Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej,witamy Cię Ania > na wątku naszego Lukaska:multi:.Dziękuję za pomoc i ogłoszenie Lukasa.
Lukas
-Może mieć ok.4-5 lat,bawi się jeszcze jak szczeniaczek.
-Jest niezwykle przyjacielski w stos.do ludzi ,dzieci ,zawsze przy człowieku ,nie próbuje się wyrywać na smyczy ,jest niezwykle opanowany ,w boksie schroniskowym zanim go zabrałysmy grzecznie siedział sobie popiskując tylko gdy inne psy rzucały w kojcu.
-do suczek jest super ,do samców to zależy .Ja byłam przekonana ,że do samców jest w porządku (jest niezwykle łagodny,)on chyba kilka razy był puszczany z innymi samcami i nie było szwanku.Wydaje mi się ,że przy takich gabarytach to nikt nie ryzykuje spięć między samcami.
Do kotów to niewiadomo.

• Replies 891
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='majowa']ja bym chciała TZ mego tam zabrać
chciałąbym go do psiaków przekonać, bo on kocha futrzaki wszelakie ale[B] nie wyobraża sobie psa w domu[/B][/QUOTE]
bo tego się nie da wyobrazić (u mnie jeszcze 4 m-ce temu też nikt sobie nie wyobrażał) - trzeba działać :cool3:
zawsze można podstępem od wzięcia na DT jakiegoś uroczego psiaka "tylko na jakiś czas" (taaa :evil_lol:)

Posted

da sie wyciągnąć bez podstepu tylko musi do domu wrócić, jeżdził juz ze mna do koni po kilkaset km tylko po to żeby zasuwać przy nich, więc nie jest źle
on ocenia po prostu wielkość naszego mieszkania i ilość czasu jaka jest w domu :(
ale stwierdził że psa rasy corgi by wcisnął

a do haszczaków mamy słabość, nasza przyjaciółka która juz niestety po tamtej stronie miała cudnego haszczora

Posted

wklejam opisik Lukasa jaki jest na HA.
Proszę sprawdzić czy wszystko jest prawdą- miałam mało czasu na tworzenie:) I jak z jego spuszczaniem ze smyczy???? - w końcu to w jakimś stopniu haszczak - dla mnie hasior z pychola wyłazi jak nic:) te miny:) Znamy to:)

Zalety:
-łagodny w stosunku do ludzi
-nadaje się do domu z dziećmi
- energiczny, wesoły
- przyjazny, kontaktowy
- grzeczny
- lubi się przytulać i być głaskany
- lubi długie spacery
-bez problemu znosi czesanie
-szybko się uczy
-ładnie chodzi na smyczy
-nie boi sięjeździć samochodem
- akceptuje suczki
- zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony

Wady:
- nie zawsze dogaduje się z psami
- nieznany stosunek do kotów

Opis:

Lukas to średniej wielkości ok. 4- letni psiak miks owczarka i husky. Dumę, piękno, miłość do otwartych terenów odziedziczył po husky, inteligencję, błyskotliwość i szybkośc uczenia się po owczarku. Lukas ma piękną, czarną , jedwabistą sierść z małymi dodatkami beżu i bieli. Puszysty ogon oraz miodowe ,ciepłe, figlarne oczy i radosny pychol równiez dodają mu uroku.
To niesamowicie przyjazny i łagodny pies. Kocha ludzi i wyraźnie szuka z nimi kontaktu. Bardzo lubi spacery , zabawę i wszelka aktywność byle tylko być blisko człowieka. Potrafi ładnie chodzić na smyczy, nie jest psem nadmiernie aktywnym. Każdy, kto tylko jest w stanie zapewnić Lukasowi dłuższe spacery może zostać jego nowym właścicielem.
Akceptuje suczki z psami nie zawsze się dogaduje ale biorąc pod uwagę jego chęć do nauki zapewne szybko można to wypracować.
Lukas bez problemu znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne, można z nim zrobić dosłownie wszystko.
To zero agresji i wystawiony brzusio do miziania. Może być bez problemu psem rodzinnym, gdyż w stosunku do dzieci jest delikatny.
Lukas jest już wykastrowany i czeka na domek.

Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety, spotkanie przed i poadopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Posted

moj TZ na zywo Corgiego widział ostatnio pierwszy raz w Szkocji i stwierdził ze jak w Polsce geolodzy kochaja jamniki to w Szkocji corgi
ten corgi to raczej taka miara wielkosci psa: 1 corgi, 2 corgi, Lukas to jakies 3 corgi
no to do nas mieści sie 1 corgi

Posted

[quote name='nira13']wklejam opisik Lukasa jaki jest na HA.
Proszę sprawdzić czy wszystko jest prawdą- miałam mało czasu na tworzenie:) I jak z jego spuszczaniem ze smyczy???? - w końcu to w jakimś stopniu haszczak - dla mnie hasior z pychola wyłazi jak nic:) te miny:) Znamy to:)

Zalety:
-łagodny w stosunku do ludzi
-nadaje się do domu z dziećmi
- energiczny, wesoły
- przyjazny, kontaktowy
- grzeczny
- lubi się przytulać i być głaskany
- lubi długie spacery
-bez problemu znosi czesanie
-szybko się uczy
-ładnie chodzi na smyczy
-nie boi sięjeździć samochodem
- akceptuje suczki
- zdrowy, zaszczepiony, odrobaczony

Wady:
- nie zawsze dogaduje się z psami
- nieznany stosunek do kotów

Opis:

Lukas to średniej wielkości ok. 4- letni psiak miks owczarka i husky. Dumę, piękno, miłość do otwartych terenów odziedziczył po husky, inteligencję, błyskotliwość i szybkośc uczenia się po owczarku. Lukas ma piękną, czarną , jedwabistą sierść z małymi dodatkami beżu i bieli. Puszysty ogon oraz miodowe ,ciepłe, figlarne oczy i radosny pychol równiez dodają mu uroku.
To niesamowicie przyjazny i łagodny pies. Kocha ludzi i wyraźnie szuka z nimi kontaktu. Bardzo lubi spacery , zabawę i wszelka aktywność byle tylko być blisko człowieka. Potrafi ładnie chodzić na smyczy, nie jest psem nadmiernie aktywnym. Każdy, kto tylko jest w stanie zapewnić Lukasowi dłuższe spacery może zostać jego nowym właścicielem.
Akceptuje suczki z psami nie zawsze się dogaduje ale biorąc pod uwagę jego chęć do nauki zapewne szybko można to wypracować.
Lukas bez problemu znosi wszelkie zabiegi pielęgnacyjne, można z nim zrobić dosłownie wszystko.
To zero agresji i wystawiony brzusio do miziania. Może być bez problemu psem rodzinnym, gdyż w stosunku do dzieci jest delikatny.
Lukas jest już wykastrowany i czeka na domek.

Warunkiem adopcji jest wypełnienie ankiety, spotkanie przed i poadopcyjne oraz podpisanie umowy adopcyjnej.[/QUOTE]

[COLOR=blue][B]Naprawdę świetnie to ujęłaś,jakbyś znała Lukasa od dawna:crazyeye::loveu:
Wielkie dzięki za pomoc[/B][/COLOR]:lol:

Posted

wielkie dzięki niro, można na Ciebie liczyć! :)

przeklejam mozaikę od haszczaków :)

[URL]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?p=103032#103032[/URL]

[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/5622/lukasm.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Dobrze - mam telefon Pana Tomasza i jutro rano napiszę smsa z zapytaniem...
Kochana Tajgo? A możesz chcesz trochę ulotek do rozdania? Podaj mi swój adres na pw - wyślę Ci nawet jutro.

Przy okazji zapytam na poczcie czy mają jakieś betonowe koperty, które docierają do adresata w stanie nienaruszonym.:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Oj Moniczko, szkoda, że nie dałaś znaka na tel, ja w biegu zaglądam na dogo i fb, wciąż przybywa tragicznych zdarzeń... Jeśli Twoja propozycja nadal aktualna, to ja oczywiście ulotki rozdam:) Masz mój nr, ale na wszelki wyślę Ci na priva jeszcze raz.
Czy wyniknęło coś z kontaktu z p. Tomaszem z Warszawy?

Posted

Mam jeszcze ogromną prośbę - jeśli ktoś będzie u Lukaska w najbliższym czasie, bardzo proszę o zrobienie takiego zdjęcia portretowego jak się wtula w ręce itp. To jest potrzebne, aby przedstawić go jak najbardziej takim jakim jest - przytulak, i przełamać to wyobrażenie, że jest groźnym czarnym psem... Podmieniłaby wtedy zdjęcia na plakacie, bo faktycznie ludzie myślą, że to groźny psiak, słyszałam kilka razy jak pokazywałam jego foty i plakaty:( To może być tym powodem milczenia telefonu w jego sprawie... I filmik dla potrzeb netu

Posted

link do zdjęć jakby ktoś potrzebował, tu jest część tych najnowszych od Moniki i Bjuty:

[URL]https://picasaweb.google.com/114650921578160203091/Lukas?authkey=Gv1sRgCL228qOhifyVpQE[/URL]

Lukas u haszczaków:

[URL]http://huskyadopcje.pl/inne-rasy/966-lukas.html[/URL]

i trzymajmy kciuki, bo jest cień szansy na domek. tyci tyci, ale może akurat? :)

Posted

jeszcze mam pytanie jak jest z finansami Lukasa? czy on ma płacony hotelik z tego co się uzbierało z wpłat jednorazowych czy ma stałe deklaracje? (komplet czy brakuje?)

Posted

:loveu:.Dzięki Ania za ogłoszenie Lukasa na forum Husky.
Całe rozliczenie jest w 2 poście skarbnika ,tak w skrócie to Lukas ma ponad 1000zł jeszcze i deklaracji stałych 185zł.