Zuzka2 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Zakładam wątek również tutaj-drugi jest na labradorach. Pilnie potrzebuję BDT dla bezdomnej suki w typie labrador. Sunia dziś jest umawiana na sterylkę;z ogłoszeniami ruszam porządnie dziś-jak poznam jej wiek i stan zdrowia,choć wstępnie jedna pani jest chętna adoptować sunię. Labka jest psem wyjątkowo mądrym i szczerze mówiąc nigdy bym jej nikomu nie oddała,gdybym miała warunki dla drugiego psa-zwłaszcza tych gabarytów. Ona ma we krwi miłość do ludzi i dzieci-obce dzieci na wsi odprowadzała ponad 1km do szkoły i wracała pod płot karmiciela. Ale u niego nie ma szans na opiekę po sterylce,dlatego BDT bardzo potrzebny. Nie stać mnie na hotel,a nie chcę dopuścić do wywiezienia suczki do schroniska,ale tamci ludzie już dłużej nie mogą się nią zajmować-i tak na moją prośbę przechowali ją te kilka dni;gdyby nie to-już dawno byłaby w schronisku. http://www.dogomania.pl/threads/208502-%C5%9Awi%C4%99tokrzyskie-KORA-w-typie-LABRADORA-kocha-dzieci-PILNIE-POTRZEBNY-DT-DS!?p=16972712#post16972712
Ania102 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Zuzka melduję się. Może warto przenieść się z wątkiem na ogólny.Przy odrobinie czasu pomogę porozrzucać.
Zuzka2 Posted May 30, 2011 Author Posted May 30, 2011 Ania,dzięki za wszystko!:-) Sunia ma wątek na labkach: http://www.dogomania.pl/threads/208502-%C5%9Awi%C4%99tokrzyskie-KORA-w-typie-LABRADORA-kocha-dzieci-PILNIE-POTRZEBNY-DT-DS!?p=16972712#post16972712 Ja siedzę i ogłaszam.Piszę gdzie się da o pomoc.Oczy mi się robią coraz większe jak słyszę kolejne info o suni: podejrzenie dermatozy na tle hormonalnym,badania kilkaset zł,leczenie do końca życia 200zł miesięcznie!:crazyeye: Jeszcze nic nie zrobione przy suczce,a już poszło 50zł;w czwartek kolejna kasa-najpewniej zafunduję jej to badanie hormonów,bo jak wydać psa,o którego stanie zdrowia nic nie wiadomo,a czarno na białymi widać-dobrze nie jest:brzuch czarny,sierść się sypie,ogon prawie łysy... A tu nawet DT nie ma-na okres sterylkowy 10dni - tylko troskliwy DT domowy.No i szukaj wiatru w polu,skoro nie stać mnie na hotel ani DT płatny,a pies nie toleruje kotów,suk ani małych psów:shake: Potrzebny jest DT-dom z ogrodem bez kotów,suk,małych psów,ogrodzony z ludźmi,którzy poza przechowaniem będą też psa pilnować,troszczyć się o niego. Tam,gdzie jest teraz może w najlepszym razie liczyć na koc w ganku,jedzenie,nieogrodzone podwórko i generalnie brak opieki i uwagi. Można śmiało powiedzieć,że suka nie ma DT na chwilę obecną-wychodzi i przychodzi kiedy chce;szaleje na wsi,ganiając ludziom koty i małe psy;jak się wyszaleje to wraca na jedzonko i leżenie w trawie. Fundacja labków nie odpisała na apel o pomoc.Dziewczyny z dogo od labków wrzuciły ją na swoją stronę-tyle mogą zrobić.Muszę ponowić dziś wszelkie apele albo odwołać sterylkę i kazać ludziom odwieźć sukę do Dymin.Nie mam jej gdzie ulokować nawet po sterylce,nie mówiąc o DT na dłuższą metę.
Ania102 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Zuzka na ten okres posetrylkowy musimy coś znaleźć ale jej potrzebny jest ds albo adłuższy tymczasik... I kasa, sama nie dasz w takim razie rady- no ale zobaczymy. Porozsyłamy ją, piękna jest, może zjawią się dobre ciotki i pomoga... Napisz do moda o przeniesienie wątku na ogólny pwp.
Zuzka2 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Kora ma już pełno ogłoszeń.Ja liczę po cichu,że ona znajdzie DS szybko.Jej przypadłość skórna może się sama cofnąć-jest taka nadzieja-pod wpływem monodiety,nawet zwykłej Puriny+sterylka.Hormony po sterylce mogą się ustabilizować i suczka wróci do normy.Ona na tę chwilę jest psem wycieńczonym,nie tyle chudym,co wyczerpanym;była źle karmiona.Rodziła ok.miesiąc temu-ona nie chodzi tylko człapie.Jak na nią patrzę,to nie widzę psa 3letniego (moja suka ma 3lata,ale to zupełnie młody pies z wyglądu i zachowania).Ja widzę psa 7-8letnego.A ona ma na pewno 3lata.Jest umęczona-może była u pseudo rozmnażana,a teraz zwiała lub ją ktoś wyrzucił.Do diagnozy tak naprawdę potrzebuje 2m-cy-czyli odkarmienia i troski.Jak po 2mies.nic się nie poprawi,to można badać te hormony.To drogie badanie-próbki wysyła się do Warszawy,bo w Kielcach tego nie robią.
azalia Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Jak przeczytałam początek wątku,to zastanawiałam się nad BDT dla suni,ale ja oprócz dużego goldena mam jeszcze małą zaczepną sunię,której boi się mój pies.
Zuzka2 Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Te labki to takie czasem polujące bywają...:-(Niestety-z tego samego powodu nie została u mnie,a bardzo żałuję,bo to wspaniały,opanowany pies.Moja mała sunia to żywe srebro i wampir energii,a czasem tęskno mi do "normalnego" psa,który nie funkcjonuje na nadciśnieniu ciągle i można go pogłaskać,a on w międzyczasie nie wspina się po szyi na głowę;-) Kora to taka trochę babciowata labka na razie.Ale myślę,że wkrótce wróci do zdrowia,troszkę odżyje po ciąży,karmieniu i całym fatalnym 3letnim życiu z karmą chyba chleb z wodą+skóry ze słoniny (podejrzewamy,że Kora była wiejskim psem łańcuchowym,a na pewno podwórkowym-do domu się wcale nie pcha,na szyi ma ślad po obroży,sierść w stanie tragicznym-taka typowa jak u wiejskich psów właśnie;suchej karmy nie zna i nie chce jeść). Kora tylko do domu bez kotów i małych psów.
Zuzka2 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Dzięki!:-) Zajrzyj też na drugi wątek Kory-w moim podpisie (wątek na labkach). NIKT z 3organizacji nie odpisał na moje apele-fundacja labków milczy.Prosiłam o wsparcie finansowe i wrzucenie Kory na stronę adopcyjną,ale na razie zero odzewu:-( Kora wymaga kosztownej diagnostyki:badania podstawowe krwi+hormony tarczycy+stan wątroby+usg+testy pod kątem alergii+szczepień,odrobaczenia.Uskłada się pewnie z 1tys.zł.:shake:
Ania102 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Kora na 99% ma 2tygodniowy tymczas u mojego tz:) Ale co dalej?? Musimy przygotować się na ewentualne hotelikowanie. azalia dzięki za przybycie. Pomóżmy Korze i Zuzce znaleźć coś dla niej...Proszę
Zuzka2 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Dziękuję za pomoc!:-)Aniu,Twój TZ jest złoty człowiek!:-) Jestem jakoś dziwnie spokojna,że wszystko się uda,a Kora bez hotelu znajdzie dom do 16czerwca.Dziś robię plakaty,jutro jeździmy po najpopularniejszych lecznicach.Jest pełno ogłoszeń-także wyróżnionych;ludzie już dzwonią-może na razie nie za mądrzy,ale grunt,że dzwonią;-)Codzienne statystyki telefonów podsyła mi osoba,która je odbiera-zawsze wieczorami pisze co i jak:ile tel.,jakie osoby są chętne itd. Ten pies jest zbyt ładny i madry,żeby mógł być bezdomny,a zdrowie wróci pod troskliwą opieką;-)
monika083 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/208801-kilka-ciuszkow-na-labciowa-sunie..8.06.12.00?p=16987275#post16987275
Zuzka2 Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Zamykam ten wątek i zapraszam na drugi,na którym trochę więcej się udzielałam-jest też post rozliczeniowy. Poproszę moda o przeniesienie go z labków na ogólny pwp. http://www.dogomania.pl/threads/208502-%C5%9Awi%C4%99tokrzyskie-KORA-w-typie-LABRADORA-kocha-dzieci-PILNIE-POTRZEBNY-DT-DS
Recommended Posts