Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='zakla']:crazyeye: o banty:-o nie wierze no, nie wierze:eviltong: i nie uwierze nigdy przenigdy:lol: W koncu jak sie usuwa macice, to suka nie ma prawa miec cieczki. Chyba ze tylko sie ją podwiązuje...:roll:[/quote]

Macicy sie nie podwiazuje, macice sie wycina.
Takoz jajniki.
Chyba, ze zamast wyciac sie je podwiaze (te jajniki), wtedy suka cieczkuje nadal.
W zasadzie nie wiem po jaka cholere robi sie ten zabieg, ale to juz nie moj problem :niewiem:

Zdaza sie czasem tez, ze suka cieczkuje mimo kastracji pelnej, bo gdzies w jej organizmie sa komorki takie same jak te, z ktorych zbudowane sa jajniki. Komorki te produkuja estrogeny i dla tego wystepuje cos na ksztalt cieczki. :hmmmm:

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm, wlasnie o to podiwazanie suki, a nie macicy mi chodzilo ;)
Ale tak jak Ty, nie mam pojecia, po co komu taki zabieg. Cieczki sa, czyli klopot zostaje. Tyle ze suka nie zaciazy:roll:
Dziwne to to, najwieksze z najgorszych:eviltong: Wycinam suke, a ona i tak ma cieczke:cool3:
Pati- o co chdizlo z tym kolejnym pokazaniem na Zwirku czegos??:razz:

Posted

[quote name='campanulla']:multi: :multi: :multi: :multi: [B]ale super!!!!!!!!!! :loveu: dzieki dzieki dzieki wieeeeeeeeeeeeeeelkie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :buzi: [/B][/quote]
nie ma za co,:loveu: podziekujesz mojej prawej ręce :evil_lol:
a no i na jutro 2 plytki przynosze :cool3: na zdjecia z treningu i pecic :diabloti:

Posted

Lidka, jedziesz do Lublina z potworem? Jezeli jedziesz, to samochodem? Jezeli samochodem, to masz wolne miejsce? Jezeli masz wolne miejsce, to czy masz juz chetnego na zabranie ci parsona mordercy i wystawienie go??:cool3:
To samo pytanie do Beaty, tyle ze nie o prasona ostatnie, acz o flata:lol:

Posted

[quote name='PATIszon']Macicy sie nie podwiazuje, macice sie wycina.
Takoz jajniki.
Chyba, ze zamast wyciac sie je podwiaze (te jajniki), wtedy suka cieczkuje nadal.
W zasadzie nie wiem po jaka cholere robi sie ten zabieg, ale to juz nie moj problem :niewiem:

Zdaza sie czasem tez, ze suka cieczkuje mimo kastracji pelnej, bo gdzies w jej organizmie sa komorki takie same jak te, z ktorych zbudowane sa jajniki. Komorki te produkuja estrogeny i dla tego wystepuje cos na ksztalt cieczki. :hmmmm:[/quote] no Krejzusza miała być wycięta w całości:razz: nasz wet podejrzewa(nie ten, co ciął), że te komórki się właśnie gdzieś zaplątały... albo coś omineli:roll:

ps. Oddam anomalię na testy do laboratorium!!:p

Posted

[quote name='zakla']Lidka, jedziesz do Lublina z potworem? Jezeli jedziesz, to samochodem? Jezeli samochodem, to masz wolne miejsce? Jezeli masz wolne miejsce, to czy masz juz chetnego na zabranie ci parsona mordercy i wystawienie go??:cool3:
To samo pytanie do Beaty, tyle ze nie o prasona ostatnie, acz o flata:lol:[/QUOTE]

Zaklinko- moj tata oraz ja i Tosca nic nie mamy przeciwko temu zebys z nami jechala do Lublina :p jesliby Ci to odpowiadalo-jechac na dwa dni do Lublina to zapraszamy. Wyjezdzamy w sobote bardzo wczesnie- bedziemy nocowac w hoteliku (ok.25 zl) za dobe z soboty na niedziele. W sobote bowiem mamy klubowke, w niedziele krajowke. Wiec?:cool3:

Posted

sasiadka rok temu robila sterylke swojej suce(jest na zdjeciu w podpise-ta ruda) no ale suka ma regularnie co pol roku objawy cieczki... nie wiem co jej zrobili ze ma co 6 miesiecy czerwony tylek i sie psy zbiegaja-tyle ze jest spokoj wiekszy, ze nie bedzie szczeniakow, i nie ma az tylu psow co wczesniej....

Posted

Omineli? Ja rozumiem gdybym ja sterylizowała jakieś zwierze że mogłabym coś ominąć (pomiędzy zajrzeniem do wnetrza psa a osuwaniem się na pogłogę) ale WET?
Ja też padłam i prawie śpie;)

Posted

Jesli rzeczywiscie zaplataly sie jakies komorki to rozwiazaniem jest podawanie suce hormonow.

[B]Zaklina,[/B]

ten pokaz to poki co jest taki moj projekt.

Chcialabym zorganizowac pokaz agility (ale nie tylko, moze byc posluszenstwo, IPO, cokolwiek) z psami wykastrowanymi.
Ten pokaz odbylby sie przy okazji akcji sterylizacji, jaka organizuje co roku Arka.
Mozna by bylo zrobic pogadanke, rozdawac ulotki propagujace sterylizacje i ogolnie uswiadamiac ludzi.

Wiec Zwirek zalapuje sie na taki pokaz jak najbardziej.

Posted

[quote name='PATIszon'][B]Zaklina,[/B]

ten pokaz to poki co jest taki moj projekt.

Chcialabym zorganizowac pokaz agility (ale nie tylko, moze byc posluszenstwo, IPO, cokolwiek) z psami wykastrowanymi.
Ten pokaz odbylby sie przy okazji akcji sterylizacji, jaka organizuje co roku Arka.
Mozna by bylo zrobic pogadanke, rozdawac ulotki propagujace sterylizacje i ogolnie uswiadamiac ludzi.

Wiec Zwirek zalapuje sie na taki pokaz jak najbardziej.[/quote] to Szejk może być jako przestroga, dla tych, co nie chcą...:razz:wszystkie wady męstwa pełnego jak na dłoni:diabloti:

Posted

Och pewnie, ze sie zalapuje:cool3: I to bardzo chetnie:lol:
Ale czy w tym roku juz nie bylo akcji sterylizacji? Jakos ona mi sie majowo kojarzy, czy marcowo...:eviltong: Czyli plany przyszloroczne?:p

Posted

czy w niedziele grupa poczatkujaca bedzie podzielona na maluchy i te wieksze? pytam bo zamierzam Łukasza na trening zabrac (oczywiscie jesli nie bedzie padalo) zeby wam rowniez zdjecia porobil abyscie poszkodowani nie byli!! :p

[B]Ula: [/B]a kto wycinal Krejzusza? nie Zajac przypadkiem? dochodze do wniosku iz moj czytaj Twoj ale moj sucz jest niepowtarzalnym przypadkiem kosmicznej istoty! :razz: tak samo dziwny jak ja! :eviltong: albo teoria pana z autobusu sie potwierdza... za duzo milosci w nia wlewasz!! :evil_lol:

Posted

Nie wiesz kto Twego wlasnego psa wycinal? Oj Aniu, nieladnie:lol:
A moj wyciety pies, mimo zakazu, ganial sie i gryzl dzisiaj ze swoim ojcem jak przed operacja:mad:

Posted

[quote name='campanulla']czy w niedziele grupa poczatkujaca bedzie podzielona na maluchy i te wieksze? pytam bo zamierzam Łukasza na trening zabrac (oczywiscie jesli nie bedzie padalo) zeby wam rowniez zdjecia porobil abyscie poszkodowani nie byli!! :p [/quote] oddzielnie, ale BEZ Crazy:placz:będzie znowu poszkodowana:placz:biedne "maleństwo":placz:nikt jej nie kocha:placz:(oprócz piesków:diabloti:)a może Łukasz będzie się przechadzał po Targówku?:razz:

[quote] [B]Ula: [/B]a kto wycinal Krejzusza? nie Zajac przypadkiem? dochodze do wniosku iz moj czytaj Twoj ale moj sucz jest niepowtarzalnym przypadkiem kosmicznej istoty! :razz: tak samo dziwny jak ja! :eviltong: albo teoria pana z autobusu sie potwierdza... za duzo milosci w nia wlewasz!! :evil_lol:[/quote] Zając, Zając... czekamy jeszcze, aż Szejk dostanie cieczki i wtedy:flaming:

Posted

[quote name='PsychoSzczurek']
Zając, Zając... czekamy jeszcze, aż Szejk dostanie cieczki i wtedy:flaming:[/quote]
:megagrin: To Wy go moze nie kastrujcie, bo wtedy ryzyko wystapienia cieczki sie pwoiekszy:lol: