TERESA BORCZ Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 o raju, ile tej pracy, nawet nie miałam czasu zajrzeć do mojego ukochanego LUKASA, widziałam go w schronie, kiedy zabierałam inne psiaki a on niestety musiał zostać! o niczym innym nie marzyłam jak o tym by stamtąd go wyrwać, jesteście cudowne i uratowałyscie psa ideała, mam nadzieję że znajdzie szybko domek bo to naprawdę cud natury, piękny, dostojny, ułożony i mega kochający, jeszcze czekam na dzieńgi, co godzinę sprawdzam konto ale jak tylko wskoczy coś natychmiast przelewam 50 zł, to wszystko na co mnie przy moich tymczasach stać w tej chwili, może uprosimy jeszcze jakieś znajome cioteczki o wielkim sercu, wiem napewno że sponsorowanie nie potrwa na takie cudo długo, tymbardziej że psiak zdrowy !! Moniczko jesteście cudowne , mało was teraz wspieram ale moje tarapaty się kończą za tydzień!!!!!! Quote
Monika z Katowic Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Wydarzenie Lukasa już ma nowego, drugiego administratora.:multi::multi: Nowe osoby z FB, które zadeklarowały pomoc finansową dla Lukasa (i otrzymały konto): Tomasz K.:loveu: Paulina H.:loveu: Ewa L.:loveu: Kinga Sz.:loveu: Wirginia Irena O.:loveu: Iwona B.:loveu: Quote
Łukasz__ Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Do godzinki zapisze w drugim poście kolejne 2 wpłaty z FB. Łącznie doszło do mnie 75 zł. Lukasek naprawdę podbił serca ludzi. Quote
tajga6 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Czy ktoś z Was bywa u Lukasa w hotelu?? Czy są też szanse na nowe zdjęcia ? I te reakcje na koty:diabloti: Poza tym może po miesiącu jakaś opinia ludzi z hotelu dodatkowa- tam zdaje się przyjeżdżają też dzieci, więc jaki on jest w kontakcie z małymi ludzikami, które wiadomo, że potrafią dać popalić:razz:. Wszystko się napisze czarno na białym;) Quote
Monika z Katowic Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='tajga6']Czy ktoś z Was bywa u Lukasa w hotelu?? Czy są też szanse na nowe zdjęcia ? I te reakcje na koty:diabloti: Poza tym może po miesiącu jakaś opinia ludzi z hotelu dodatkowa- tam zdaje się przyjeżdżają też dzieci, więc jaki on jest w kontakcie z małymi ludzikami, które wiadomo, że potrafią dać popalić:razz:. Wszystko się napisze czarno na białym;)[/QUOTE] Oczywiście! We wrześniu jedziemy w odwiedziny do Lukasa. Będą wtedy nowe fotki, a nowe informacje - już dziś wieczorem. Quote
beataczl Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 a ja z bazarku przywedrowalam i zapisuje psiaka ... Quote
Monika z Katowic Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='beataczl']a ja z bazarku przywedrowalam i zapisuje psiaka ...[/QUOTE] [FONT=Tahoma][SIZE=3]Serdecznie!:loveu: Serdecznie witamy!:loveu: [B][COLOR=blue]Oto link do bazarku, na który zapraszam gości tego wątku[/COLOR]: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213583-OKRUCH-CHLEBA-DLA-LUKASA-bazarek-okruchowy-do-7-wrze%C5%9Bnia-2011-do-godziny-23.30"]OKRUCH CHLEBA DLA LUKASA - bazarek okruchowy do 7 września 2011 do godziny 23.30[/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3] Proszę - nie żałujcie TRZECH ZŁOTYCH POLSKICH na wirtualny okruch chleba - dzięki temu Lukas nie będzie głodny!:modla::modla: [/SIZE][/FONT] [FONT=Tahoma][SIZE=3] Przecież, jak mawiał [/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=3]święty Franciszek z Asyżu::loveu: [/SIZE][/FONT][SIZE=2][FONT=Tahoma][SIZE=3]„Naszym obowiązkiem wobec mniejszych braci jest niekrzywdzenie ich, jednak poprzestanie na tym to nie wszystko. Mamy ważniejszą misję – służyć im pomocą, kiedykolwiek będą jej potrzebować!" [/SIZE] [SIZE=3]Ze spraw bieżących... [/SIZE] [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Tahoma]Rano miałam telefon z hoteliku. Lukas jest zdrowy, pogodny i grzeczny. Okazuje się, że ma swoje zwyczaje - lubi jeść tylko wieczorem, nie rzuca się na jedzenie, dzieli sobie miseczkę na raty, innym psom nie wyjada. Uwielbia biegać po ogrodzie. Wraz z towarzyszami wykopał ogromną dziurę w ziemi (w krzakach koło płotu), gdzie chowa się przed upałem. Jego reakcja na dzieci i koty (na prośbę osób z FB) będzie niebawem testowana. :) Jest zaszczepiony, odrobaczony, odpchlony (jak zapewne pamiętacie - "opodatkowałam" na ten cel mojego Tatę - wielkiego miłośnika psów). Kastracja przesunięta na koniec września (teraz nie pozwalają na to finanse).[/FONT][/SIZE] [FONT="] [/FONT] Quote
J_ulia Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Na Twoją prośbę kochana Moniko wrzuciłam Lukasa na forum husky. Chłopka odrobinę z hasiora w sobie niewątpliwie ma. Quote
BUDRYSEK Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 [quote name='J_ulia']Na Twoją prośbę kochana Moniko wrzuciłam Lukasa na forum husky. Chłopka odrobinę z hasiora w sobie niewątpliwie ma.[/QUOTE] jasne, ze ma :) Quote
Monika z Katowic Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='J_ulia']Na Twoją prośbę kochana Moniko wrzuciłam Lukasa na forum husky. Chłopka odrobinę z hasiora w sobie niewątpliwie ma.[/QUOTE] Serdecznie dziękuję J_ulio!:loveu: Na Ciebie zawsze można liczyć!:loveu: Oto link: [URL]http://forum.shusky.pl/viewtopic.php?t=3316[/URL] ------------------ Nasz Skarbniku Łukaszu!:lol: Serdecznie dziękuję za prowadzenie rozliczeń na bieżąco!:B-fly: Mam ogromną prośbę - czy mógłbyś znowu w poniedziałek napisać na wątku, ile doszło nowych wpłat? Bo ludzie na FB "cisną" mnie o bieżące info finansowe (oczywiście mają rację!). :):) Proszę serdecznie - wpisz dokładnie, także w toku bieżącym wątku: imię, pierwszą literę nazwiska każdego Darczyńcy z FB, miejscowość oraz kwotę przelewu. Proponuję też taki schemat całościowych rozliczeń Lukasa (sprawdzony i przejrzysty :):)): [FONT=Tahoma][SIZE=4][COLOR=blue]Stan [/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=3][COLOR=blue][FONT=Tahoma][SIZE=4]deklaracji stałych na dzień 28.08.2011 r.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][COLOR=blue][B][SIZE=3]:loveu::loveu::loveu: 50 zł Hebanowa [/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=blue][B][SIZE=3]20 zł Monika z Katowic 20 zł majowa[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=blue][B][SIZE=3] 25 zł Lidia H.S. z FB 30 zł Olga W. z FB 10 zł Iwona B. z FB [/SIZE][/B][/COLOR][SIZE=3][COLOR=blue][B]30 zł Aleksandra D. z FB[/B] [/COLOR][/SIZE] [B]ROZLICZENIA [/B] [COLOR=black] Z KONTA BUDRYSEK WPŁYNĘŁO: [B]494[/B][/COLOR] zł (data wpływu) SIERPIEŃ 2011 - deklaracje jednorazowe (razem: .... zł) 20 zł Majowa ............. ............. ............. ............. SIERPIEŃ 2011 - deklaracje stałe (razem: .... zł) 15 zł Monika z Katowic ............. .............. [B]STAN KONTA LUKASA na dzień 28.08.2011: 399 zł[/B] Quote
TERESA BORCZ Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 czy piękne podobizny Lukasa malowane z sercem są dla kogoś przeznaczone? a może ozdobią domek jakiegoś miłośnika psiaków, a szczegołnie Lukasa? Quote
Monika z Katowic Posted August 28, 2011 Posted August 28, 2011 [quote name='TERESA BORCZ']czy piękne podobizny Lukasa malowane z sercem są dla kogoś przeznaczone? a może ozdobią domek jakiegoś miłośnika psiaków, a szczegołnie Lukasa?[/QUOTE] Właśnie na ich bazie planujemy kolejny bazarek dla Lukaska! :multi: Oczywiście cała nadzieja w talencie Hebanowej!:loveu: Quote
hebanowa Posted August 28, 2011 Author Posted August 28, 2011 Nie było mnie i się podziaaaaaaało u Lukasa:loveu:. :multi::multi::multi: Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Hop! Hop! Łukaszu! Nasz drogi skarbniku! Gdzie jesteś? Jako twórca wydarzenia Lukaska na FB ponawiam prośbę o szybkie, bieżące rozliczenia! Mam dużo zapytań z FB, czy wpłaty dotarły! :(:( Proszę - uszanujmy prawo do szybkiej informacji, której słusznie wymagają osoby, które wpłacają z FB! [B]Łukaszu! Przecież Ci zależy na dobru Lukasa![/B] Jeszcze chwila, a ludzie z FB się zniechęcą (przez brak rzetelnej i szybkiej informacji o wpłatach!) i Lukas zostanie na lodzie :(:( Jednocześnie zastrzegam sobie prawo do podawaniu od razu konta hoteliku "Ranczo Maszera" (w przypadku większych wpłat). Wszyscy się chyba zgadzamy, że pieniądze mają służyć Lukaskowi do życia, a nie zalegać na koncie. :):) Quote
TERESA BORCZ Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Boże ileż ta cioteczka hebanowa ma talentów, czekamy chyba na artystyczny bazarek!!!!!! Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Łukaszu, nasz Skarbniku! Dziękuję bardzo za najnowsze rozliczenia!!! :) Lecę podziękować i ukłonić się miłośnikom zwierząt na FB!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
tajga6 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ja się troszku gubię w tych rozliczeniach:oops:... Szczególnie po weekendowej nieobecności. Ale widzę, że Monika ogarnia księgowość;)) Czy dobrze wyliczyłam (wg stanu z 28 sierpnia), że do pełnej miesięcznej kwoty na Lukasa brakuje 175 zł stałych deklaracji? Czy całkowita kwota na jego koncie (399) jest sumą aktualnych wpłat jednorazowych i stałych deklaracji? I jeszcze jedno pytanie- Czy konto na allegro Lukasa jest to samo, czyli do skarbnika Łukasza? Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='tajga6']ja się troszku gubię w tych rozliczeniach:oops:... Szczególnie po weekendowej nieobecności. Ale widzę, że Monika ogarnia księgowość;)) Czy dobrze wyliczyłam (wg stanu z 28 sierpnia), że do pełnej miesięcznej kwoty na Lukasa brakuje 175 zł stałych deklaracji? Czy całkowita kwota na jego koncie (399) jest sumą aktualnych wpłat jednorazowych i stałych deklaracji? I jeszcze jedno pytanie- Czy konto na allegro Lukasa jest to samo, czyli do skarbnika Łukasza?[/QUOTE] Staram się ogarniać. :) Obecnie Lukas ma na koncie: 1046 złotych - ta informacja jest w poście numer dwa. Od kwoty ogólnej trzeba odjąć 360 zł, które zapłaciliśmy za pierwszy miesiąc hotelikowania. W rozliczeniach brakuje pozycji: WYDATKI. Co do allegro - to zwyczajnie nie wiem... Quote
tajga6 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Staram się ogarniać. :) Obecnie Lukas ma na koncie: 1046 złotych - ta informacja jest w poście numer dwa. Od kwoty ogólnej trzeba odjąć 360 zł, które zapłaciliśmy za pierwszy miesiąc hotelikowania. W rozliczeniach brakuje pozycji: WYDATKI. Co do allegro - to zwyczajnie nie wiem...[/QUOTE] O! To na najbliższy czas udało się zebrać:) Czyli po opłaceniu sierpniowego hotelikowania na koncie zostaje 686zł. Minus 360, które trzeba teraz zapłacić za wrzesień, co daje 326zł. Tak, trzeba dodać ile w sumie po wydatkach zostaje na koncie psiaka. Brakuje więc do pełnej kwoty za pażdziernik, nie mówiąc już o kastracji... Ale w tym zdaję się na Ciebie Moniko bo coś czuję że mącę... :((. Postaram się w najbliższym czasie zrobić plakat Lukasa i dorzucić na wątek do pobierania i rozwieszania. Quote
Monika z Katowic Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Tajgo6 kochana! Plakat Lukasa!!! :multi: To byłoby super!:multi: To jest pomysł - damy link do plakatu od razu do pierwszego postu!!! My z Hebanową też przygotowujemy "akcję promocyjną" :) dla Lukasa, bo przecież nasz główny cel to znaleźć psu dom!!! Co do finansów - ja jutro postaram się rozpisać wszystko po swojemu. :) A za sierpniowe hotelikowanie Lukasa (dokładnie od 9 sierpnia do 9 września) już mamy zapłacone! Przecież na początku ludzie z FB tez pomogli! Quote
tajga6 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 tak, tak, księgowość zostawiam Tobie!;) dlatego nic nie dopisuję kwotowo w wydarzeniu. Zajmę się plakatem , max dwa dni, jak tylko będę miała chwilkę . Quote
Monika z Katowic Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 [quote name='tajga6']tak, tak, księgowość zostawiam Tobie!;) dlatego nic nie dopisuję kwotowo w wydarzeniu. Zajmę się plakatem , max dwa dni, jak tylko będę miała chwilkę .[/QUOTE] Fantastycznie! Dzięki za plakatowanie!:):) Ja będę starała się przekazywać wszystko, co dotyczy finansów i Lukasa na FB na bieżąco! Quote
hebanowa Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 [COLOR=blue][B][SIZE=3]Dzięki wielu kochanym ludziom pojawia się dla Lukasa [COLOR=red]światełko w tunelu[/COLOR] jeśli chodzi o jego pobyt w hoteliku:loveu::loveu::loveu:. Możemy zapłacić drugi miesiąc hoteliku Lukasa czyli od 9.09-9.10.,co mnie niezmiernie cieszy :multi::multi::multi:(360 zł). [/SIZE][/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts