Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='azalia']Wydaje mi się,że ten "właściciel"wymyślił agresję Azyra do niego,widać jak o niego dbał,pies zapchlony i chudy.[/QUOTE]
Pewnie chciał pozbyć się psa...Albo po prostu coś zmusiło Azyra na postawienie się na niego...

Dziękuje bardzo za przybycie i chęć pomocy dla Azyra :)

• Replies 724
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sandra dziękuję za wątek na Fundacyjnym ... może ktoś da radę pomóc troszkę

z hotelem będzie bardzo ciężko ... podzwoniłam w kilka miejsc ale wakacje dają się we znaki ... miejsca które były wolne są "zaklepane" dla psiaków których właściciele wyjeżdżają na wakacje (większość nawet zaliczki popłaciła)
u Danusi w Szczecinku póki co miejsc brak niestety ... jeśli zwolni się jakieś dostanę info

jutro zadzwonię do jeszcze jednego szkoleniowca który mógłby pomóc ... myślę że nawet za niższą kwotę niż u Marka w Bogatyni

Wala jakie tabletki i ile dostał ?

EDIT: napisałam Ewelinie żeby zakupiła taką karmę na jaką "ją stać" czyli jej pozostawiam wybór, bo Ona najlepiej wie jaką kwotę na karmę może przeznaczyć

Posted

[quote name='fioneczka']Sandra dziękuję za wątek na Fundacyjnym ... może ktoś da radę pomóc troszkę

z hotelem będzie bardzo ciężko ... podzwoniłam w kilka miejsc ale wakacje dają się we znaki ... miejsca które były wolne są "zaklepane" dla psiaków których właściciele wyjeżdżają na wakacje (większość nawet zaliczki popłaciła)
u Danusi w Szczecinku póki co miejsc brak niestety ... jeśli zwolni się jakieś dostanę info

jutro zadzwonię do jeszcze jednego szkoleniowca który mógłby pomóc ... myślę że nawet za niższą kwotę niż u Marka w Bogatyni

Wala jakie tabletki i ile dostał ?

EDIT: napisałam Ewelinie żeby zakupiła taką karmę na jaką "ją stać" czyli jej pozostawiam wybór, bo Ona najlepiej wie jaką kwotę na karmę może przeznaczyć[/QUOTE]

Tyle tych bied czeka...Może akurat gdzieś się znajdzie albo zwolni miejsce
dla Azyra.
Nie wiem jaka to była nazwa, i dostał dwie tabletki
tak jak kazał wet.

Posted

szkoda ... następnym razem wyślę tabletki ;)

Wala jak on nie bardzo to suche wcina to może kup butelkę najtańszego oleju w biedronie i polewaj mu żarełko ... nie odmówi.
Prześlę Ci jakiś grosik ale dopiero w przyszłym tygodniu po wypłacie.

z niebieskiego
[quote name='"Koki"']a jakaś Fundacja by go nie wzięła ? taki ładny psiak :(
Myślę, że wygrzebie 50zł jednorazowej wpłaty dla niego ;)[/quote]

pisz deklaracje stałe i jednorazowe w pierwszym poście

Posted

[quote name='fioneczka']szkoda ... następnym razem wyślę tabletki ;)

Wala jak on nie bardzo to suche wcina to może kup butelkę najtańszego oleju w biedronie i polewaj mu żarełko ... nie odmówi.
Prześlę Ci jakiś grosik ale dopiero w przyszłym tygodniu po wypłacie.

z niebieskiego

pisz deklaracje stałe i jednorazowe w pierwszym poście[/QUOTE]

Jutro po drodze do schronu wstąpię do sklepu i kupię jakiś olej;)
Zapisuję deklarację w pierwszym poście

Posted

[quote name='baster i lusi']stałej nie dam rady:oops: ale jednorazowo 50 zł ale dopiero w lipcu:lol:[/QUOTE]

Grażynko dziękuję !!!
jeśli uzbierają się jakieś stałe to jednorazowe na transport i weta na wagę złota !

Posted

[quote name='Wala2006']Jutro po drodze do schronu wstąpię do sklepu i kupię jakiś olej;)
Zapisuję deklarację w pierwszym poście[/QUOTE]

Wala, w domu mam litr oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, bez konserwantów, taki wiesz najlepszy, nie rafinowany, daj adres na pw, jutro Ci przesle!

Posted

[quote name='hankasanok']Wala, w domu mam litr oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia, bez konserwantów, taki wiesz najlepszy, nie rafinowany, daj adres na pw, jutro Ci przesle![/QUOTE]

Haniu dziękuję ... chłopaczek pewnie o wiele chętniej suche zje ... olej to jedyny "sposób" na Monę ;)

Posted

Dla niejadków na suchą karmę polecam tuńczyka w oleju w puszce .... po prostu kupujesz puszkę , robisz sobie śniadanko a tak z łyżeczkę dodajesz psu do suchej ;) wcina aż się uszka trzęsą :)

Posted

[quote name='Wala2006']Zaraz wyślę adres i dopiszę jednorazową wpłatę oczywiście bardzo dziękuje :)
Tak myślę a może mu gotować ryż na kurczaku i to też mu dawać?[/QUOTE]

jeśli masz taką możliwość to pewnie skradniesz serce chłopakowi ;)
tyle że jak zasmakuje takiego domowego żarełka to później suchego w ogóle nie ruszy

ale niech się inni wypowiedzą bo może się mylę

Posted

[quote name='fioneczka']jeśli masz taką możliwość to pewnie skradniesz serce chłopakowi ;)
tyle że jak zasmakuje takiego domowego żarełka to później suchego w ogóle nie ruszy

ale niech się inni wypowiedzą bo może się mylę[/QUOTE]

Też prawda z tym że zaś czasami tamtego jedzenia wcale nie ruszy,
ale też poczekam aż inni się wypowiedzą ;)

Posted

jesli juz to makaron bylby bardziej tuczacy raczej tylko problem bedzie jak suche w ogole przestanie jesc wiec raczej zmiana karmy jest chyba lepszym pomyslem, czy on jest sam w boksie czy na wybiegu z resztą?

Asia jakie hotele masz obdzwonione? jutro powinnam miec troche czasu to moge popytac,

Posted

[quote name='chita']jesli juz to makaron bylby bardziej tuczacy raczej tylko problem bedzie jak suche w ogole przestanie jesc wiec raczej zmiana karmy jest chyba lepszym pomyslem, czy on jest sam w boksie czy na wybiegu z resztą?

Asia jakie hotele masz obdzwonione? jutro powinnam miec troche czasu to moge popytac,[/QUOTE]

Makaron w scgronisku jest nawet duzo to więc lepiej by było, albo tak chociaż co dwa trzy dni??
On jest sam w boksie i nie jest puszczany z reszta...

Posted

dzwoniłam do Marka i Danusi
obdzwoniłam kilka osób które mogłyby ewentualnie zostać płatnym DT ... nic z tego

prześledziłam wątki ... u Gosi, u Jamora, i jeszcze (dwa ale musiałabym szukać czyje bo nie pamiętam) zapchane i trzeba w kolejkach czekać
pytałam doddy o "ich" hotele ... niestety

jutro zadzwonię do Mirka z Bolesławca ... [url]http://www.psieszkolenie.pl/[/url] ... tyle że On oferował miejsce dla trudnego psa

qrcze jeśli mały nie jest tak wystraszony ... lepszy byłby DT

jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose:

EDIT: przypomniałam sobie że LILUtosi ma hotelik

Posted

[quote name='fioneczka']dzwoniłam do Marka i Danusi
obdzwoniłam kilka osób które mogłyby ewentualnie zostać płatnym DT ... nic z tego

prześledziłam wątki ... u Gosi, u Jamora, i jeszcze (dwa ale musiałabym szukać czyje bo nie pamiętam) zapchane i trzeba w kolejkach czekać
pytałam doddy o "ich" hotele ... niestety

jutro zadzwonię do Mirka z Bolesławca ... [URL]http://www.psieszkolenie.pl/[/URL] ... tyle że On oferował miejsce dla trudnego psa

jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose:[/QUOTE]

Asia ma dobrą rekę do psiaków, pamietam Ineczke, jak sie wszystko dobrze skończyło!

jutro wyśle olej!:p

Posted

[quote name='fioneczka']

jutro będę szukała dalej ale jeśli chcesz mnie wspierać to :Rose:
[/QUOTE]

wspierac to ja moge Azyra:diabloti:

a pytalam bo bez sensu pytac w tych samych miejscach i sie wtracac;)

i dlaczego skonczyly sie czasy bdt:placz:

Posted

[quote name='chita']wspierac to ja moge Azyra:diabloti:[/QUOTE]
ok rozumiem

przed chwilą rozmawiałam z Hanią
Asia z hotelu w którym jest Nero [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205459-Nero-pirenejski-pies-g%C3%B3rski-odebrany-w%C5%82a%C5%9Bcicielom-ju%C5%BC-w-hoteliku-POTRZEBUJEMY-POMOCY"]http://www.dogomania.pl/threads/205459-Nero-pirenejski-pies-g%C3%B3rski-odebrany-w%C5%82a%C5%9Bcicielom-ju%C5%BC-w-hoteliku-POTRZEBUJEMY-POMOCY[/URL] też będzie mogła przyjąć chłopaka jednak to nie zmienia faktu że póki nie ma deklaracji miejsce nie jest "załatwiane".
Przenoszą swój hotel w okolice Nowego Tomyśla o ile dobrze pamiętam, to niecałe 100 km od schronu

myślałam o tym żeby szukać deklaracji na ok 2 miesiące i później próbować zabrać chłopaka do siebie ... nie będzie to jednak możliwe - TZ, 9 sierpnia będzie miał wstawianą endoprotezę biodra, czas na "powrót do normalności" zajmie kilka/kilkanaście tygodni. Mogłabym wtedy próbować zabrać Azyra jednak w ciągu najbliższego półrocza prawdopodobnie będzie operacja drugiego biodra ... nie damy rady z dwoma psami w ciasnym mieszkaniu na 4 piętrze.

Posted

zaglądam do naszego Azyrka. Wala będziecie jutro w schronisku? Czy pracownicy będą mu dodawać do karmy ten olej?
Gdzie ulokowany jest Azyr bo w sobotę go nie widziałam.

Posted

[quote name='cicia1977']zaglądam do naszego Azyrka. Wala będziecie jutro w schronisku? Czy pracownicy będą mu dodawać do karmy ten olej?
Gdzie ulokowany jest Azyr bo w sobotę go nie widziałam.[/QUOTE]
Czy jutro będziemy to nie wiem postaramy się...Olej mu dolałam dziś
i jadł chrupeczki bez żadnego ale, dostał jeszcze puszkę i
bigo sówkę ;)
Azyl siedzi w nowych boksach tych na wybiegu 4 od końca.
Taki jest szczęśliwy jak ktoś jest przy nim :)

Posted

Azyr ma zamówione ogłoszenia? Pakiet chyba 10zł kosztuje. Trzeba rozsyłać, zbierać na hotelik i oczywiście szukać wolnego miejsca. Napisałam tekst pw:

[CENTER][B][COLOR=mediumturquoise]Nazywam się Azyr...[/COLOR][/B]
[B]... i marzy mi się kochający dom. Kiedyś miałem swojego człowieka aż któregoś dnia zaprowadził mnie w dziwne miejsce, gdzie jestem samotny i jest mi smutno. Bardzo schudłem, zupełnie nie umiem sobie poradzić w schronisku. Jestem młody, mówią też że bardzo ładny. Potrzebuję stałych deklaracji na hotelik. Zapraszam na mój wątek:[/B]
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210291-Azyr-młody-sliczny-amstaff-oddany-do-schronu-przez-właściciela[/URL]-!
[B][COLOR=mediumturquoise]Dziękuję za poświęcenie czasu na przeczytanie tej wiadomości. [/COLOR][/B][/CENTER]