Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mokka dzieki za odpowiedz w sprawie Misi :wink: - a to sie dziewczynka rozbrykala :lol: Flaire powinna sobie jakiegos psa zastepczego sprawic, nawet oferowalam wypozyczenie jednego z moich potworow, ale nie wiem czy starczylo by jej nerwow na moje niewychowane glaby :lol:

A na inwazje dogomaniakow licze i mam nadzieje, ze toszke mi - a raczej moim psiurom pokibicuja :wink:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czapla, odnoszę wrażenie, że Flaire tak naprawdę nie chce psa zastępczego. W sobotę była na treningu sama, a raczej ze swoim wirtualnym-niewidzialnym piechem i nieźle się bawiła. Wczoraj rano byłyśmy razem na szkoleniu, Flaire wpadła na chwilkę - zobaczyć kto jest i zamienić parę słów, po czym została oczywiście do końca. I pies znowu nie był jej potrzebny. Misia może spokojnie jeszcze poromansować za oceanem, bo Flaire bardzo trudno byłoby zastąpić ją jakimś innym potforkiem - to tylko takie gadanie. :D

Ale za to muszę powiedzieć, że moje pieski powitały ją entuzjastycznie i chyba nie miałyby nic przeciwko temu, żeby pojechać z nią do domu (o mnie jakby zapomniały :oops: ).

Posted

Aha, trzeba napisać jeszcze o czymś. W sobotę na treningu stawiły się Kenia i Kobra, pierwszy raz po sterylizacji. Radziły sobie świetnie, zwłaszcza Kenia, która jak zwykle fruwała nad przeszkodami. Dzielne dziewczynki. :klacz:

Posted

Flaire - nie wiem czy twoje mieszkanko znioslo by najazd moich dwoch rozbrykancow :oops:

Mokka - wyobrazam sobie, ze Flaire swietnie sie bawi i bez psa zastepczego, ale moim przydaloby sie nieco dobrego wychowania i tu Flaire moglaby miec na nie zbawienny wplyw :D Bo ja to chyba za miekka jestem :oops: , albo one sa wybitnie szarpniete.

Posted

Dobra, Szanowne Panie, jako ze wkrotce bede przerabiac stronke, prosze o propozycje nazwy dzialu w ktorym obecnie umiescimy Nase, Henka i Tole (jak kiedys doczekam sie na teksty o dwoch ostatnich.....), a w przyszlosci wrzucac bedziemy emerytow, itp? bo ja mam takie pomysly, ze sama siebie nimi rozwalam, wiec czekam na bardzo powazne sugestie :lol:

Posted

Pierwsze i jak narazie jedyne co mi przyszło do głowy to "absolwenci" ale to nie czy to jest jakies wybitnie fajnie to ja już nie wiem :-?

Posted

W wersji anglojęzycznej powinno być "Our alumni" :D . A na polskim to ja się nie znam.

(Już raz tutaj tak odpowiedziałam, nawet trochę bardziej obszernie, ale dogomania mi jakoś połknęła odpowiedź, bo jej nie ma!!!)

Posted

Ja myślę o czymś w stylu "Biegamy po świecie..." i wstawić wytłumaczenie, że tu są zawodnicy, który kiedyś biegali w Cavano, a teraz rozbiegli się po świecie. Ten "świat" na razie jest niewielki, bo Fort nie tak daleko od nas, ale ja myślę na przyszłość, np. jak ja z Misią wrócimy do USA, albo jak stracimy jakiegoś piecha i będzie biegać za tęczowym mostem, czy jak to się po polsku mówi :( .

Posted

Flaire,

Ja wogole nie wiem o czym piszesz. Jakie wrocimy do USA??? :o Do USA to tylko z wizyta jedziecie, prawda ?? ;)

Ja ten dzial nazwalabym "Byli Klubowicze Cavano".

Najlepiej nazywac rzeczy po imieniu. Kazdy kto odchodzi jest BYLY i nie wazne czy biega w innym Klubie, czy nie biega wcale, czy stalo sie z nim cos innego.

A odnosnie wszystkich BYLYCH, moj znajomy w takich chwilach mowi cyt.: prawdziwi kowboje nie ogladaja sie za siebie :-)

Patrzmy wiec w przyszlosc Drodzy Cavanowicze !!! :D

pozdrawiam,

Posted
np. jak ja z Misią wrócimy do USA,

A mnie to by nie przeszkadzalo. W koncu jeden kontynent. :wink:

Raisa mialaby konkurencje :wink:

Posted
A mnie to by nie przeszkadzalo. W koncu jeden kontynent. :wink:

Raisa mialaby konkurencje :wink:

Hej, Mami, nie chcę Cię zawieść, ale Misia to żadna konkurencja dla Raisy - na pewno nie w dziedzinie agility. Może jeżeli byłby konkurs na najpowolniejszego psa... Albo na psa, który najszybciej potrafi wtrząsnąć michę, o, to byłaby świetna konkurencja dla Misi. Ewentualnie tropienie. Ale na pewno nie agility!
Posted

Flaire:

No wiesz? Gdyby ona to slyszala! Juz widze, to biedne spojrzenie, mokre oczy! Jak mozesz?! 8)

Zobaczysz, jeszcze sie wyrobi! :wink:

Posted

Mami, ale Misia wie, że kocham ją właśnie taką, jaka jest! To, że wszystko (oprócz żarcia!) robi z typowym dla siebie (a nietypowym dla swojej rasy) namaszczeniem nie pomaga może w agility, ale na pewno pomaga w tropieniu. Więc to nie była żadna krytyka, tylko stwierdzenie faktu. Mnie się taki charakter u niej bardzo podoba - a że do agility się nie nadaje? no cóż - nie wszyscy możemy być doskonali we wszystkim!

A poza tym, wczoraj ktoś mi mówił, że ostatnio w agility ustawia się kursy bardzo trudne technicznie. A w takich to może Misia miałaby nawet szansę! :D

Posted

UWAGA CAVANO

W sobotę trening odbędzie się o godz. 14:00 i trzeba przyjąć, że w najbliższym czasie tak właśnie będzie, bo Elka do południa będzie pracowała. Jest szansa na trening, bo nasza pani instruktor czuje się już lepiej i pewnie się wykuruje do weekendu.

Poza tym Ela chciałaby zorganizować jakieś spotkanie organizacyjne, żeby pogadać i poustalać różne rzeczy, bo na treningu nie zawsze to wychodzi (ZRESZTĄ ONA CZASAMI SIĘ DENERWUJE, JAK MY GADAMY :o ). Pomyślcie o tym. Może jakieś propozycje?

:D

Posted

Ja jestem zdecydowania za takim spotkaniem, myślę, że jest konieczne.

Proponuję u mnie, po treningu, a jak załatwimy interesy, to może obejrzymy sobie amerykańskie mistrzostwa agility przy okazji?

Posted

Treningi o 14.00 baaardzo mi odpowiadaja. I Majce tez. Spioch z niej taki, ze z lozka zwleka sie dopiero przed 11.00 :o Jedyne dni gdy wstaje wczesniej to wlasnie weekendy, gdy Pancia ciagnie ja na trening.

Majka jest troche chora, ale Pani wet powiedziala, ze sunisko wyzdrowieje do weekendu, jesli tylko bedziemy uwazac na to co bierze do pyska lub co lize ... a jak wiecie u tropicieli terrierow nie jest to wcale takie proste ;)

Spotkanie organizacyjne jak najbardziej ok.

Flaire podzielmy obowiazki skladkowego przyjecia :-)

BTW Flaire wirtualnie adoptowalas psa???

pozdrawiam,

Posted

Nas nie bedzie na treningu, bo JA mam niestety szkole. Nawet kombinowalam zeby moze urwac sie z wykladow, ale rozsadek wzial gore (czekam na pochwaly) :8

A teraz mam do was prosbe. Zapytajcie Elki czy wie cos o zawodach, ktore odbeda sie w Pecicach pod koniec marca.

Dzis na spacerze ppodeszla do mnie moja sasiadka, ktora cwiczy w Alternatrywie i zaprosila na zawody. Ma to byc agility i obedience tylko takie nieoficjalne.

Podobno miala byc info na stronie Ovari i Alternatywy, ale nie moge znalezc.

To tyle, udanego treningu zycze, papa!

Posted

Nas na 90% tez nie bedzie, bo wybieram sie przy sprzyjajacych wiatrach na deseczke, wiec moj niedzwiadek spedzi upojny weekend u rodzicow opychajac swoj wielki brzuszek 8)

A moze spotkanie organizacyjno-debatujace zrobimy wieczorkiem w ciagu tygodnia? bo w weekend, to troche gorzej z czasem...