Onaa Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 I co, i co :) ? Wiadomo już coś jak w domciu :) ? Quote
zuza100 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kowu wlasnie spi na mojej koldrze ( lozko jest fajniejsze od lezanki). Kocha spacery (od wczoraj od godz. 23 -ciej zaliczyl juz 4 ). Niestety od wczoraj zdazyl mnie uznac juz za swoja ( i tylko swoja) pania i mimo ze wczoraj raczej sie nie przejal wizyta Fafika (w polowie mojego yorka) to dzis uznal ze Fafo nie jest mile widziany u niego w domu. Bedziemy musieli nad tym popracowac bo Fafo jest przekonany ze to jest tez jego dom i ma racje. Pozdrawiam wszystkich Quote
rita60 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='Ania102'][B]Kowu właśnie jedzie do swojego domku.[/B] Chciałabym żeby każdy pies miał tyle szczęścia co nasz Kowuś (imie ulegnie zmianie) . W podróży był grzeczny, wyglądał przez okno. Chyba interesują go samochody;)[/QUOTE] Jak to chlopaka;)powodzenia malenki,fajny ten twoj domek:loveu: Quote
wtatara Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='zuza100']Kowu wlasnie spi na mojej koldrze ( lozko jest fajniejsze od lezanki). Kocha spacery (od wczoraj od godz. 23 -ciej zaliczyl juz 4 ). Niestety od wczoraj zdazyl mnie uznac juz za swoja ( i tylko swoja) pania i mimo ze wczoraj raczej sie nie przejal wizyta Fafika (w polowie mojego yorka) to dzis uznal ze Fafo nie jest mile widziany u niego w domu. Bedziemy musieli nad tym popracowac bo Fafo jest przekonany ze to jest tez jego dom i ma racje. Pozdrawiam wszystkich[/QUOTE] witamy na Dogo, jednak trzeba ich dopilnować, ale będzie dobrze.Trzymam kciuki za psiaki. Quote
Ania102 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Witamy zuza100:) Ciesze sie, że dołaczyłas do nas. Jak podróż? Quote
Onaa Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 Witamy Zuza100 :). No tak , terierki to są psy jednego pana/pani i pewnie Kowuś będzie trochę zaborczy. Trzeba więc dopieszczać Fafika, bo w końcu to on jest rezydentem a Kowuś musi zaakceptować fakt że obydwaj mają tutaj dom :). A że spacery lubi biedak, toż po tylu latach na uwięzi to musi być dla niego raj, własny Dom, kochający Ludzie i wolność :loveu:. Quote
zuza100 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Jezeli chodzi o imie, to na poczatku Kowu nam sie nie podobalo, ale przez ten tydzien czekania tyle razy je wypowidzielismy, ze ja sie zdazylam przyzwyczaic a mezowi sie wrecz spodobalo wiec w drodze do domu zdecydowalismy ze Kowu zostaje. Tak wiec Kowu cala podroz spedzil bardzo aktywnie - polozyl sie raz na okolo 5 min - caly czas "zwiedzal" samochod, lizal po uchu meza-kierowce, patrzyl w okna, patrzyl w GPSa, chcial pomoc w prowdzeniu auta... itd. Zrobilismy sobie mala przerwe na siku i spacerek i bylo ok, az 5 min. przed koncem podrozy Kowu zrobilo sie nie dobrze ( znam to "mlaskanie"). Akurat bylismy na ul.Opolskiej (3 pasmowka), nie dalo sie nigdzie zjechac w ciagu paru sekund i Kowu zwrocil sniadanie (albo obiad). Ale i tak mysle ze calkiem niezle zniosl ta podroz. Quote
Ania102 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 To będzie podrózny pies. Widać, że kocha jazde. Nam tez wygladał przez okno. Na parkingu z kolei oglądał samochody. Taki z niego zmotowyzowany chłopaszek:) Quote
__Lara Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Jak sie ciesze, ze Kowuś już we własnym M :D :D :D witamy serdecznie szczesciarzy, ktorzy adoptowali Kowu :D Quote
Agula99 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kowuniu, jak super!!! Bądź tam grzeczny!! Doceń jaki masz superancki domek!!! Quote
kamos Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kowuś dostał szansę na cudowne życie ze swoją nową rodzinką:multi::multi::multi:, pozdrowionka dla nowego domku:loveu:, skaczemy z radości:sweetCyb::laugh2_2::sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::bigcool::bigcool::Cool!::Cool!::klacz::klacz::jumpie: Quote
Onaa Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Ciekawa jestem jak tam Kowusiowi w nowym domku :). Quote
Ania102 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Rozmawiałam z zuza100 w sobotę była bardzo zadowolona. Może jeszcze do nas zajrzy. Quote
Onaa Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 To może ja wreszcie zmienię tytuł :p. Quote
Ania102 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 [quote name='Dogo07']To może ja wreszcie zmienię tytuł :p.[/QUOTE] Oczywiście. Tytuł nie pasuje do obecnej sytuacji Kowu. Moze jeszcze fundusze przekażemy na innego psiaka? Jesty chyba 100 zł. Myslę, że innemu psiakowi bardzo się przydadzą. Zuza100 zapraszamy do nas z relacja od czasu do czasu. Mamy nadzieję, że Kowu zaprzyjaźni się z Fafikiem Quote
Onaa Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 No właśnie prosze zerknijcie na pierwszą stronę bo ja coś chyba źle napisałam jeśli chodzi o fundusze. Quote
Ania102 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Może wpisz tak na 1-wszej stronie: [B]Deklaracje:[/B] [B]miesięczne:[/B] aga38 - 10zł Opłata hoteliku- 4 miesiące Lika 1772 [B]Wpływy+deklaracje jednorazowe:[/B] po innym piesku Maksie - 86zł- wpłyneło kamos - 100zł - wpłyneło [B]Wydatki:[/B] 40zł-hotel (17.X-23.X.2011) 150zł-hotel (24.X-24.XI.2011) - zapłaciła [B]Lika1772[/B] 72zł- szczepienie, odrobaczenie, odpchlenie 12 zł- odrobaczenie 2 dawka 8 zł- wyróznienie moruska (2 zł z reszty po szczepieniach i odrobaczeniu + reszte dokłada Ania102) kastracja - koszt pokryty przez fundację Tierschutzbund paliwo- po Kowu, na kastrację, do hoteliku, do kielc- funduje Ania102 Quote
Agula99 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Ale super!! Ale się cieszę!!! jeju, co za cudowne wieści!!! :) :) :) Kowuś, życzę ci wszystkiego naj!!!! Quote
Ania102 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Przy okazji zaproszę na bazarek, może ktoś potrzebuje kartki na święta a może szuka prezentu dla kogos bliskiego: 1. To bazarek kartkowy dla dwóch świętokrzyskich bid- Saby zabranej z ulicy suczki, która przeszła aborcyjną sterylkę i Oskarka- nieszczęsnika z Kielc [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218560-Kartki-Świąteczne-na-Sabę-i-Oskarka-do-4.12.2011-g21[/URL] 2. Prezentowy- zorganizowany w celu zasilenia funduszy Akcja Kastracja [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218231-Zapraszamy-po-świąteczne-prezenty-Akcję-Kastracja-do-10.12.11-g-21[/URL]. 3. Kurtkowy- jedna, piękna kurtka którą posiada wspaniała Albinka bez zaplecza finansowego szuka szczęśliwego nabywcy: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218373-NOWA-skórzana-KURTKA-dla-Albinki-do-10.12.2011-g-22[/URL] Zapraszam serdecznie Quote
kamos Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Wreszcie Kowu zaznał pełni szczęścia.:loveu: Cudowne zakończenie tym bardziej,że to był nasz pierwszy pies z dogomanii,któremu pomogliśmy:lol:.Oby więcej takich psich radości. Zapamiętamy cię na zawsze KOWUSIU:iloveyou:, pozdrawiamy nowy domek:bye:. Quote
zuza100 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Kowu z "rodzinka" pozdrawia wszystkich!!! Po tygodniu spedzonym z Kowu moge powiedziec ze nie spodziewalam sie tego co mnie spotkalo :) Nigdy wczesniej nie adoptowalam zadnego zwierzaka, wiec wydawalo mi sie ze na poczatku beda raczej same klopoty: z zalatwianiem sie, chodzeniem na smyczy, integrowaniem sie ze zwierzakami na osiedlu i w domu (moj Fafo) , zostawaniem samemu w domu, itd. Kowu od pierwszego dnia zalatwia swoje potrzeby wylacznie na polu, na smyczy chodzi juz SUPER, zostal kilka razy sam w domu i ani nie szczekal, ani nic nie zniszczyl, na osiedlu ma juz kumpli z ktorymi szaleja razem po skwerku. Do Fafika przyzwyczajal sie powoli, ale dzis juz tak fantastycznie bawili sie razem, ze w momencie kiedy killka razy wiekszy Kowu lezal na plecach pod Fafikiem, poplakalm sie ze smiechu. Chyba wlasnie zostali najlepszymi kumplami. Dodam jeszcze, ze Kowu tak na prawde zachowuje sie jak troche wiekszy szczeniak - jest stasznie zwariowany, radosny i gdyby nie fatalny stan zabkow i troche siwych wloskow, to nie uwierzylabym ze to dorosly psiak, a co dopiero 8-leni. Podsumowujac: mielismy ogromne szczescie ze udalo nam sie znalezc Kowu. On tez wydaje sie byc uszczesliwiony ;) Quote
Ania102 Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Zuza100 DZIĘKUJE CI. Twój post mnie wzruszył. Szczerze w njśmielszych marzeniach nie pomyslałam że Kowu może być kiedyś tak kochany. Ucałuj, wymiziaj i pozdrów GO ode mnie. Quote
Roszpunka Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Uwielbiam takie zakończenia :) Po raz kolejny okazuje się, że warto dać szansę psu w każdym wieku, jestem szczęśliwa, że Kowu tak wspaniale się udało. Quote
Recommended Posts