Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 10.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej. ja szukam transportu samochodowego. Moze ktos mnie zabrac z Tosca? nie zabieramy duzo miejsca. Lidka masz jeszcze jedno miejsce moze? jesli chodzi o koszulke, mam ja do oddania, ale jesli nie bedziesz startowac w niedziele to moze ja jeszcze mi pozyczysz? i potym juz CI oddam.

ps. witaj Jana na forum :)
pozdr.

Posted

Zgłosiłam się w niedzielę więc koszulka może mi się przydać.
Chętnych na razie na transport nie mam więc jeżeli będzie chciało Ci się przyjechać na Bródno lub być gdzieś na trasie, to nie ma problemu. Tylko nie wiem jak duża jest klatka Mokki, żebyśmy się pomieściły :D.

Posted

hej!
Lidka na Brodno to nie wiem czy nie bede miec za daleko? nie wiem gdzie ono jest? bo bede musiala byc i tak wczesnie w Wawie.
Chyba sprobuje spytac kogos innego. ALe narazie dziekuje, moze jeszcze do Ciebie sie zglosze :)

Jesli chodzi o koszulke, to ok przyniose Ci ja w sobote -mam nadzieje ze starujesz w zawodach klubowych? :) a jesli sie w sobote nie spotkamy, oddam Ci w niedziele.

pozdrowka pa

Posted

Monia w niedzielę skakała przeszkodę do IPO

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b275/mokkamokka/MoniaskaczeIPO.jpg[/img]

[img]http://i21.photobucket.com/albums/b275/mokkamokka/MoniaskaczeIPO2.jpg[/img]

Posted

[quote name='Ludek']. Tylko nie wiem jak duża jest klatka Mokki, żebyśmy się pomieściły :D.[/quote]

Klatka Mokki jest złożona na płasko, więc nie zajmuje dużo miejsca.
Ale - jeśli nie masz nic przeciwko - to wrzucilibyśmy Ci do samochodu kilka poddooopników, aby było na czym usiąść w Laskach.

Poza tym - do wszystkich

Zabierzcie jakiś koc albo, karimaty lub składane krzesełka, bo miejsca do siedzenia załatwiamy we własnym zakresie. :D

Posted

[quote name='Mokka']Monia w niedzielę skakała przeszkodę do IPO[/quote]Mokka, a tych zdjęć Moniusi wiszącej na rękawie pozoranta nie pokażesz? :wink:

Posted

Hej Cavanowicze :-)

Wszystkie znaki na niebie i ziemi, oraz u Flaire, bo znalalzla prawko i sama dotrze do Grodu Kraka wskazuja na to, ze i ja wraz ze swymi przyleglosciami dotre Wam kobicowac w Laskach.
Na 9.00 pewnie nie uda mi sie dotrzec, bo mam jeszcze poranne tropienie, ale po. 10.00 powinnam byc i mocno za Was sciskac kciuki :D

Posted

[quote name='Flaire']Mokka, a tych zdjęć Moniusi wiszącej na rękawie pozoranta nie pokażesz? :wink:[/quote]

Moniuś jest wybredny i ma delikatne podniebienie, więc [b]takich[/b] rzeczy do ust nie bierze. 8)

[quote name='Wind']Hej Cavanowicze

Wszystkie znaki na niebie i ziemi, oraz u Flaire, bo znalalzla prawko i sama dotrze do Grodu Kraka wskazuja na to, ze i ja wraz ze swymi przyleglosciami dotre Wam kobicowac w Laskach.
Na 9.00 pewnie nie uda mi sie dotrzec, bo mam jeszcze poranne tropienie, ale po. 10.00 powinnam byc i mocno za Was sciskac kciuki [/quote]

ZAPRASZAMY :D

Posted

Z rękawa zwisają inne członki naszego stada

[URL=http://www.imageshack.us][img]http://img145.echo.cx/img145/3170/leonzmariuszem2ro.jpg[/img][/URL]

oraz teriery

[URL=http://www.imageshack.us][img]http://img145.echo.cx/img145/8187/apizmariuszem7om.jpg[/img][/URL]

Posted

[quote name='Mokka'][quote name='Ludek']. Tylko nie wiem jak duża jest klatka Mokki, żebyśmy się pomieściły :D.[/quote]

Klatka Mokki jest złożona na płasko, więc nie zajmuje dużo miejsca.
Ale - jeśli nie masz nic przeciwko - to wrzucilibyśmy Ci do samochodu kilka poddooopników, aby było na czym usiąść w Laskach.

Poza tym - do wszystkich

Zabierzcie jakiś koc albo, karimaty lub składane krzesełka, bo miejsca do siedzenia załatwiamy we własnym zakresie. :D[/quote]

Ponieważ pasażer zrezygnował, to miejsca w samochodzie dużo więc moge pozabierać pomoce :D .

Posted

no i po naszych pierwszych zawodach :wink: i nawet mimo ostatniego miejsca jestem z Koki zadowolona, z reszta i tak nie liczylam na nic wiecej ze wzgledu na to ze chyba jako jedyne bralysmy udzial po raz pierwszy, ale na nastepnych klubowych bardziej sie postaramy :fadein:
jeszcze dluuuuuga droga przed nami - mysle ze to ja musze sie wiecej nauczyc - :P Napiszcie jak tam bylo pod Auchanem to w podczas przerwy w nauce wpadne i sobie poczytam :) dobra lece sie uczyc :Help_2: a strasznie mi sie nie chce do jutra

Posted

Na pozakach strasznie goraco, my wrocilismy wczesniej i jeszcze na szczepienie sie zalapalismy;)
Na pokazach tor byl trudny, mysle ze taki A2:)
Żwir mi sie w rekawi zaplatal:P Wlazl zamiast do rekawa to na palisade(ale wybaczam mu- bylo bardzo trudno ustawione, praktycznie tak, ze pies schodzac z kladki widzial tylko palisade...:P), zeskoczyl w locie z hustawki(ale sie przestraszyl:P), a ze kolo bylo po hustawce, a on byl przestraszony, to dopiero przy drugim podejsciu je zrobil:) Ostatnia przeszkoda, wychodzaca prosto na ludzi to byl murek, ale ludzie stali tak blisko(ok. 1m!), ze mlody dopiero jak skoczyl to ich zauwazyl i sie wpieprzyl w murek, i strasznie przestraszyl i schwal sie do jakiejs babci:P I ludzie go chwalili i glaskali, wiec szybko mu przeszlo:)
A nastepnie nwyscigi- bylismy w parze z Tosca:)
Trzy po prostej i tunel i z powrotem:) Pierwszy brzebioeg0- zacial sie przed tunelem i koapa, Tosca wygrala:P
Drugi- nasze zwyciestwo:P
Trzeci- Tosca przeszkode szybciej, i ogolem dziewczyny wygraly z nami:_)
Nie wiem jak poszly finaly, bo mi by pies nie wytrzymal, wiec pojechalam do domu;)

A i jeszcze cos- Przed biegami poszlam z nim do holu do Auchana, zeby go schlodzic, i nawet nie wiedzialam ze mam tak zsocjalizowanego z ludzmi psa :lol: Wszystkich olewal, wozki itp, i nie stresowal sie halasem;)

Posted

Betty, hmmm mam nadzieje ze egzamin zalicze oby bo inaczej warunek :( slyszalam za to ze was byl za to kosmiczny z owiec wiekszosc wyszla na dzien dobry.

Do zobaczenia jutro :wink:

Posted

na PW Ci podalam moj tel.

Jesli chodzi o zawody klubowe, Tosca wypadla super, super jej szlo, zajela w pierwszym przebiegu 1 miejsce, w jumpingu ... 3 --> ale to z powou tylko tego ze za dlugo nie chciala wejsc do tunelu ;)
no ale za caloksztalt zdobyla 1 miejsce :evilbat:
oczywiscie mowa o konkurencjach dla psow duzych gabarytow :)
poza tym na pokazie pod Auchan, bylo juz nieco gorzej a to tylko z powodu okropnego upalu, parzacego psie lapy betonu parkingowego i trudnych torow- za trudnych jak na Tosce.
Chociaz musze przyzanc ze Tosca nie uciekla z toru, beigala ale troszke sie gubila wsrod trudno ustawionych kolo siebie przeszkod, ja nie mialam jej sily wolac wsrod krzykow, szczeku psow, i upalu...
poten na koniec chcialam pokazac widowni sztuczki jakie Tosca umie i potrafi szybko i energicznie pokazywac, ale niesttey z pokazu nic nie wyszlo, z powodu czego?? OCZYWISCIE UPALU 8)
Ale moze kiedy indziej :P

To czekamy jeszcze z niecierpliwoscia na jutrzejsze zawody w FORCIE :)

ps. Tak Natalia, owce byly takie super ze lepiej nie mowiec. Trzymam kciuku za Twoj egzamin(ale i tak za egzam sie nie placi warunku )