Karolcia_ko5 Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [SIZE=4]MAŁY, NIEUFNY ROKI PRAGNIE LUDZKIEJ UWAGI. CZY DASZ MU SZANSE NA LEPSZE ŻYCIE, LEPSZE NIŻ SCHRONISKOWY BOKS ? Historia Rokiego... ROKI, trafił do schroniska 15 maja 2010 r. MA OKOŁO 3 LAT. Gdy do nas trafił był strasznym dzikusem, przy bliższym kontakcie potrafił nawet ugryźć, nie pozwalał się dotykać, a każdy kontakt z człowiekiem był dla niego wielkim stresem. Po długiej socjalizacji stał się łagodnym, spokojnym i bardziej otwartym psiakiem. Swego czasu bardzo zaprzyjaźnił się ze schroniskową Dianą. Przy niej był bardzo szczęśliwy, wesoły, wszędzie za nią chodził i nie odstępował na krok. Piszę "był" ponieważ Diana znalazła domek. Roki podchodził do mnie już bardzo bliziutko i z każdym dniem był przy tym coraz mniej spięty. Nad zdobyciem jego zaufania trzeba solidnie, długo i ciężko pracować. Po rozłące z Dianą, mimo nowej koleżance w boksie Roki zamknął się w sobie, nie chce już nawet wyjść z kojca, gdzie wybiegał za Dianą z radością. Martwię się o psiaka, dlatego proszę o pomoc, chociażby w ogłoszeniach, rozgłosie... Mimo iż zakładanie obróżki i szelek było dla niego wielkim stresem, wychodził na spacery. Bez Diany czuł się bardzo nie pewnie. Pomóż Rokiemu znów nabrać zaufania ! Daj szanse na lepsze życie. Tak blisko do mnie podchodził. Na zdjęciu z Dianą. Kontakt w sprawie adopcji: [SIZE=4]Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie ul. Gajowa 7a, tel. 063 243 80 38 kom. 723 527 154 Eemial: [email protected] Quote
Karolcia_ko5 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Dziś byliśmy na pierwszym spacerze bez szeleczek na samej obrożce - jeszcze w towarzystwie Diany. Cały czas się jej trzyma dlatego zacznę brać go samego by się usamodzielniał. W psiaku naprawdę widać wielkie nadzieje i postępy. Szkoda, że nie ma nikogo z kim miałby kontakt cały czas i pracował nad nim solidnie... Quote
Karolcia_ko5 Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Przy Dianie czuje się najpewniej. Bardzo się z nią zżył i jest szczęśliwy kiedy wraca ze spaceru i jest przy nim. To z drugiej strony bardzo nie dobrze. Będę starała się go usamodzielnić. Kochany pies. Wierzę, że przekona się do człowieka. Ktoś zyska kiedyś naprawdę fajnego psiaka. Fotki z dzisiaj. Tylko zobaczcie jaki szczęśliwy jest przy Dianie. Quote
Karolcia_ko5 Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Moim zdaniem Roki potrzebuje domowego DT. Tylko w nim zrobił by spore postępy. Przy stałym kontakcie z człowiekiem. Quote
Karolcia_ko5 Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Tęsknie mały i martwię się o Twój los. . Jednak wiele zrobić nie mogę. :( Bezradność boli najbardziej. Kto pokocha malca ? Quote
Ag_konin Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Karolcia_ko5 napisał(a):Kto pokocha malca ? No właśnie, kto? Quote
Karolcia_ko5 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Jest taki smutny bez Diany . . . Quote
Karolcia_ko5 Posted November 13, 2011 Author Posted November 13, 2011 Nie wyszedł nawet z budy jak otworzyłam boks, to do niego nie podobne ! Czy to jeszcze tęsknota za Dianą :( Był wtedy weselszy, podchodził do mnie.. Martwię się... Muszę zabrać się za ogłoszenia... Quote
Karolcia_ko5 Posted November 15, 2011 Author Posted November 15, 2011 Co z Tobą będzie psiaczku.... Quote
Karolcia_ko5 Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Byłam u Rokiego - wyszedł z budy ! :oops: Ze swoją nową kolażanką - Weroną ;) Quote
Karolcia_ko5 Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 Pojechał do nowego domu. Mam nadzieję, że wszystko ok. Postaram się o jakieś wieści. Jestem dziwnie nie spokojna, po prostu boję się............ Quote
Daga&Maks Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 na pewno będzie wszystko dobrze, musi być Quote
Recommended Posts