boog Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 (edited) PROSZĘ POMÓŹCIE W oklicach klubu fitness Active Lady na Spółdzielczości pracy od kilku tygodni krąży sunia, na wielkość jak jamnik. Jest wylękniona, nie ma domu bo najpewniej śpi na posesji domu w którym jest klub. Mój mąż który tam pracuje rozmawiał z sąsiadką klubu która opowiedziała historię, że swego czasu jak przygarnęła sunię do siebie to właściciekl domu przyszedł do niej z pretensją, że ma mu oddać psa bo jest jego- teraz ów człowiek wyprowadził się z tego domu, nie interesuje się sunią i po prostu ją zostawił. Na tej posesji dostaje jedzenie i wodę, stoi tam też stara buda. sunia nie daje się głaskać boi się człowieka, najpewniej była krzywdzona. Z uwagi na fakt, że biega swobodnie pomyślałam, że będzie dobrze ją jak najszybciej wysterylizować. Rozmawiałm z Animalsem lubelskim i oni się podejmą tego zabiegu o ile sunia po zabiegu będzie miała opiekę, żeby się szwy nie rozeszły. Nie może zostać po zabiegu przy klubie bo stamtąd ucieknie. WIEM JAK KRUCHO JEST Z DOMAMI STAŁYMI CZY TYMCZASOWYMI dlatego proszę Was o pomoc choćby tymczasowoą przed i po sterylizacji. Nie chcę robić jej większej krzywdy ograniczając ją więc jak by któś z Was mógłby pomóc to nie wykluczam powrotu suni na stare śmieci. Czyli puszczenie jej do jej naturalnego środowiska ja się podkuruje. Przy klubie na pewno będzie dostawać wodę i jedzenie. Nie umiem socjalizować psów, nawet moje własne są dyssocjalne, więc gdyby ktoś mógł pomóc w oswojeniu przed zabiegiem i opieki po zabiegu to byłoby super.:multi: Oczywiście gdyby udało się znaleźć jej dom to byłoby bosko- ale zakładam tem kiepski wariant POMÓŻCIE PROSZĘ. Edited January 17, 2013 by boog Quote
MaDi Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Przede wszystkim jeśli ta kobieta wie kto był właścicielem suni to niech złoży doniesienie na policje dotyczące porzucenia. Nie może nawet po sterylizacji "wrócić na stare śmieci" bo niby kto będzie się nią zajmował i leczył w razie potrzeby? Quote
boog Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Ta kobita nic nie zrobi, w ogóle cała ta okolica jest jakaś drętwa. Sunia biega po okolicy od dłuższego czasu a każdy tylko ogląda się na drugiego i nic nie robi. A powrót na osiedle byłaby opcją tymczasową. Przecież wiem jak ciężko jest znaleźć dom psiakowi a kundelkowi to już w ogóle. Tam nikogo nic nie obchodzi. Ona lata samopas, jeżeli zaciąży to tym bardziej będzie problem, może się tak nie zdarzy ale co innego robić. Do tego klubu przychodzi codziennie i w sumie wszyscy klienci kojarzą tego psa ale udają że niby nic. Quote
gryf80 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 bo każdy myśli,że jest czyjś..pewnie dlatego jest jak jest Quote
boog Posted June 18, 2011 Author Posted June 18, 2011 Właśnie nie. Wszyscy wiedzą że ona się błąka i jest niczyja. A jak zaciąży będzie problem. Ja ją wysterylizuje za swoje tylko potrzebuję pomocy w zajęciu się nią po zabiegu, jeżeli nie znajdzie się dla niej dom to na terenie tego domu gdzie jest klub na budkę, dostanie wodę jedzenie i biega wolna. Póki nie jest zimno i póki klub istnieje. Innej możliwości nie widzę a oddać ją do schroniska zawsze zdąży się. Proszę jak macie pomysł pomóżcie. Może znacie kogoś kto mieszka tam w pobliżu. Quote
boog Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Słuchajcie wiem że jest to temat mało atrakcyjny bo nie ma tragedii i krew się nie leje ale przynajmniej pomóżcie rozpropagować. Proszę. Quote
Merys Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 boog napisał(a):Właśnie nie. Wszyscy wiedzą że ona się błąka i jest niczyja. A jak zaciąży będzie problem. Ja ją wysterylizuje za swoje tylko potrzebuję pomocy w zajęciu się nią po zabiegu, jeżeli nie znajdzie się dla niej dom to na terenie tego domu gdzie jest klub na budkę, dostanie wodę jedzenie i biega wolna. Póki nie jest zimno i póki klub istnieje. Innej możliwości nie widzę a oddać ją do schroniska zawsze zdąży się. Proszę jak macie pomysł pomóżcie. Może znacie kogoś kto mieszka tam w pobliżu. Niestety, nie znam nikogo, kto moglby dac jej dom tymczasowy :( Chyba lepsza opcja bedzie schronisko niz bieganie samopas. Quote
boog Posted January 17, 2013 Author Posted January 17, 2013 Jeżeli ktoś mieszka w okolicy o której mowa proszę niech zwróci na Miśkę uwagę, ma zorganizowaną i ocieploną budkę na terenie klubu fitness vis s vis Olimpu, dokarmiamy ją i leczymy bo kilka miesięcy temu uszkodziła sobie więzadła ale już nie kuleje, Miśka lata samopas po osiedlu- zdecydowanie nie jest udomowionym psem, gdyby ktoś ją zauważył miejcie przynajmniej sunie w pamięci, dajcie czasem przekąskę i zwróćcie uwagę żeby krzywda się jej nie działa. Z góry dziękuje. Quote
Recommended Posts