Natalia&Cody Posted June 16, 2012 Author Posted June 16, 2012 [quote name='A&L']Tylko jej dosadnie wytłumacz, żeby wytrymowała, a nie zgoliła ;)[/QUOTE] będę tak tłumaczyć, że przez przypadek nalepie psu na głowe karteczkę :eviltong: Quote
paulaa. Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [URL]https://lh5.googleusercontent.com/-PTvt_Ey0XkI/T9uKrnYP29I/AAAAAAAADDo/lOedwekApio/s818/DSC07218.JPG[/URL] ładnie mu w tym świetle. fajne fotki :smile: Quote
darii_iia Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Boskie zdjęcia. :) Ach, gdyby to tak tylko mój chciał pływać...:roll: Quote
Natalia&Cody Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 [quote name='Paula03']Śliczne zdjęcia :)[/QUOTE] Dziękuję! :) [quote name='paulaa.'][URL]https://lh5.googleusercontent.com/-PTvt_Ey0XkI/T9uKrnYP29I/AAAAAAAADDo/lOedwekApio/s818/DSC07218.JPG[/URL] ładnie mu w tym świetle. fajne fotki :smile:[/QUOTE] Dzięki. Szkoda, że słońce było za drzewami to by byłojeszcze ładniejsze ;) [quote name='darii_iia']Boskie zdjęcia. :) Ach, gdyby to tak tylko mój chciał pływać...:roll:[/QUOTE] Pozachęcaj go ;) Sztuczkuj czy baw się na brzegu i powoli zwiększaj głębokość :) Quote
darii_iia Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 [quote name='Natalia&Cody'] Pozachęcaj go ;) Sztuczkuj czy baw się na brzegu i powoli zwiększaj głębokość :)[/QUOTE] Woda, to zło. On jej nie chce nawet dotknąć. :lol: Ale jak się fajnie ociepli, woda będzie ciepła, to pojadę nad jezioro i spróbuję go zachęcić. :) Quote
Natalia&Cody Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='darii_iia']Woda, to zło. On jej nie chce nawet dotknąć. :lol: Ale jak się fajnie ociepli, woda będzie ciepła, to pojadę nad jezioro i spróbuję go zachęcić. :)[/QUOTE] Próbuj, próbuj! :D :D :D Więc tak. Dane mi było porozmawiać z naszą groomerką dopiero po, ale powiedziałam wszystko co trzeba mamie i jej przekazała. Ja po niego przyjeżdżałam, więc z nią porozmawiałam. Powiedziała mi, że go trymuje w miejscach, w których może. Nie każdy west ma szorstki włos. Są egzemplarze z szorstkim i z miękkim(czytałam to gdzieś). Nie będzie mu wyrywała żywych włosów i wyrywa tylko te co może...Nie wiem co o tym myśleć, ale wierzę jej na słowo. Dużo westikowców mi tą panią poleciło ;) Quote
Yuveza Posted June 20, 2012 Posted June 20, 2012 No nie wiem, ja tam nie słyszlam żeby byly westy i miękkie i szorstkie, west tym bardziej rasowy ma szorstkie wlosy, no ale jak sie to zetnie to to twarde nie bedzie. To pokaz jak wyglada teraz. Quote
Natalia&Cody Posted June 20, 2012 Author Posted June 20, 2012 [quote name='Aleksandra95']pokazuj teraz chłopaka.:)[/QUOTE] [quote name='westie_justa']No nie wiem, ja tam nie słyszlam żeby byly westy i miękkie i szorstkie, west tym bardziej rasowy ma szorstkie wlosy, no ale jak sie to zetnie to to twarde nie bedzie. To pokaz jak wyglada teraz.[/QUOTE] teraz mi się nie chcę robić zdjęć, ale mniej więcej tak samo jak wtedy. Poszukam tego artykułu gdzie to pisało Quote
mychaaaaa Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Ale fajne miejsca kąpielowe macie! U nas takich w pobliżu nie ma, a szkoda, bo Lailucha pływa jak motorówka :( mamy w Bstoku plażę, ale zakaz wchodzenia z psami :shake: [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/551595_455390287823214_2026014094_n.jpg[/url] boska fota, taka z klimatem :loveu: Quote
HexaWHWT Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Nata, a nie chodziło Ci o to, że są westy z szorstkim włosem i ,,lekko" szorstkim? chyba wiesz o co mi chodzi. Wiesz Justa, mój pies nie jest aż tak bardzo szorstki np na głowie i łapach ;) Quote
Yuveza Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Chyba żaden west nie będzie miał drutu na głowie i łapach, a szorstokość, czyli bardziej, mniej tez zalezy od wyrobienia włosa, jak sie te szorstkie ucina, szorstkie nie są. Quote
Natalia&Cody Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 (edited) [quote name='mychaaaaa']Ale fajne miejsca kąpielowe macie! U nas takich w pobliżu nie ma, a szkoda, bo Lailucha pływa jak motorówka :( mamy w Bstoku plażę, ale zakaz wchodzenia z psami :shake: [URL]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/551595_455390287823214_2026014094_n.jpg[/URL] boska fota, taka z klimatem :loveu:[/QUOTE] To zapraszam do nas :D [quote name='HexaWHWT']Nata, a nie chodziło Ci o to, że są westy z szorstkim włosem i ,,lekko" szorstkim? chyba wiesz o co mi chodzi. Wiesz Justa, mój pies nie jest aż tak bardzo szorstki np na głowie i łapach ;)[/QUOTE] [quote name='westie_justa']Chyba żaden west nie będzie miał drutu na głowie i łapach, a szorstokość, czyli bardziej, mniej tez zalezy od wyrobienia włosa, jak sie te szorstkie ucina, szorstkie nie są.[/QUOTE] chodzi mi o włos miękki. Zaraz przepiszę Wam cytaty Edited June 22, 2012 by Natalia&Cody Quote
Natalia&Cody Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 Cytay z dwóch różnych książek [QUOTE]W praktyce mamy jednak do czynienia z okrywą włosową różnych rodzajów i różnej jakości. W zależności od pochodzenie i warunków zewnętrznych u psów tej rasy może występować bardzo miękka, wełnista, niekiedy pozbawiona podszerstka sierść[/QUOTE] [QUOTE]SIERŚĆ MIĘKKA: Coraz więcej dzisiejszych westie ma sierść miekką, wełnistą i lokowatą. Wygląda ona nawet ładnie, ale jest niesłychanie uciążliwa w pielęgnaci, zarówno tej codziennej, jak i profesjonalnej[/QUOTE] Quote
Yuveza Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 No, bo to juz po prostu wynik 'pgorszenia się wzorca' tak to mogę nazwac, bo west jako west jest szorstki a to że teraz jest duzo tych ze złą sierscią to inna sprawa, nie mniej trudno mi sobie wyobrazić jak ona 'wyrywa co sie da' no dobra wyrywa, wyciągnie co wyjdzie, a potem ostrzyże bo jak inaczej? no po prostu nie wiem jak inaczej mozna to zrobic, więc wtedy to juz nie oplaca sie wyciagac 'co sie da' skoro i tak sie zetnie;) takie jest moje zdanie, no ale to nie moj pies, ja robie psa sama i wiem jak to wyglada, a tez wyprowadzalam jej siersc z postaci wełny po goleniu;) Quote
Natalia&Cody Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 [quote name='westie_justa']No, bo to juz po prostu wynik 'pgorszenia się wzorca' tak to mogę nazwac, bo west jako west jest szorstki a to że teraz jest duzo tych ze złą sierscią to inna sprawa, nie mniej trudno mi sobie wyobrazić jak ona 'wyrywa co sie da' no dobra wyrywa, wyciągnie co wyjdzie, a potem ostrzyże bo jak inaczej? no po prostu nie wiem jak inaczej mozna to zrobic, więc wtedy to juz nie oplaca sie wyciagac 'co sie da' skoro i tak sie zetnie;) takie jest moje zdanie, no ale to nie moj pies, ja robie psa sama i wiem jak to wyglada, a tez wyprowadzalam jej siersc z postaci wełny po goleniu;)[/QUOTE] Poniekąd mam to samo zdanie co Ty. Może i masz rację. Jakbym, np. sama w domu go trymowała, a ona by go tylko wykończała to by coś dało czy nie bardzo...? Quote
Yuveza Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Generalnie, to sie zastanawiam czemu zawsze go zostawiasz, zamiast zosatc i zobaczyc jak ona to robi?:) I nie myslałas zeby robic go calego samej? no chyba że nie chcesz, bo to nie jest jakas super przyjemna robota:P Quote
Natalia&Cody Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 [quote name='westie_justa']Generalnie, to sie zastanawiam czemu zawsze go zostawiasz, zamiast zosatc i zobaczyc jak ona to robi?:) I nie myslałas zeby robic go calego samej? no chyba że nie chcesz, bo to nie jest jakas super przyjemna robota:P[/QUOTE] Uwierz mi, że chciałam...i chcę nadal, ale moja mama uważa, że nie zrobię go tak samo jak ona. No napewno nie zrobię go tak pięknie, ale przynajmniej zrobię go jak chcę. Mojej mamie tak się podoba jak ona go robi i mi mówi, że nie mam już kombinować za dużo. Nie mam już jej nic mówić, bo przecież "ładnie tak wygląda". No ładnie....ale gdyby był tylko wytrymowany to by nie wyglądał jeszcze ładniej...? Quote
Yuveza Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 Wiem o czym mówisz;) uwierz u mnie w domu nikomu nie podoba sie że robię z niej szczura :P ale tak wlasciwie nie mają nic do gadania, scięłam jej firanke, to powiedzieli co o tym myślą, że nie wygląda jak west bla bla bla :evil_lol: a ja ją sobie robie na króciaka kiedy chce i jak chce, i nikt niema z tym problemu:) Gdyby był tylko trymowany, to pewnie włosy nie były by takie jak teraz krótkie i gładkie, tylko takie jakie wytrymujesz, i tak samo głowa nogi itd jak zrobisz tak bedzie wyglądac:) Quote
Natalia&Cody Posted June 22, 2012 Author Posted June 22, 2012 [quote name='westie_justa']Wiem o czym mówisz;) uwierz u mnie w domu nikomu nie podoba sie że robię z niej szczura :P ale tak wlasciwie nie mają nic do gadania, scięłam jej firanke, to powiedzieli co o tym myślą, że nie wygląda jak west bla bla bla :evil_lol: a ja ją sobie robie na króciaka kiedy chce i jak chce, i nikt niema z tym problemu:) Gdyby był tylko trymowany, to pewnie włosy nie były by takie jak teraz krótkie i gładkie, tylko takie jakie wytrymujesz, i tak samo głowa nogi itd jak zrobisz tak bedzie wyglądac:)[/QUOTE] Haha :p Jak ja bym tak zrobiła to zaraz by było "jezu jak ten pies wygląda! ty chcesz bordera, a jak jego tak opitolisz to juz wogole bedzie jak szczur wygladal". Haha. A raczej nie miałoby to większego sensu jak ja bym bez wiedzy mojej mamy go ładnie wytrymowała i dała go do niej na wykończenie i by go opitoliła jak zwykle, żeby moja mama nie robiła problemów? Quote
Evelynkaa Posted June 22, 2012 Posted June 22, 2012 [quote name='westie_justa']Chyba żaden west nie będzie miał drutu na głowie i łapach, a szorstokość, czyli bardziej, mniej tez zalezy od wyrobienia włosa, jak sie te szorstkie ucina, szorstkie nie są.[/QUOTE] Nieskromnie powiem będzie :p a w połowie i już ma :evil_lol: łapki już całe a główka prawie cała. A na grzbiecie szczotka ryżowa :P mówię oczywiście o moim Iciku Quote
Aleksa. Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 Ale tu rozmowa,ale przeczytałam nawet :evil_lol: nie znam się na tym,to poproszę fotki.:lol: Quote
Yuveza Posted June 23, 2012 Posted June 23, 2012 [quote name='Evelynkaa']Nieskromnie powiem będzie :p a w połowie i już ma :evil_lol: łapki już całe a główka prawie cała. A na grzbiecie szczotka ryżowa :P mówię oczywiście o moim Iciku[/QUOTE] zapomniałam dodać, że mam na mysli psy nie robione od szczeniaka jak nalezy, czyli trymowane i przyzwyczajane do tego, w tedy jest to oczywiste;) Quote
Recommended Posts