Tusek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dziękuję Beata :) tylko Ty mnie zauważyłaś :loveu: Quote
Tusek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 [FONT=Tahoma][SIZE=3][SIZE=2]* 16-17.9 - [B]Puchar Polski Agility FCI[/B] - Łódź - Elieen Wishnia (wielka Brytania) * 24.9 - [B]Otwarte Zawody Agility[/B] - Olsztyn - ? * 1.10 - [B]Otwarte Zawody o Tabliczkę Czekolady II[/B] - Włocławek - ? * 22.10 - [B]IAL#4[/B] - Warszawa - ? * 9-12.11 - [B]Mistrzostwa Polski Agility[/B] - Poznań - ? * 2-3.12 - [B]Zawody Mikołajkowe FCI[/B] - ? * 31.12.2006-1.1.2007 - [B]Otwarte Sylwestrowe Zawody Agility II[/B] [/SIZE] znalazłam to na stronie Niuki, które z tycz zawodów pozwolą mi zacząć robić A? i które A jest najpierw? zaczyna sie od A1 czy A2 odrazu? co mam zrobić żebym mogła na oficjalne zawody jeździć? no, pomocy.... [/SIZE][/FONT] Quote
PsychoSzczurek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 żeby w A1 wystartować w oficjalnych to wystarczy jak bedziesz miec opłaconą składkę w ZK i bedziesz znać wsie przeszkody. Będąc w A1 ładnie startujesz i spełniając pewne warunki(nie pamiętam jakie:oops:, ale chodzi o dobre przebiegi ) zbierasz wpisy do A2, gdy uzbierasz odpowiednią ilość(też nie pamiętam ile:lol: )przechodzisz do A2 a potem analogicznie do A3. To tak tylko wstępnie, żebyś już nie marudziła:evil_lol: , niech ktoś napisze dokładniej:razz: Quote
ŁukaszK Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ja na poczatku chcac wejsc glebiej w temat ktory mialem fotografowac sobie czytalem rozne rzeczy... i jesli mnie pamiec nie myli to troche o klasach bylo gdzies na stronie fortu chyba w regulaminie... :p to sobie poszukaj... ;) a z tego co wiem to klasy tego typu wystepuja tylko na zawodach oficjalnych... a te z kolei maja w swej nazwie 3 magiczne slowa: puchar polski agility... :p wiec z tej listy zostaje ci lodz i chyba mistrzostwa polski tez... no to co wiedzialem napisalem...:p pozdr Quote
ŁukaszK Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 a przy okazji to czy sa tu osoby ktore posiadaja psy skaczace do wody(krevetka wbrew swej naturze wody sie boi... :/ ) i chcialyby np w niedziele uczestniczyc w sesji zdjeciowej...? :cool1: (bo akurat mam aparat do dyspozycji to grzech by bylo nie korzystac... ;)) no i taki dziwny pomysl mi wpadl do glowy... a teraz takie upaly to chyba temat na czasie... :p moga byc fajne zdjecia... :razz: Quote
PsychoSzczurek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 [quote name='ŁukaszK']a przy okazji to czy sa tu osoby ktore posiadaja psy skaczace do wody(krevetka wbrew swej naturze wody sie boi... :/ ) i chcialyby np w niedziele uczestniczyc w sesji zdjeciowej...? :cool1: (bo akurat mam aparat do dyspozycji to grzech by bylo nie korzystac... ;)) no i taki dziwny pomysl mi wpadl do glowy... a teraz takie upaly to chyba temat na czasie... :p moga byc fajne zdjecia... :razz:[/quote] porozmawiam szczerze z Szejkiem w tej sprawie:razz:chociaż teoretycznie w trzech przypadkach powinien skoczyć na pewno: 1. po gagaya 2. po frisbee 3. gdy będę ja na drugim końcu smyczy i będzie mógł mnie utopić:roll:(już raz próbował:roll::shake:) :lol: Quote
betty_labrador Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 [quote name='ŁukaszK']a przy okazji to czy sa tu osoby ktore posiadaja psy skaczace do wody(krevetka wbrew swej naturze wody sie boi... :/ ) i chcialyby np w niedziele uczestniczyc w sesji zdjeciowej...? :cool1: (bo akurat mam aparat do dyspozycji to grzech by bylo nie korzystac... ;)) no i taki dziwny pomysl mi wpadl do glowy... a teraz takie upaly to chyba temat na czasie... :p moga byc fajne zdjecia... :razz:[/QUOTE] Lukaszku, ja w sumie moglabym z Tosca, bo lubi skakac dziewczyna do wody raz po raz, ale niestety nie ma mnie w ten weekend... no i nastepny tez mnie nie ma.. Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='ŁukaszK']a przy okazji to czy sa tu osoby ktore posiadaja psy skaczace do wody(krevetka wbrew swej naturze wody sie boi... :/ ) i chcialyby np w niedziele uczestniczyc w sesji zdjeciowej...? :cool1: (bo akurat mam aparat do dyspozycji to grzech by bylo nie korzystac... ;)) no i taki dziwny pomysl mi wpadl do glowy... a teraz takie upaly to chyba temat na czasie... :p moga byc fajne zdjecia... :razz:[/quote] My (tzn. Leon) z dziką rozkoszą, ale nie w ten weekend, bo jedziemy z Moniusiem do Legnicy, gdyby dało się to przełożyć na następny, to ja się piszę :lol: . Tusek - egzaminy na kategorie mozna zdawać tylko na zawodach oficjalnych, więc odpadają wszystkie otwarte oraz IAL-e. W tym roku będzie jeszcze Białystok, Łódź, Mistrzostwa Polski, Zawody Mikołajkowe. Jeśli wszystkie się odbędą - to masz 4 szanse :lol: . Zaczynasz od A1. Aby przejść do A2 potrzebujesz 3 wpisów od co najmniej 2 sędziów. Wpis uzyskujesz, gdy ukończysz egzamin z wynikiem nie gorszym niż 5,99 pkt. Aby przejść z A2 do A3 potrzebne są 3 wpisy od 3 sędziów. Tutaj do zaliczenia potrzebny jest czysty przebieg i lokata na podium. Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No patrzcie, z tego wszystkiego nikt nie podał żadnych wyników. Może niech każdy napisze o swoich występach, będzie rzetelniej, ja wszystkich dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że nikt nie wrócił z pustymi rękami. MONIA sobota: egzamin MA2 - Im. agility open - IVm. jumping open - IIIm. klasyfikacja łączna - IIIm. niedziela: egzamin MA2 - IIIm. agility open - dis. jumping open - IIm. oraz tytuł II v-ce mistrza jumpingu (klasyfikacja z 2 dni) LEON sobota: agility 0 - Im. jumping 0 - VIm. klas. łączna - IIm. niedziela: agility 0 - IIm. juping 0 - VIm. klas łączna - IIm. oraz tytuł mistrza agility (klasyfikacja łączna z 2 dni). Ja jestem pod wrażeniem debiutu Weroniki z Nutką. Dobrze, że zawody były 2-dniowe. W sobotę dziewczyny zbierały doświadczenia i płaciły frycowe, za to w niedzielę poszły na całość. W agility zajęły 3 miejsce, w jumpingu 2-gie i w efekcie wklasyfikacji łącznej wylądowały na medalowym 3 miejscu. Brawo Nutka :loveu: . Quote
MAKAron Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No właśnie. Jak wpadłam niechcacy na zdjecia w necie Nutki i Wery, pomyślałam że to jakaś ściema ale jak zadzwonilam okazalo sie ze faktycznie. Maja za sobą debiut. Moj debiut bedzie na zawodach wew. na obozie. Ale mam nadzieje, ze ktos mi z chęcią wytlumaczy co trzeba zrobic, aby pojechac na jakies dosyc wazniejsze zawody :) Kto chce sie podjąć tego trudnego zadania i wytłumaczyc mi w wolnej chwili o co biega? :):) Quote
MAKAron Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [URL="http://www.charmingdogs.com/addabead.htm"]http://www.charmingdogs.com/addabead.htm[/URL] to jest strona, gdzie jest biżuteria dla Agilitowców! Tylko szkoda, że zagraniczna... Też mogliby wymyślić coś takiego w Polsce...:) Quote
Sajko Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 No my nie tak dobrze jak Monia, ale mamy pierwszy wpis do A2 z czystym przebiegiem i bardzo fajnym czasem:multi: A oprócz tego żadnej detki, tylko niestety sędzia wyśrubował czasy do maximum, a bombowiec już taki szybki jak w pierwszym przebiegu nie był, więc wszystkie biegi ukończone z małą ilością błędów/ odmów, ogromną punktów karnych za czas i gdzieś tam po ostatnich miejscach klasyfikowanych się obijaliśmy:evil_lol: Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Nic się nie martw Sajko, Mały Czołg był wielce dzielny, bo w takie upały to on powinien położyć się na środku toru i powiedzieć ....... (piii, piii, piiii), a jemu się jeszcze skakać chciało, choć sił mu ubywało z każdym skokiem. Obecnie pogoda wygląda dość zachęcająco, więc może w Legnicy nie będziemy się tak musieli męczyć? :cool3: Bo Monia też nie zawsze mogła się w czasach zmieścić, jakoś jej powera brakowało. I ANI RAZU NIE WSKOCZYŁA MI NA RĘCE :placz: . Quote
stereo Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Strasznie długo mnie tu nie było, więc najpierw nadrobię zaległości. Co do płyt z Białego: [quote name='Mokka']No to zamówiłam 9 zestawów. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam :cool3: .[/quote] Jeśli by Ci jakiś został, to ja poproszę :loveu:. Nie mam co prawda odtwarzacza, ale może kiedyś się dorobię... :lol: [quote name='Mokka']Karolina nie odbiera telefonu.[/quote] Sprostowanie: Pływałam po bezzasięgowych morzach Danii, więc mimo najszczerszych checi byłam odcięta od świata. :evil_lol: [quote name='ŁukaszK']a przy okazji to czy sa tu osoby ktore posiadaja psy skaczace do wody(krevetka wbrew swej naturze wody sie boi... :/ ) i chcialyby np w niedziele uczestniczyc w sesji zdjeciowej...? :cool1: [/quote] Ja bardzo chętnie, ale dopiero we wrześniu będziemy mogły... :shake: Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='stereo']Co do płyt z Białego: Jeśli by Ci jakiś został, to ja poproszę :loveu:. Nie mam co prawda odtwarzacza, ale może kiedyś się dorobię... :lol: [/quote] Jeśli Ci się nie spieszy, to my będziemy w Białym 26 sierpnia. Można zamówić płytkę dla Ciebie i odebrać na miejscu. Quote
stereo Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Teraz trochę wieści o nas: Wróciłam wczoraj do domu z nadzieją, że pójdę z Negrą na długi spacer z frisbee i wynagrodzę jej te dwa tygodnie. Otwieram drzwi, a tam stoi taki potwór w kołnierzu z poowijanymi łapami. Okazało się, że tydzień temu biegnąć z piłeczką wpadła na rozbitą butelkę i skaleczyła sobie dwie łapy. Założyli jej kilka szwów, łykała proszki i wszystko było dobrze, wczoraj mieli zdejmować szwy, ale... rano dostała głupawki i zaczęła biegać po domu i na coś wpadła :mad:. Przednia łapa jej spuchła, zbiera jej się tam jakis płyn, dzisiaj weterynarz wyciągnęła go dwie strzykawki :crazyeye:. Nie wiadomo do końca, co to jest. Powiedziała, że to moze być włókniowiec, włokniarz (jakoś tak :roll:), ale tego dowiemy sie wieczorem na konsultacji. Więc zapowiada się na to, że do obozu nas nie zobaczycie... [IMG]http://img88.imageshack.us/img88/9176/dsc03718pj6.jpg[/IMG] [IMG]http://img132.imageshack.us/img132/5951/dsc03717lm3.jpg[/IMG] Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Biedna Negra. Powiedz jej, że trzymamy kciuki za jej szybki powrót do zdrowia, niech się juz nie wygłupia i szybiutko się kuruje :lol: . Quote
stereo Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='Mokka']Jeśli Ci się nie spieszy, to my będziemy w Białym 26 sierpnia. Można zamówić płytkę dla Ciebie i odebrać na miejscu.[/quote] A to nie jesteśmy wtedy na obozie... :roll: Quote
stereo Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='Mokka']Biedna Negra. Powiedz jej, że trzymamy kciuki za jej szybki powrót do zdrowia, niech się juz nie wygłupia i szybiutko się kuruje :lol: .[/quote] Jej się bardzo podoba bycie chorą. Noszą po schodach, codziennie dwa razy wiozą do lecznicy (a tam dają tyle jedzenia :evil_lol:) i ogólnie wszyscy się interesują... Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='stereo']A to nie jesteśmy wtedy na obozie... :roll:[/quote] Jesteśmy, ale nie wszyscy. Niektórzy do piątku pracują, więc wakacje zaczynają dopiero od soboty. Po zawodach pędzimy prosto na obóz. Wieczorkiem będziemy... Quote
stereo Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Aaaa, chyba że tak... To ja bardzo prosże o płytkę. Mam sama zamówić, czy zamawiacie znowu hurtem? Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Myślę, że nie ma pośpiechu. Zamówimy na kilka dni przed zawodami, może ktoś do tego czasu jeszcze będzie zainteresowany. Quote
Ludek Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Dużo zdrowia dla Negry. [quote name='Mokka'] A dlaczego? Napisz coś więcej.[/quote] Ponieważ jacki i parsony zostały oddzielone stosunkowo niedawno, to Milo nie ma w rodowodzie 5 pokoleń wstecz i jest wpisany do Ksiegi Wstępnej więc nie ma prawa do Intera. Szczerze mówiąc nie do końca rozumiem dlaczego, bo nawet jak rasy były połączone, to rodzice chyba byli znani:???: . Ale i tak chcę pojechać na jakieś konkursy myśliwskie, najwyżej będzie psem użytkowym:evil_lol: . A na sesje zdjęciową chętnie sie wybiorę. Tylko jeszcze nie wiem czy będę w ten weekend w W-wie. A na temat treningów cos wiadomo? Ela kazała ustalić to z Anią. Więc Aniu będą, nie będą? Quote
Mokka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [B]TRENINGI[/B] w sobotę i niedzielę bez zmian - godz. 19. Quote
Recommended Posts