Pegaza Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Kasia nie chce Cie straszyc ale jak beda to pchly i jesli w pore tego nie wytepisz mozesz sobie zapchlic mieszkanie..zwlaszcza ze Jazz spi w lozku a pchly lubia cieple miejsca..moja mama w zeszlym roku tak sobie lozko zalatwila..mieli w piwnicy tego mase ze cholerstwo skakalo po klatce i wnosilo sie to do mieszkania i na ludzi i psy. Ja bym tez tak jak Ula myslala ze to po mnie lazi;) Quote
chrupcia Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 no i zagadkę rozwiązaliśmy... :multi: to jakaś inna odmiana pcheł :o w życiu bym nie pomyślała że to pchła, taka duża i jakaś czerwonawa :roll: mały został zakropiony fiprexem. Tym bardziej byłam przekonana że to nie pchła, bo jak przyjechałam od siostry Jazz wiadome był brudny i sie pcheł dorobił... i był zakrapiany ektoparem, a tu jakaś odmiana taka.. ale wetka powiedziała że teraz jest taki pchli sezon i dużo tego ustrojstwa :roll: mam nadzieje że po kropelkach mu przejdzie. Quote
dysia-u Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 uffff mi też ulżyło juz moge sie przestać drapać hihihi Quote
chrupcia Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='dysia-u']uffff mi też ulżyło juz moge sie przestać drapać hihihi[/QUOTE] ojj Ula żebyś wiedziała, miałam ciągle wrażenie że coś po mnie chodzi wrrrr Quote
Yorkomanka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Mój Odie w tamtym roku miał pchły ze 3 razy:crazyeye: ale były po 2-3 i szybko się ich pozbywałam zawsze po wizycie u babci tam się szlaja pełno psów część się sama wyprowadza a część nie ma domu wszystkie są w takim stanie że nawet ciężko odróżnić tego co ma dom od tego co nie:roll: większość ma jakąś chorobę skóry, ubytki w sierści i paskudne strupy:-( ale nie wiem jakim cudem się te pchły u niego znalazły bo nie pozwalam tamtym psom do niego podchodzić:roll: Quote
Pegaza Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 No widzi widzi a mowilam ze jakies insekty.. bylas dzis zobaczyc swinke? hihi Quote
chrupcia Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 mówiłaś, mówiłaś, na następny raz będę słuchać :roll: ;) hehe nie byłam oglądać świnki, bo spóźniłam się do szkoły, a potem wracałam inną drogą, ale świneczka pewnie tak jest i czeka na nowego właściciela :eviltong: :( mam mały bonusik, niezbyt piękny, ale co tam :eviltong: [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/9126/p1060467o.jpg[/IMG] wąsy mu się skróciły tak strasznie że jak widać ciągle sterczą, że oczu nie widać.. niech rosną cholery małe. Quote
Paulinka10 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 No jak to niezbyt piekny:mad:no wiesz:eviltong: No i wreszcie zagadka rozwiązana:multi: Quote
chrupcia Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 [quote name='Paulinka10']No jak to niezbyt piekny:mad:no wiesz:eviltong: No i wreszcie zagadka rozwiązana:multi:[/QUOTE] bo taki się obszarpaniec z niego zrobił że szok :o do tego teraz brudny, a kąpać go nie mogę, bo zakropiony został.. buu musimy wytrzymać :D Quote
Paulinka10 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Też mam brudasy w domu a nie mam szamponu...ale tatuś w domu to pieski nie beda zemną spały;) Quote
dysia-u Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 a w czym Paula je kąpiesz? cześć dziewczynki, miłej niedzieli Quote
*Jot* Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='chrupcia']bo taki się obszarpaniec z niego zrobił że szok :o do tego teraz brudny, a kąpać go nie mogę, bo zakropiony został.. buu musimy wytrzymać :D[/QUOTE] Ka....jaki obszarpaniec? Chyba lanie chcesz dostać. :mad::mad::mad: [url]http://img535.imageshack.us/img535/9126/p1060467o.jpg[/url] :loveu: Quote
Pegaza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Yyy tam ja tam takie dziewczyny mam na co dzien ;) [url]http://img535.imageshack.us/img535/9126/p1060467o.jpg[/url] dobrze wyglada jak na chlopaka hihi Quote
Paulinka10 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='dysia-u']a w czym Paula je kąpiesz? cześć dziewczynki, miłej niedzieli[/QUOTE] Maje w psim szamponie,a Tosie w nizoralu.. Cześć Jazziki,jak tam szkoła? ja mam dość...jak widze auto to mi sie niedobrze robi... Quote
dysia-u Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 może kup jej jakiś owsiany , dla alergicznych pupili np taki [url]http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5379[/url] albo taki [url]http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5386[/url] Quote
chrupcia Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Cześć Dziewczyny :) Paula, może Ula ma rację ? może warto jakiś psi kupić ? chyba że to tak przejściowo ją kąpiesz w nizoralu bo na dłuższą mete to bym nie radziła ;) Jola obszarpaniec z niego straszny, nie da się ukryć, ale co tam ;) Daria, a chłopaki zwykle gorzej wyglądają ? hehe Hej Ula :) fajnie że wpadłaś do nas :) u nas dzisiaj ciepło na dworze, ale w domu zimno straaaasznie, szczególnie na górze brr.. Jutro mam luźny dzień w szkole więc mogę sobie posiedzieć ;) w sumie najbardziej zawalone to mam w środa, czwartek, piątek z naciskiem na piątek hehe. Quote
Paulinka10 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Dzięki Ula;) Kasia a czemu nie polecasz nizoralu?a co do tych psich dla alergików to miałam już kilka i jakoś efektu raczej nie widać,po nizoralu tyle że niema takiej suchej skóry,ale chyba sie skusze na ten pierwszy od Uli,zobaczymy może faktycznie pomoże na swędzenie... U nas też cieplusio ale rano w chałupie zimno,też na górze mam zimniej niż teście... Quote
chrupcia Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Paula, nie że nie polecam, bo jak Jazz miał łupież to sama go dwa razy wymyłam w nizoralu i pomogło, ale wydaje mi się że takie stosowanie non stop to nie bardzo.. przynajmniej jak dla mnie, ale w sumie jak się Tosi nic nie dzieje to można.. ;) Quote
Paulinka10 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Aha,myślałam że coś nie tak było po nizoralu,ja kąpie Tosie co dwa trzy tygodnie więc chyba nie tak często,ale kusi mnie że ten jest dla psów drapiacych.. Quote
Pegaza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Wiesz chlopaki zawsze gorzej wygladaja bo na ogol dziewczynki sie stroi a chlopakow juz nie;) Quote
dysia-u Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [url]http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=5496[/url] jest jeszcze taki ale bioogrom znam , używali tego w salonie w którym sie uczyłam Quote
chrupcia Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 Paula, ja bym spróbowała z jakimś psim odpowiednikiem ;) Daria, a gdzie tam... to zależy tylko i wyłącznie od właściciela :) Quote
Pegaza Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='chrupcia']Paula, ja bym spróbowała z jakimś psim odpowiednikiem ;) Daria, a gdzie tam... to zależy tylko i wyłącznie od właściciela :)[/QUOTE] Yyy ale ja mialam na mysli chlopakow jako chlopakow dzieci hihih wiesz dlatego go porownalam do chlopaka nieuczesanego rozumi? Quote
chrupcia Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 aha :D hahaha Daria widzisz jaka ja niekumata :oops: :evil_lol: Quote
Paulinka10 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 Ceny powalają...ja używam szamponu dla dzieci za dyche....no ale coż,jak do tej pory z szamponów dla alergików kupowałam dr seidla i do doopy Quote
Recommended Posts