Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sari jest fantastyczna! Łagodna, wpatrzona w człowieka, bardzo spragniona kontaktu. Tak naprawdę to sunia jest gotowa do adopcji :) Urzekające z niej psisko. Może się bać ruchu ulicznego i jakichś niespodziewanych rzeczy ale szybko się przekonuje ze nic jej nie grozi. Dzisiaj przestraszyła sie konia za płotem, zwiała do boksu Atosa on oczywiście potuptał za nią i zgłupiał jak mu się położyła na budzie. Potem wyszła i z podkulonym ogonem obserwowała konika, jak się kierował w naszą stronę to się wycofywała ale zachowywała się coraz śmielej. Sprawdza jak człowiek reaguje, jak jest ok to się uspokaja, nawet pobiegała za zabawka ale cały czas łypała okiem co tam konik robi. Na spacerze w lesie anioł! Smycz treningowa ani razu się nie napięła. Pięknie idzie, cały czas kontroluje czy aby na pewno idę za nią. Na krótkiej smyczy trochę gorzej ale nie jakoś specjalnie uciążliwie. Świetny pies :)

Posted

Założyłam jej wczoraj ciepły kubrak ale czuła sie nieswojo i bała sie w nim wejść do budy, mam jeszcze taki cieniutki ale z takiego fajnego przylegającego materiału, taki jakby zamszyk pod spodem, zobaczymy może będzie jej lepiej w tym drugim.

No i oby szybko Sari znalazła kanapę :)

Posted

... i jeszcze

[video=youtube;AaT87KHaVc0]http://www.youtube.com/watch?v=AaT87KHaVc0[/video]

[video=youtube;3G6BoFrFb54]http://www.youtube.com/watch?v=3G6BoFrFb54[/video]

Posted

Dzisiejsze spacerkowe :)

Macie może kogoś kto mógłby pomóc w poszukiwaniach i złapaniu suczki Negry???
To info od Kingi, one obie z mamą sa codziennie od rana na oś. Tysiąclecia w Poznaniu, nie maja zadnej pomocy, nie sa w stanie złapać wystraszonej suni tym bardziej ze Bogusia jest na wózku inwalidzkim.

Potrzebne dobre dusze do pomocy przy szukaniu/łapaniu Negry.Osiedle Tysiąclecia, od godz. 10 mniej wiecej, pod klinika My Pet - punkt startu. Im bedzie nas wiecej tym wieksze szanse, ze uda nam sie ją odnalezc i zlapac.

A ze złapaniem jej jest problem, psina jest w szoku, ucieka nawet przed nami. Pan z osiedlowego sklepiku wczoraj ok godz 13 znalazł ją schowana pod krzakiem, przydepnal smycz, ale wtedy pies wpadl w panike i i tak zdolala sie wyrwac. Sama kilkakrotnie ja wczoraj (26.01) widzialam, wołałam ja ale niestety uciekala ode mnie.

Z ostatnich informacji wynika, ze nadal biega z przypiętą do obrozy smycza.

A tutaj wydarzenie na fb: https://www.facebook.com/events/353333508011132/?ref=ts

Dzwoniły do animal rescue, fgz, zoo, schroniska i vivy, i nic.....Nie złapią jej same...

Posted

ja się po prostu zachwycam :loveu:

ps. Krzysiek jutro o 10 nie może pomagać w łapaniu, ale potem do Ciebie zadzwoni i jak będzie trzeba to pojedzie pomagać w szukaniu

Posted

Ankieta w porządku, poprosiłem Anetę o wizytę. Państwo by chcieli odebrac ją przed weekendem żeby spokojnie z nią posiedzieć dwa dni w domu. Trzymamy kciuki :)