obdzwoniłam kilka osób które mogłyby ewentualnie zostać płatnym DT ... nic z tego prześledziłam wątki ... u Gosi, u Jamora, i jeszcze (dwa ale musiałabym szukać czyje bo nie pamiętam) zapchane i trzeba w kolejkach czekać pytałam doddy o "ich" hotele ... niestety jutro zadzwonię do Mirka z Bolesławca ... [url]http://www.psieszkolenie.pl/[/url] ... tyle że On oferował miejsce dla trudnego psa qrcze jeśli mały nie jest tak wystraszony ... lepszy byłby DT jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose: EDIT: przypomniałam sobie że LILUtosi ma hotelik Quote
hankasanok Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='fioneczka']dzwoniłam do Marka i Danusi obdzwoniłam kilka osób które mogłyby ewentualnie zostać płatnym DT ... nic z tego prześledziłam wątki ... u Gosi, u Jamora, i jeszcze (dwa ale musiałabym szukać czyje bo nie pamiętam) zapchane i trzeba w kolejkach czekać pytałam doddy o "ich" hotele ... niestety jutro zadzwonię do Mirka z Bolesławca ... [URL]http://www.psieszkolenie.pl/[/URL] ... tyle że On oferował miejsce dla trudnego psa qrcze jeśli mały nie jest tak wystraszony ... lepszy byłby DT jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose:[/QUOTE] Asia ma dobrą rekę do psiaków, pamietam Ineczke, jak sie wszystko dobrze skończyło! jutro wyśle olej!:p Quote
fioneczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 u Lilutosi koszt z karmą 13 zł za dzień czyli ok 400 byłoby trzeba miejsce za jakiś czas by się znalazło Quote
chita Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='fioneczka'] qrcze jeśli mały nie jest tak wystraszony ... lepszy byłby DT jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose: [/QUOTE] wspierac to ja moge Azyra:diabloti: a pytalam bo bez sensu pytac w tych samych miejscach i sie wtracac;) i dlaczego skonczyly sie czasy bdt:placz: Quote
fioneczka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='chita']wspierac to ja moge Azyra:diabloti:[/QUOTE] ok rozumiem przed chwilą rozmawiałam z Hanią Asia z hotelu w którym jest Nero [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205459-Nero-pirenejski-pies-g%C3%B3rski-odebrany-w%C5%82a%C5%9Bcicielom-ju%C5%BC-w-hoteliku-POTRZEBUJEMY-POMOCY"]http://www.dogomania.pl/threads/205459-Nero-pirenejski-pies-g%C3%B3rski-odebrany-w%C5%82a%C5%9Bcicielom-ju%C5%BC-w-hoteliku-POTRZEBUJEMY-POMOCY[/URL] też będzie mogła przyjąć chłopaka jednak to nie zmienia faktu że póki nie ma deklaracji miejsce nie jest "załatwiane". Przenoszą swój hotel w okolice Nowego Tomyśla o ile dobrze pamiętam, to niecałe 100 km od schronu myślałam o tym żeby szukać deklaracji na ok 2 miesiące i później próbować zabrać chłopaka do siebie ... nie będzie to jednak możliwe - TZ, 9 sierpnia będzie miał wstawianą endoprotezę biodra, czas na "powrót do normalności" zajmie kilka/kilkanaście tygodni. Mogłabym wtedy próbować zabrać Azyra jednak w ciągu najbliższego półrocza prawdopodobnie będzie operacja drugiego biodra ... nie damy rady z dwoma psami w ciasnym mieszkaniu na 4 piętrze. Quote
cicia1977 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 zaglądam do naszego Azyrka. Wala będziecie jutro w schronisku? Czy pracownicy będą mu dodawać do karmy ten olej? Gdzie ulokowany jest Azyr bo w sobotę go nie widziałam. Quote
hankasanok Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 olej wysłany, w poniedziałek powinien dojść! Quote
Wala2006 Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 [quote name='cicia1977']zaglądam do naszego Azyrka. Wala będziecie jutro w schronisku? Czy pracownicy będą mu dodawać do karmy ten olej? Gdzie ulokowany jest Azyr bo w sobotę go nie widziałam.[/QUOTE] Czy jutro będziemy to nie wiem postaramy się...Olej mu dolałam dziś i jadł chrupeczki bez żadnego ale, dostał jeszcze puszkę i bigo sówkę ;) Azyl siedzi w nowych boksach tych na wybiegu 4 od końca. Taki jest szczęśliwy jak ktoś jest przy nim :) Quote
chi23 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Azyr ma zamówione ogłoszenia? Pakiet chyba 10zł kosztuje. Trzeba rozsyłać, zbierać na hotelik i oczywiście szukać wolnego miejsca. Napisałam tekst pw: [CENTER][B][COLOR=mediumturquoise]Nazywam się Azyr...[/COLOR][/B] [B]... i marzy mi się kochający dom. Kiedyś miałem swojego człowieka aż któregoś dnia zaprowadził mnie w dziwne miejsce, gdzie jestem samotny i jest mi smutno. Bardzo schudłem, zupełnie nie umiem sobie poradzić w schronisku. Jestem młody, mówią też że bardzo ładny. Potrzebuję stałych deklaracji na hotelik. Zapraszam na mój wątek:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210291-Azyr-młody-sliczny-amstaff-oddany-do-schronu-przez-właściciela[/URL]-! [B][COLOR=mediumturquoise]Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie tej wiadomości. [/COLOR][/B][/CENTER] Quote
Recommended Posts