Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='motyleqq']podłączyłam kamerkę, to potem nagram filmik żeby to zobrazować :)
spalenie miski, czyli że pies dostaje wyłącznie jedzenie z ręki, a nie posiłek normalny w misce. czyli wtedy wszystko pochodzi od Ciebie :)[/QUOTE]
Ok. To w takim razie czekam :)
To też super pomysł...Miałam mu właśnie zaraz wsypać do miski :D

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Natalia&Cody']Ok. To w takim razie czekam :)
To też super pomysł...Miałam mu właśnie zaraz wsypać do miski :D[/QUOTE]

masz małego psa więc nie będzie Ci trudno skarmić całej porcji z ręki. moja je większe porcje, więc... :lol:
i oczywiście to jedzonko zawsze za coś. za jakieś siad, za przyjście, możesz też w ten sposób ćwiczyć nad skupieniem na Tobie :)

Posted

[quote name='motyleqq']masz małego psa więc nie będzie Ci trudno skarmić całej porcji z ręki. moja je większe porcje, więc... :lol:
i oczywiście to jedzonko zawsze za coś. za jakieś siad, za przyjście, możesz też w ten sposób ćwiczyć nad skupieniem na Tobie :)[/QUOTE]
Na początku musiałam troszkę nasypać mu do miski, bo nie zrozumiał o co mi chodzi, że nagle mam to jedzenie w dłoniach. Na początku jadł normalnie, a potem pomyślałam, a nie ma tak dobrze i były jakieś triki ;)
Cała porcja mi się zmieści tylko raczej troszkę ciężej ją nasypać za jednym razem :D

Posted

[quote name='motyleqq']ale to rób po prostu tak, że jego normalne jedzenie będzie smaczkami i po prostu go tym nagradzaj :) i w ciągu całego dnia zejdzie Ci cała porcja[/QUOTE]
ale tylko w porze jedzenia tą porcję, którą ma przyszykowaną czy poprostu smaki zastąpić całą porcją?

Posted

[quote name='motyleqq']haha, no racja :lol: pod waunkiem że zwykła karma będzie go dobrze motywować :cool3:[/QUOTE]
Pewnie jak będzie głodny to tak :p
A jak nie będzie....to wtedy pozostają mi parówki ;)

Posted

[quote name='Natalia&Cody']Pewnie jak będzie głodny to tak :p
A jak nie będzie....to wtedy pozostają mi parówki ;)[/QUOTE]

możesz mieszać, raz to, raz to, zależy od tego jak dobrze wykonał zadanie. albo trzymać w saszetce suchą z parówkami, to wtedy przesiąknie zapachem :lol:

Posted

[quote name='motyleqq']możesz mieszać, raz to, raz to, zależy od tego jak dobrze wykonał zadanie. albo trzymać w saszetce suchą z parówkami, to wtedy przesiąknie zapachem :lol:[/QUOTE]
Chyba właśnie tak zrobię :D

Posted

[quote name='A&L']Hmmm... To moja 7 kg Orijena jadła ponad 3 miesiące :hmmmm:[/QUOTE]

Moja tylko TOTWa tak szybko wsuwa , w sumie to się cieszę ;) Jakiego Orijena je Lenka ?

Posted

[quote name='Bejkowa']Moja tylko TOTWa tak szybko wsuwa , w sumie to się cieszę ;) Jakiego Orijena je Lenka ?[/QUOTE]
Już nie je. Tzn. ja zmieniam karmę co worek i na pewno wrócę kiedyś do Orijena. Jadła Regional Red i 6 fish przy czym ten pierwszy jej lepiej smakował ;) A Bejka jakiego TOTWa? Ja chcę za jakiś czas kupić tego z przepiórką.

Posted

[quote name='motyleqq']haha, no racja :lol: pod waunkiem że zwykła karma będzie go dobrze motywować :cool3:[/QUOTE]

Moja zamiast smaków ma karmę i nie ma problemu. ;)
tylko oczywiście nie tą, którą karmię ją na co dzień.

Posted

Ja kupuję głównie smaki, bo sucha karma nie jest fajna na nagrody :P parówki też super się sprawdzają, ale czasem podszebuję czegoś suchszego co moge na pakowac do saszetki. wlasnei musze isć do zoologa swoją drogą;)

Posted

[quote name='motyleqq']polecam suszyć mięso w piekarniku, wszystkie psy w okolicy są wtedy moje :evil_lol:[/QUOTE]

ciekawe ;) warto spróbować czegoś nowego. Ale mam nadzieję, że na jutrzejszej wystawie posłużą nam parówki :grins:

Posted

[quote name='westie_justa']No, ja nie pamietam ile to stopni bylo, bo to gdzies przeczytalam ile, ale dosc dlugo sie to suszylo;)[/QUOTE]

chyba tez nie moze byc to duza temp bo mieso moze sie spalic (?)