Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=4]MAŁY, NIEUFNY ROKI PRAGNIE LUDZKIEJ UWAGI. CZY DASZ MU SZANSE NA LEPSZE ŻYCIE, LEPSZE NIŻ SCHRONISKOWY BOKS ?
Historia Rokiego...
ROKI,
trafił do schroniska 15 maja 2010 r. MA OKOŁO 3 LAT. Gdy do nas trafił był strasznym dzikusem, przy bliższym kontakcie potrafił nawet ugryźć, nie pozwalał się dotykać, a każdy kontakt z człowiekiem był dla niego wielkim stresem. Po długiej socjalizacji stał się łagodnym, spokojnym i bardziej otwartym psiakiem. Swego czasu bardzo zaprzyjaźnił się ze schroniskową Dianą. Przy niej był bardzo szczęśliwy, wesoły, wszędzie za nią chodził i nie odstępował na krok. Piszę "był" ponieważ Diana znalazła domek. Roki podchodził do mnie już bardzo bliziutko i z każdym dniem był przy tym coraz mniej spięty. Nad zdobyciem jego zaufania trzeba solidnie, długo i ciężko pracować.
Po rozłące z Dianą, mimo nowej koleżance w boksie Roki zamknął się w sobie, nie chce już nawet wyjść z kojca, gdzie wybiegał za Dianą z radością. Martwię się o psiaka, dlatego proszę o pomoc, chociażby w ogłoszeniach, rozgłosie...
Mimo iż zakładanie obróżki i szelek było dla niego wielkim stresem, wychodził na spacery. Bez Diany czuł się bardzo nie pewnie.
Pomóż Rokiemu znów nabrać zaufania ! Daj szanse na lepsze życie.

Tak blisko do mnie podchodził.

Na zdjęciu z Dianą.

Kontakt w sprawie adopcji:

[SIZE=4]Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie
ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38
kom. 723 527 154

Eemial: [email protected]

• 1 month later...
Posted

Dziś byliśmy na pierwszym spacerze bez szeleczek na samej obrożce - jeszcze w towarzystwie Diany. Cały czas się jej trzyma dlatego zacznę brać go samego by się usamodzielniał.

W psiaku naprawdę widać wielkie nadzieje i postępy. Szkoda, że nie ma nikogo z kim miałby kontakt cały czas i pracował nad nim solidnie...

Posted

Przy Dianie czuje się najpewniej. Bardzo się z nią zżył i jest szczęśliwy kiedy wraca ze spaceru i jest przy nim. To z drugiej strony bardzo nie dobrze. Będę starała się go usamodzielnić. Kochany pies. Wierzę, że przekona się do człowieka. Ktoś zyska kiedyś naprawdę fajnego psiaka.

Fotki z dzisiaj. Tylko zobaczcie jaki szczęśliwy jest przy Dianie.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nie wyszedł nawet z budy jak otworzyłam boks, to do niego nie podobne ! Czy to jeszcze tęsknota za Dianą :( Był wtedy weselszy, podchodził do mnie..
Martwię się...
Muszę zabrać się za ogłoszenia...

• 2 weeks later...