Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nadszedł moment, w którym nienawidzę mojego psa. Było tak dobrze. Robił wszystko za wubbe. Nawet już się trochę szarpał, a dzisiaj....nic. Mogłam latać, niewiadomo co robić on się tylko patrzył na mnie jak na psychiczną i miał mnie głęboko. On robi wszystko dla żarcia. Nie dla mnie. Mam z nim ZERO kontaktu. Nie mam już na tego kundla siły. Od dzisiaj daję sobie spokój na jakiś czas z agility, frisbee, ogólnie zabawą i nauką. Mam nadzieję, że mu tego zabraknie. Chociaż pewnie nie :)
W poniedziałek będą zdjęcia na 100%

Posted

[quote name='westie_justa']mialam tak samo:P chociaz nadal z zarcia nie zrezygnowałam;) ale jest lepiej.[/QUOTE]
a też zrobiłaś taką przerwę, że NIE ROBIŁAŚ NIC? Tylko spacerek i rób se co chcesz nie obchodzisz mnie. Polepszyło się po takim czymś?

Posted

haha no:P bo mialam dola, i jak cos zaczynalam robi i sie nie dawalo to zostawialam;) potem chcialam byc dla Doti jak najfajniejszym obiektem tak zeby mnie kochała;) smaczkow w tym bylo duzo;) bo pokazywalam jej ze nawet fajne jest bezinteresowane przyjscie do mnie w domu, jak zachecala do zabawy to sie bawilam;) jak czasem nie bylo spacerow, to potem inny pies :)

Posted

[quote name='westie_justa']haha no:P bo mialam dola, i jak cos zaczynalam robi i sie nie dawalo to zostawialam;) potem chcialam byc dla Doti jak najfajniejszym obiektem tak zeby mnie kochała;) smaczkow w tym bylo duzo;) bo pokazywalam jej ze nawet fajne jest bezinteresowane przyjscie do mnie w domu, jak zachecala do zabawy to sie bawilam;) jak czasem nie bylo spacerow, to potem inny pies :)[/QUOTE]
Narazie nic z nim nie będę robić przez jakiś czas. Jak potem się nie poprawi i nadal będzie miał mnie gdzieś to proszę bardzo. Ja jego też będę miała. Przynajmniej zaoszczedzę już trochę i będę sobie zbierać na bordera. Jak znam życie to jak będę miała drugiego psa to zaraz cody będzie do rany przyłóż, bo będzie zazdrosny i wtedy role się odwrócą :)

Posted

[quote name='kaskaSz']psy jak ludzie- miewają gorsze dni i okresy przepracowania, więc na razie odpuść i za jakiś czas bd ok :)[/QUOTE]
dlatego robimy przerwę :D :D

Macie narazie moje zdjęcia [URL]https://www.facebook.com/media/set/?set=a.298806103549722.63471.295365500560449&type=3[/URL]
Nie dałam rady obrobić już zdjęć Codyego, więc będą jutro ;)

Posted

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg801/scaled.php?server=801&filename=31154546877746315116339.jpg&res=landing[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg195/scaled.php?server=195&filename=54502646877776981779914.jpg&res=landing[/IMG]

Mogę powiedzieć, że Cody zdecydowanie przyspieszył(nie chwaląc dnia przed zachodem słońca). Mam jakieś filmiki, ale nie chcę mi się obrabiać. Postaram się coś zrobić z tym jutro :diabloti:

Posted

[quote name='A&L']A on znowu ogolony? :???:[/QUOTE]
wstyd mi, ale tak....rozmawiałam z naszą groomerką, ale nie chcę mi się pisać tego samego. Moja mama mi powiedziała, że mam dać z tym spokój. Jej on się taki podoba i kropka. Jeszcze mi mówi, że jak chcę bordera to nie mam się wtrącać w to jak Cody wygląda....ehh...

Posted

ehhh ci rodzice.... najgorsze jest to, że Cody jest młody i teraz wygląda ładnie i twojej mamie się podoba, ale co będzie za kilka lat.... a wtedy może być za późno na ratowanie wyglądu. Akurat mam 'przyjemność' oglądać dziewięcioletniego westa ciągle golonego. Jest pokręcony jak baranek, czerwono- rdzawy i ogólnie brzydki.

Posted

[quote name='motyleqq']myślę, że jemu się wielka krzywda od golenia nie dzieje ;)[/QUOTE]

Jeszcze nie.
Dla mamy argument o zdrowiu psa nie jest wystarczający?

Posted

[quote name='A&L']Jeszcze nie.
Dla mamy argument o zdrowiu psa nie jest wystarczający?[/QUOTE]
Dużo osób jej właśnie na temat zdrowia i trymowania mówiło, ale ona i tak wie swoje i mówi, że nie każdy west ma szorstką sierść i co ja mam zrobić?...

Posted

Ja szczerze sama bym ogolila chetnie, ale ja sie trzymam przy argumencie że będą probkemy ze skróą, alergie itd po prostu zdrowie, a źel D nie wygląda, tyle że u mnie nikt sie nie wtrąca i obojetnie im, a nawet lepiej bo nie płacą za groomera :P

Posted

alergie jak alergie, ogólnie chodzi o stan skóry. Westy zostały stworzone do trymowania i tak trzeba robić, bo później źle wyglądają. Kwestią zdrowotną się nie zajmuję, bo się na tym nie znam, nie mam potwierdzenia. Mówi się o różnych stanach zapalnych, ale czy weterynarze coś zaobserwowali w praktyce- nie wiem.

Posted

ale jak źle wyglądają? bo jeśli to tylko kwestia wyglądu, np że sierść jest brzydka, no to jak ktoś chce, niech sobie goli. jeśli natomiast jest to jakiś faktyczny problem [B]dla psa[/B], to co innego

Posted

wydaje mi się, że i pies komfortowo się z tym nie czuje. westy wymagają usunięcia martwego włosa i niefajne jest pewnie uczucie, że coś co trzeba wyrwać siedzi w tobie. Teraz to juz może pojechałam z uczłowieczaniem ;) ale golenie u westów też wymyślili ludzie, bo te psy od poczatku istnienia same się trymowały i tak trzeba robić.
A wygladają źle w sensie, że są skręcone jak baranki, miękkie i rude zamiast białych.

Posted

no bo tak na dobrą sprawę ja sama nie słyszałam o potwierdzonych przypadkach jakichś zachorowań, nie będę kogoś przekonywać na siłę, bo i tak się nie da. Wiem tylko tyle, że westy trzeba trymować, bo tego wymagają i tyle. A wygląd dla mnie też się liczy, bo jednak posiadanie westa= określona sierść i wygląd. Jesli chodzi o potwierdzone kwestie zdrowotne możnaby zapytać w dziale pielęgnacji lub jakiegoś weta.

Posted

dla mnie wygląd nie jest argumentem. jeżeli wymagają tego tylko z powodu wyglądu, to jeśli ktoś ma widzimisię golić, to niech goli.
rasa niczego nie zmienia ;) jak ktoś bierze pudla to nie ma obowiązku robić mu wystawowej fryzury, może go ogolić

Posted

Westa trzeba trymować. I nie chodzi tu o wygląd. Westowi włosy martwe same nie wypadają, trzeba je usunąc, aby na ich miejsce wyrósł zdrowy, nowy włos. Większość psów linieje i tak wymienia włos, west nie linieje, dlatego trzeba go trymować. Jeżeli nie usuniemy martwego włosa, to nowy włos będzie próbował wyrosnąć na miejsce starego, ale ten stary będzie go blokował, co doprowadza do stanu zapalnego, a później wszelakich chorób skóry. To tak w skrócie. A estetyka swoją drogą ;)