Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Dzieki. Jutro od rana zajmę się gumtree i moruskiem. Ty Barb tablice robisz? Gdzie jeszcze jest sens ogłaszać psiaka? Alegratka? Lento?[/QUOTE]
Tablica Basta jest wyróżniona do 27 lipca, potem przedłużę.
Bast ma zrobione gumtree [url]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/bast-idealny-pies-strozujacy-501526419[/url]
i alegratkę [url]http://alegratka.pl/ogloszenie/bast-inteligentny-duzy-pies-szuka-domu-20752073.html[/url]

Posted

[quote name='barb']Tablica Basta jest wyróżniona do 27 lipca, potem przedłużę. Bast ma zrobionego moruska i gumtree - wyslać Ci linki ? Alegratęe też ma.[/QUOTE]

Nie, dzieki, zrobię na swoje konto żeby podpromować trochę. Chce Basta na główna stronę Moruska wrzucić.

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Nie, dzieki, zrobię na swoje konto żeby podpromować trochę. Chce Basta na główna stronę Moruska wrzucić.[/QUOTE]
Właśnie wyedytowalam post bo okazało się, że moruska już nie ma...

Posted

[quote name='obiezyswiat75'][URL]http://www.morusek.pl/[/URL]

proszę bardzo.[/QUOTE]
Cudnie się prezentuje na pierwszej stronie.:lol:

Posted

[quote name='sharka']robiłam Bastowi na alegratce, gumtree, przygarnij zwierzaka, na tablicy chyba nie, poszukam wieczorem[/QUOTE]

z tych trzech na przygarnij zwierzaka Bast ma już nieaktualne, na gumtree odświeżone bez wyróżnienia, na alegratce i tablicy mam inne psiaki z bandy luki :)

Posted

[quote name='sharka']z tych trzech na przygarnij zwierzaka Bast ma już nieaktualne, na gumtree odświeżone bez wyróżnienia, na alegratce i tablicy mam inne psiaki z bandy luki :)[/QUOTE]
Ja mam alegratkę i gumtree to mogę wyróżnić (dzięki wsparciu finansowemu Obieżyświat75 )

Posted

To wyróżnij gumtree moze?
Ile Bast ma lat? Nie doczytalam znowu, przepraszam. Wiem, że to pewno głupie pytanie, ale on jest po amputacji członka, czy wymaga w związku z tym specjalnych zabiegów albo coś takiego?

Posted

[quote name='obiezyswiat75']To wyróżnij gumtree moze?
Ile Bast ma lat? Nie doczytalam znowu, przepraszam. Wiem, że to pewno głupie pytanie, ale on jest po amputacji członka, czy wymaga w związku z tym specjalnych zabiegów albo coś takiego?[/QUOTE]
Jak trafilam na wątek za sprawą sharki to Bast miał już 8 lat. Więc teraz chyba 9 ? Co do drugiego pytania to musi wypowiedzieć się luka1.

Posted

Wyróżnione dzięki Obieżyświat75 ogłoszenie Basta [url]http://www.gumtree.pl/fp-psy-i-szczenieta/malopolskie-krakow/c9131l3200003?featuredAd=true[/url]

Posted

[quote name='obiezyswiat75']To wyróżnij gumtree moze?
Ile Bast ma lat? Nie doczytalam znowu, przepraszam. Wiem, że to pewno głupie pytanie, ale on jest po amputacji członka, czy wymaga w związku z tym specjalnych zabiegów albo coś takiego?[/QUOTE]

Wiek Basta ustalono na Oko więc jest to kwestia sympatii do niego, ale można przyjąć, że ma ok 8-9 lat.
Co do sprawy ampuacji - nie ma cewki moczowej męskiej ale ma utworzoną plastycznie "takie coś tam" i nie trzeba mu pomagać w siusianiu. Czasem, ale to na prawdę nie często ma lekkie stany zapalne i wtedy trzeba mu podać antybiotyk ( do ustnie albo zastrzyk). Bast nie nadaje sie do mieszkania bo jednak czasem popuszcza.

Posted (edited)

Ciociu Obieżyświat75 , melduję że przedłużylam wyrożnienie ogloszenie Basta na kolejny miesiąc.:lol:
Region zmieniłam znów na mazowieckie.
[URL]http://tablica.pl/oferta/bast-bardzo-dobrze-przypilnuje-domu-IDPl6x.html[/URL]

Luka, czy dzwonil ktoś o Basta ? Bo telefon byl odslaniany nie jeden raz...

I taka odpowiedź dostalam. Może sie przyda ?

"psieadopcje1 Ogłoszenia tego użytkownika

Stronka pomaga w znalezieniu domów bezdomnym psiakom ale nie tylko ! Możesz tu znaleźć ciekawostki, śmieszne zdjęcia jak i ważne informacje :) Chcesz pomagać nie odrywając głowy od monitora komputera ? Zajrzyj, komentuj i udostępniaj ! Tym pomożesz znaleźć nowe domy dla tych biedot !

facebook.com/pomocbezdomnympsom"

Edited by barb
Posted

Są na moim podwórku psiaki, które nie są ogłaszane - zwyczajnie nikt ich nie chciał i teraz gdy dochodzą do kresu swojej drogi, nie chcę by były narażane na stres. Tak więc Bury - który budzi się każdego dnia ze zdziwieniem, że jeszcze jest na tym świecie, Lina - która ledwoprzebiera łapkami, staruszka Akasza, ślepy już prawie całkowicie Marlej - te i jeszcze parę innych nie zostaną oddane do adopcji ( chyba, że do jakiegoś cudownego domu). Myślałąm, że jeśli da mi się przebudować podwórko, to zabiorę Basta do nasi będzie sobie z nami mieszkał. Ale to takie ciche marzenie i uzależnione od jednego.

Posted

Może lepiej te pieniążki na innego psa przeznaczyć.
Nie wiem jak mi się uda zrealizować plany. Kasa spływa masakrycznie nijak, więc nie wiem czybędę miała za co zrealizować plany. Ale mam nadzieję. Martwić się będę w sierpnu ;)

Posted

[quote name='luka1']Są na moim podwórku psiaki, które nie są ogłaszane - zwyczajnie nikt ich nie chciał i teraz gdy dochodzą do kresu swojej drogi, nie chcę by były narażane na stres. Tak więc Bury - który budzi się każdego dnia ze zdziwieniem, że jeszcze jest na tym świecie, Lina - która ledwoprzebiera łapkami, staruszka Akasza, ślepy już prawie całkowicie Marlej - te i jeszcze parę innych nie zostaną oddane do adopcji ( chyba, że do jakiegoś cudownego domu). Myślałąm, że jeśli da mi się przebudować podwórko, to zabiorę Basta do nasi będzie sobie z nami mieszkał. Ale to takie ciche marzenie i uzależnione od jednego.[/QUOTE]

ładne marzenie :)

ile taka przebudowa może kosztować? pi razy drzwi?

Posted

To kwestia zrobienia ogrodzeń - części ogrodzenia właściwie, przeniesienia boksów, zrobienia podłoża w boksach - o matko, nie wiem ile to będzie kosztowało. Mam nadzieję zaproszenia znajomych do pomocy fizycznej to chociaż robocizny nie zapłacę.
Chyba jutro przelecę się do składu budowlanego pogadać może coś zaproponują. :p

Posted

[quote name='luka1']To kwestia zrobienia ogrodzeń - części ogrodzenia właściwie, przeniesienia boksów, zrobienia podłoża w boksach - o matko, nie wiem ile to będzie kosztowało. Mam nadzieję zaproszenia znajomych do pomocy fizycznej to chociaż robocizny nie zapłacę.
Chyba jutro przelecę się do składu budowlanego pogadać może coś zaproponują. :p[/QUOTE]

byłaś w składzie?
w sumie lepiej zainwestować raz niż miesiąc w miesiąc za hotel płacić.

Posted (edited)

dzisiaj niedziela - skłąd nie czynny. Właśnie tak liczyłąm, że gdyby od razu zainwestować w boks tą kwotę którą zapłaciłyśmy za jego hotel to miałby super domek. ( 9744,-)

Edited by luka1
Posted

[quote name='luka1']dzisiaj niedziela - skłąd nie czynny. Właśnie tak liczyłąm, że gdyby od razu zainwestować w boks tą kwotę którą zapłaciłyśmy za jego hotel to miałby super domek. ( 9744,-)[/QUOTE]

Czy pieniądze dla Basta należy wpłacać w dalszym ciągu na konto Fundacji?
A może już na "budowę" domku dla Niego :) Chętnie dorzucę jakiś skromny grosik.