Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cóż, mnie nie będzie, bo jutro z rana w delegację wyjeżdżam i wracam dopiero w niedzielę (tak, tak, nie będzie mnie na obu treningach :cry: ).

Jak wrócę, to czekam na piękne fotki z treningu, żebym od razu mogła galerię skleić (jak mi się uda;) ja ta bym chciała, żebyśmy pomyśleli jak strzelić "rodzinną" fotkę, żebyśmy wszyscy na niej byli :smokin:

Niuka i Lenka- decyzja jest Wasza, ale zapamiętajcie jedno- wszędzie dobrze gdzie nas nie ma! Z przykrością również informuję, że po moim powrocie w przyszłym tygodniu Wasze psiaki zostaną usunięte ze stronki Cavano. Niuka, może warto było otwarcie mówić, a nie kręcić o sklecaniu paru słów o Heńku i Tolce?

Posted

Sajko:

Nie wiem dlaczego, ale czytajac Twoja wiadomosc odnioslam wrazenie, ze jestes wielce zbulwersowana zaistniala sytuacja, obrazona i urazona.

I najgorszy jest fakt, ze kompletnie nie wiem dlaczego! Czy Ty robisz jakas laske (przez l z kreska 8) ) umieszczajac dziewczyny na stronie Cavano? Poza tym chcialabym przypomniec, ze Niuka podjela decyzje calkiem niedawno, i dosc dlugo sie zastanawiala, nie wiedzac co bedzie dla niej najlepsze. Pamietaj, ze w tym przypadku nie mowimy o kolezenstwie, sprawach honoru, tylko o ulepszeniu, poprawieniu taktyki w tym pieknym sporcie. I pozwole sobie zacytowac Lenke:

wykorzystałyśmy wszystko to co Cavano mogło nam zaoferować, za co jesteśmy wdzięczne Eli, ale szukamy teraz czegoś więcej.

Otoz to. Czy Fort im to zapewni? Przekonamy sie niebawem.

Posted

Droga Sajko,

Po pierwsze: nie zrozumialam twoich slow "wszedzie dobrze gdzie nas nie ma!" - co one maja oznaczac gdyz nie wiem tak naprawde o co Ci w nich chodzi, czy chcesz przez to powiedziec ze lepiej zebysmy z Lenka lepiej sie nie zblizaly? czy zebysmy uwazaly na was bo poprostu bedziecie nam jak to sie mowi ladnie "obrabiac dupe"?

Po drugie: myslalam ze jako wspoltworczynie tego klubu zostaniemy jedak na stronce. bardzo ladny mam wpis do henka z bardzo ladnym zakonczeniem jak chcesz.. chociaz nic juz powiedziec nie moge gdyz ten klub nie jest juz moj, wy nim zadzicie... i co ja mialam mowic ci otwarcie o zmianie klubu skoro wtedy podjelam ostateczna decyzje o ktorej ela jeszcze nie wiedziala? wiesz, wolalam jednak byc wporzadku do Eli mowiac najpierw jej.

Ido:

nie bede Ci wyjasniac co ma fort, czego nie ma, co ma cavano i czego nie ma gdyz nie ma to najmniejszego sensu, Mami wlasnie zacytowala slowa Lenki - mysle ze to powinno wystarczyc :wink:

zycze powodzenia w dalszej karierze - Niuka :lol:

Posted

Elka,

Z uwagi na to, ze dzisiaj to TEN dzien, wszystkiego naj, naj, naj w nowym biznesie. Jestem przekonana, ze odniesiesz sukces :-)

Trzymam mocno kciuki, a w sobote przyjde z wizyta :-)

Czy z zyczeniami jestem pierwsza????? Tak bardzo sie staralam aby nie zasnac ;)

Pati, Mokka,

A moze wspolnie nawiedzimy Elke w sobote przed treningiem ???

Ida,

Trzymam kciuki za Twoj test :-) Tylko czesciej zagladaj do slownika :lol:

Flaire,

Gdzie sie podziewasz???? Nie zebym byla wscibska i zazdrosna, ale dosc tych "wywczasow" ;)

Sajko,

Nowe zdjecia beda!!! Juz wkrotce bardzo, bardzo profesjonalne, ale o tym sza :-)

ufff .... no to moge isc spac,

nocne pozdrowienia,

Posted

Wind, jestem w Szwajcarii, wlasciwie bez dostepu do netu. Bede w Warszawie w sobote. O ktorej jedziecie do tego sklepu Elki???

A Misia jest w Hameryce, cieczki ciagle nie ma, wiec kto wie, kiedy wroci.

Moim zdaniem, psy niuki i Lenki trzeba przeniesc na stronie Cavano do innego dzialu, a nie wywalac (ewentualnie zostawic tylko po jednym zdjeciu, bo rozumiem, ze sa problemy z miejscem na serwerze). To juz nie sa nasze psy, ale kiedys byly. I nie obrazac sie! Moze niuka i lenka odwiedza nas od czasu do czasu i podziela sie nowo nabytymi umiejetnasciami.

niuka, "Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma" znaczylo chyba po prostu, ze Fort, dopoki Was tam nie bylo, mogl sie wydawac bardziej atrakcyjny niz sie okaze jak juz tam bedziecie. Tak ja to przynajmniej zrozumialam. Oczywiscie mam nadzieje, ze tak nie bedzie, i ze bedziecie tam szczesliwe. Wiec zycze powodzenia!

W Szwajcarii nadal nie ma sniegu, ale wczoraj bylo troche slonca.

Pozdrawiam Was wszystkich.

Posted

Niuka, Flaire Ci wytłumaczyła, co znaczy to bardzo stare polskie powiedzenie. Po prostu ja zaczynałam od Fortu, a skończyłam na Cavano, więc napisałam, co sądze o tej zmianie. Ale życzę Wam jak najlepiej i zadowolenia z Fortu. Przy okazji, gdzie oni teraz trenują, bo zatrzymałam się na etapie, że gdzieś baaardzo daleko?

Niuka- czyś Ty z byka spadła, myśląc, że ja Ci grożę :o kobieto, wyluzuj...

Co do stronki- biorąc pod uwagę, że zmieniłyście klub, pewnie dziwne by było zostawienie Was w "naszych psach", jak za chwilę pojawicie się jako zawodnicy Fortu. Bardzo chętnie, za zgodą reszty, "dorobię" dział "byli zawodnicy" albo coś podobnego i tam umieszczę Nasę, Heńka i Tolę, zostawiając Was w galeriach, bo przecież wtedy byłyście zawodniczkami Cavano.

Mami, z Niuką widziałyśmy się w czwartek wieczorem, więc wtedy mogła powiedzieć, tym bardziej, że trafiając na forum bokserów, i tak się tego dowiedziałam wcześniej niż Elka.

pozdrawiam i pakuję się do samolociku, czekam na relację z treningów :lol:

Posted

Czy z zyczeniami jestem pierwsza????? Tak bardzo sie staralam aby nie zasnac ;)

Tak, tak, jestes pierwsza. Teraz mozesz juz isc spac!

Pati, Mokka,

A moze wspolnie nawiedzimy Elke w sobote przed treningiem ???

Jasne, jak najbardziej. Podesle wam zaraz moj telefon to sie zgadamy konkretnie.

Ja mimo wszystko pojade dzisiaj, Wiecie... na otwarciach sa promocje, kupie se taniej cus! a potem na swoim bazarku sprzedam drozej

Niuka, Lenka,

Bawcie sie dobrze u sasiadow! Do zobaczenia na zawodach! :wink:

Kurcze, a kto bedzie teraz glownym zadymiarzem na treningach! :hmmmm:

Chyba, ze Nasa jedzie tam powygryzac zawodnikow od srodka :lol:

Posted

Flaire,

Ale Ci dobrze :-) I Misi tez :-) Kazda z Was na cos czeka, Ty na snieg, a Misiatko na cieczke ;)

Wracajcie szybciutko do nas!

Co do sobotniej wizyty, to tak sobie myslalam aby przed treningiem Elke nawiedzic, czyli moze ok. 14.20 ??? Co Wy na to?

Sajko,

Milego lotu i delegacji :-) I tez szybciutko wracaj na tor :-)

pozdrawiam,

Posted

Nareszcie jestem w domu i już jest po tym ............ teście

Wind

Tym razem się pilnowałam i patrzyłam co pisze :oops:

Ela

wszystkiego naj naj z okazi otwarcia sklepu może dziś się w nim pojawie :BIG:

Posted

Ida,

No to teraz trzymam kciuki za ocene testu :-) Pochwalisz sie nia, prawda??? :-)

Jesli bedziesz u Elki powiedz Jej, ze zyczymy Jej jak najlepiej, a Maja pyta o pileczke ze sznureczkiem :-)

pozdrawiam,

Posted

Wind

Oczywiście że się pochwale, jeżeli będzie czym :oops: A do sklepu Eli nie wiem czy pojade dzisiaj, bo chyba pójde do "4" odreagować stres związany z testem pograć w bilarda , ale jak trafie dziś do Elki to przekaże życzenia, i spytam o pilczkę ze sznurkiem :wink:

Posted

Pati,

ciii bo jak sie Fort dowie o wygryzaniu zawodników to nas wyrzucą na zbity pysk ;)

Flaire,

kiedys na bank wpadniemy zobaczyć jak tam sie trzymacie wszyscy razem i każdy z osobna, na jakis meeting bez-psowy tyż sie możemy wbić :)

Mami,

Jeżeli chodzi o nazwe o klubu... to ja sie otwarcie przyznaje że praktyczni nie miałam z tym nic wspólnego, bo Niuke olśniło jak ja byłam juz na wyjeździe, wiec dostawałam sms-y w Szwajcarii z zapytaniem czy sie "łaskawie: zgadzam na taką czy inna nazwę :D Ludzie Wy nawet nie wiecie jakie to były cyrki z tą nazwą... tyle propozycji i każda po kolei ze statusem ODRZUCONA :)

Nasa dała mi wolny wybór i drogą dedukcji stwierdzam, że najodpowiednijszym następcą Nasy na stanowisku głównego zadymiarza będzie najpotężniejsze, najgroźniejsze, najbardziej nieprzewidywalne stworzenie jakie jest na treningach, i nie proszę państwa to nie będzie Ela, to będzie Majeczka :D a jak nie będzie jej sie chciało organizowac rozróby to niech chociaż godnie reprezentuje naszą klasę MINI :D ( Majeczka - miniaki to debeściaki ) :laola:

Posted

Lenka,

Juz Majce przekazalam, ze bedzie spelniac bardzo nobilitujaca i wzbudzajaca pelen autorytet funkcje. Jej radosc jest wielka, ale obawy jeszcze wieksze ...

Czy aby podola??? Czy nie przyniesie wstydu rodowi mini grzechem zaniechania ... ??? Czy wykaze sie wystarczajaca gorliwoscia i bezkompromisowym zaangazowaniem ... ??? :lol:

Na te i na inne pytania odpowie nam przyszlosc ;)

Lenka, Niuka - powodzenia w nowych barwach i do zobaczyska :D

pozdrawiam,

Posted

Drogie Dogomaniaczki( głównie te co mają sunie)

Mam do was ogromną proźbe nie cierpiącą zwłoki, ostatnio zauważyłam że Funny zostawia na mojej ślicznej białej pościeli malutkie czerwono-różowe plamki :cry: . Więc podejżewam że ma cieczke a na spacerach lecą do niej wszystkie psy. Ani ja ani moja mama nie miałyśmy nigdy psa (Funny jest pierwsza :lol: ) więc nie wiemy jak można rozpoznać czy ma cieczke czy nie ma I właśnie z tym jest związana moja proźba czy możecie mi napisać jak rozpoznać czy ona ma cieczke. I jeszcz ile trzeba odczekać po pierwszej cieczce żeby ją wysterylizować! :(

Posted

Ida,

Jezeli Twa sunia plami to najprawdopodobniej jest to cieczka. Mozesz to jeszcze sprawdzic dotykajac ja chusteczka higieniczna po dluzszym okresie, gdy suka nie ma mozliwosci wylizywania sie, czyli np. po snie.

Jesli na chusteczce zostana plamy to znaczy, ze jest to cieczka.

Zadam jeszcze pytanko, ile miesiecy ma Funny?

pozdrawiam,

Posted
I jeszcz ile trzeba odczekać po pierwszej cieczce żeby ją wysterylizować! :(

Najlepiej jakis miesiac poczekac, az wszystko wroci do normy. Streylizacja suni wczesniej lub podczas cieczki moze spowodowac obfite krwawienie podczas ciecia.

Teraz tylko musicie uwazac na adoratorow. Zwlaszcza za jakis tydzien.

I pamietaj, ze nawet bardzo posluszne sunie czasem na chwile moga ogluchnac podczas cieczki i nieszczescie gotowe. Najlepiej nie spuszczac ze smyczy.

Ale tak poza tym to gratuluje. Masz teraz dorosla suke, a nie jakiegos podlotka! :lol:

Posted

smilies-26764.png

Kto z Was ma ochote wpasc do Elki do sklepu w sobote przed treningiem niech przyjdzie tam na 13.30. O 14.00 sklepik ulegnie uroczystemu zamknieciu i powerdujemy wszyscy na trening. Psy beda mialy dodatkowy spacerek, a co za tym idzie lepszy posluch na treningu.

Posted

Wind

Funny ma 7-mcy a 13 marca skończy 8, jutro rano wypróbujemy spos€b z husteczką.

Pati

Dzięki za gratulacje ale ja się wcale nie ciesze bo z tego powodu na sobotnim treningu nas nie będzie. A Funny teraz wyprowadzamy tylko na smyczy i to na krótkie ale za to częste spacery :cry:

Posted
smilies-26764.png

Kto z Was ma ochote wpasc do Elki do sklepu w sobote przed treningiem niech przyjdzie tam na 13.30. O 14.00 sklepik ulegnie uroczystemu zamknieciu i powerdujemy wszyscy na trening. Psy beda mialy dodatkowy spacerek, a co za tym idzie lepszy posluch na treningu.

Ja bardzo chętnie bym przyjechała ale bez psa, jak Ania z Muką będą to ja też przyjade

A jeżeli ktoś ma 2 psy to mi może jednego pożyczyć na trening. No więc czekam na psa :lol: