gosianela Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nie była pozostawiona sama sobie, bo jest u nas na posokowcach - http://posokowce.com.pl/topic2154.html, poprosiłam o pomoc Azyl, Arkę, były wydarzenia na FB - i mieliśmy chętnych na dzieciaczki, ale takie samodzielne, 8 tygodniowe - a ona rozdała, bez umowy z ludźmi 4 tygodniowe dzieciaki! Aniela z Arki kombinowała działkę z domkiem dla dzieciaków i matki. Ale ona była POZOSTAWIONA sama! Quote
agnieszka32 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 ageralion napisał(a):Rece mi opadly... Mi też..... Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Mi rece opadaja jak czytam te wasze wszystkie wywody na temat tego co "ewelinka871" niby zrobila... nie dosc ze przygarnela ta suczke z ulicy i zapewnila jej cieply dom,to i tak jest zle.Co wy w ogole tej dziewczynie dajecie za porady,zeby miot uspic... puknicje wy sie w glowy wszyscy po kolei... Gdyby nie Ona to by pewnie te pieski poumieraly z braku pokarmu,zimna i schronienia,ale co was to moze obchodzic prawda? dla Was liczy sie tylko aby zrobic z tego wielka afere,a tacy niby jestescie wszyscy dobroduszni... ta wasza pomoc to smieszna jest... dzieci w podstawowce potrafia dodawac juz ogloszenia... czemu zaden/zadna z was nie przygarnela chociaz jednego pieska czy tej suczki? nie wazne kiedy i w jakim tygodniu te pieski zostaly oddane,wazne ze w ogole zyja,takie jest moje zdanie.ale dla Was liczy sie tylko aby na kogos najechac i zrobic afere:) RECE OPADAJA! ... Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):Mi rece opadaja jak czytam te wasze wszystkie wywody na temat tego co "ewelinka871" niby zrobila... nie dosc ze przygarnela ta suczke z ulicy i zapewnila jej cieply dom,to i tak jest zle.Co wy w ogole tej dziewczynie dajecie za porady,zeby miot uspic... puknicje wy sie w glowy wszyscy po kolei... Gdyby nie Ona to by pewnie te pieski poumieraly z braku pokarmu,zimna i schronienia,ale co was to moze obchodzic prawda? dla Was liczy sie tylko aby zrobic z tego wielka afere,a tacy niby jestescie wszyscy dobroduszni... ta wasza pomoc to smieszna jest... dzieci w podstawowce potrafia dodawac juz ogloszenia... czemu zaden/zadna z was nie przygarnela chociaz jednego pieska czy tej suczki? nie wazne kiedy i w jakim tygodniu te pieski zostaly oddane,wazne ze w ogole zyja,takie jest moje zdanie.ale dla Was liczy sie tylko aby na kogos najechac i zrobic afere:) RECE OPADAJA! ... W tym kraju za pomaganie zwierzeta moze zabrac sie kazdy i jak widac, nie powinno to miec miejsca. Pomagac trzeba odpowiedzialnie, a nie na odwal sie, bo "przeciez wogole zyja", tylko nie wazne, ze beda mialy spaprana psychike do konca zycia, nie? Ze za wczesnie zabrane od matki i rodzenstwa, beda miala klopoty z kontaktami z innymi psami i ludzmi i ze za te klopoty moga zwyczajnie zostac uspione, bo beda niebezpieczne. Ciekawe jakie domy wziely maluchy, znajac zycie i majac doswiadczenie w adopcjach szczeniakow, czesc trafila z deszczu pod rynne, bo przeciez trzeba je wydac na teraz, zaraz... czesc pewnie nawet nie przezyje, bo za wczesnie na szczepienia, a juz zafundowaliscie im zderzenie z zabojczyi dla nich chorobami... gratuluje! O usypianiu slepych miotow, ktore jest robione za darmo w Towarzystwie Opieki nad Zwierzetami, proponuje poczytac pod katem ogromnego problemu bezdomnosci zwierzat. Jesli przeczytasz ze zrozumieniem, to moze czegos sie nauczysz i zrozumiesz. PS Ewelinka nie mozna miec dwoch konta na dogomani, bo za to jest ban :lol: Quote
kamilqax95x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ageralion napisał(a):O usypianiu slepych miotow, ktore jest robione za darmo w Towarzystwie Opieki nad Zwierzetami. I w szczecińskim schronisku też za darmo. Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 skoro jestes taka madra w gadce to badz i w czynach... trzeba bylo zaoferowac swoja pomoc a nie teraz prawic te slabe filozofie. :) szkoda slow. poza tym ewelinka871 wybacz,ale to nie ja,po prostu gotowalam sie juz,ze nikt za ta dziewczyna nie potrafi sie wstawic i zrozumiec,tylko wszyscy najechali. Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 kamilqax95x napisał(a):I w szczecińskim schronisku też za darmo. A tego nie wiedzialam, dzieki za info :) Quote
kamilqax95x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='ageralion']A tego nie wiedzialam, dzieki za info :) USYPIANIE ŚLEPYCH MIOTÓW bezpłatnie Za strony schroniska w inne pisze (na samym dole ) http://www.schronisko.szczecin.pl/strona/menu/13 Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):skoro jestes taka madra w gadce to badz i w czynach... trzeba bylo zaoferowac swoja pomoc a nie teraz prawic te slabe filozofie. :) szkoda slow. Myslisz, ze ja to wszystko pisze, bo wyczytalam w ksiazkach albo na forum? Chciala bym, zebys zrobila tyle co ja przez ostatnie 3 lata swojego zycia, zeby wiecej ludzi robilo, to moje marzenie... wiec jak? Sprobujesz dotrzymac mi kroku? :cool3: Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 pomaganie zwierzętom Twoim zdaniem to jest jakis wyscig kto jest lepszy i zeby dotrzymywac komus kroku?? jesli tak to wybacz.. ale cos z Toba nie tak. Quote
kamilqax95x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ageralion napisał(a):Myslisz, ze ja to wszystko pisze, bo wyczytalam w ksiazkach albo na forum? Chciala bym, zebys zrobila tyle co ja przez ostatnie 3 lata swojego zycia, zeby wiecej ludzi robilo, to moje marzenie... wiec jak? Sprobujesz dotrzymac mi kroku? :cool3: Święte słowa! Mam to samo marzenie... Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 widze ze macie duze mniemanie o sobie.. ciekawe ile przez te 3 lata psow uspiliscie... Quote
kamilqax95x Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):widze ze macie duze mniemanie o sobie.. ciekawe ile przez te 3 lata psow uspiliscie... Co ty możesz wiedzieć? Po pierwsze to my ani jednego psa nie uśpiliśmy przez 3 lata wręcz uratowałyśmy od uśpienia. Nie masz pojęcia o co chodzi więc po co się udzielasz ?? Przez właśnie takich ludzi psy są usypiane bo sa za wcześnie zabrane od matki, źle wychowane, wiec agresywne i uśpione...... Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):skoro jestes taka madra w gadce to badz i w czynach... trzeba bylo zaoferowac swoja pomoc a nie teraz prawic te slabe filozofie. tekila13 napisał(a):pomaganie zwierzętom Twoim zdaniem to jest jakis wyscig kto jest lepszy i zeby dotrzymywac komus kroku?? jesli tak to wybacz.. ale cos z Toba nie tak. Wywolalas mnie do tablicy, to odpowiedzialam... adopcje wlasnie nie sa wyscigiem, a bardzo odpowiedzialna robota, ktorej konsekwencje ciagna sie za osoba do konca zycie danego psa. Jestes na to gotowa? Cos odpykac jest bardzo latwo, zrobic cos z glowa, to dopiero wyzwanie, nie? Polecam... Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 udzielam sie bo od tego jest forum:) wiec czegos tu nie rozumiem,tyle psow uratowalyscie a jej kazalyscie uspic miot?? znow rece opadaja. Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 kamilqax95x napisał(a):Co ty możesz wiedzieć? Po pierwsze to my ani jednego psa nie uśpiliśmy przez 3 lata wręcz uratowałyśmy od uśpienia. Nie masz pojęcia o co chodzi więc po co się udzielasz ?? Przez właśnie takich ludzi psy są usypiane bo sa za wcześnie zabrane od matki, źle wychowane, wiec agresywne i uśpione...... Oj nieprawda, uspilismy kilka psow, bo nie nadawaly sie do adopcji z powodu patologicznej agresji, ktorej podloze lezalo w czlowieku, ktory cos skopal wlasnie na samym poczatku, w wieku szczeniecym lub podczas powolywania do zycia psow, z obciazona genetyka... Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):wiec czegos tu nie rozumiem,tyle psow uratowalyscie a jej kazalyscie uspic miot?? znow rece opadaja. Idz odrob lekcje, o ktorych pisalam wyzej, to porozmawiamy. Narazie bardzo duzo nie rozumiesz Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 to skad Ty mozesz wiedziec ze te pieski maja juz uszkodzona psychike lub beda mialy?? prosze Cie,nie badz smieszna... same nie wiecie ile psow poszlo do uspienia... jedna z was pisze ze ani jeden a druga,ze "kilka". Masz racje,lepiej je bylo zostawic pod krzakiem na pastwe losu... Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 lekcje? Tobie bym radzila wziac kilka od psychologa zanim wezmiesz sie za kolejna "pomoc" nie ma o czym dyskutowac z wami... Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):to skad Ty mozesz wiedziec ze te pieski maja juz uszkodzona psychike lub beda mialy?? prosze Cie,nie badz smieszna... same nie wiecie ile psow poszlo do uspienia... jedna z was pisze ze ani jeden a druga,ze "kilka". Masz racje,lepiej je bylo zostawic pod krzakiem na pastwe losu... Patrz post #93 ;) Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 tekila13 napisał(a):lekcje? Tobie bym radzil wziasc kilka od psychologa zanim wezmiesz sie za kolejna "pomoc" nie ma o czym dyskutowac z wami... Masz racje, nie masz o czym z nami dyskutowac :) Quote
tekila13 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 wasza inteligencja jest zbyt mala do jakiej kolwiek dyskusji,zastanow sie czy lepszy jest dom dla psow czy ich smierc ? Quote
ewelinka87 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 no widze ladnie sie tu dzieje. dziekuje tekila13 za wsparcie bo nikt tu niczego nie docenia. oj ludzie opanujcie sie! Quote
ageralion Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 ewelinka87 napisał(a): dziekuje tekila13 za wsparcie bo nikt tu niczego nie docenia. Bo za malo inteligentne jestesmy ;) Quote
Recommended Posts