Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='Aleksandra95']ale fajnie że macie taka możliwość no.:lol: zazdroszcze
:p[/QUOTE]
[quote name='westie_justa']zazdroszczę zazdroszczę zazdroszczę zazdroszczę zazdroszczę :mdleje::loveu:[/QUOTE]
Oj no, bo mi głupio...:oops: :D

[quote name='wikikoniki']Kochamkochamkochamkochamkochamkochamkocham <3<3<3<3<3<3[/QUOTE]
Ja tyż.

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Zhd0hf8fhWY/T5ekBsY8M7I/AAAAAAAAC6M/ugcFZSVqnXk/s640/_DSC5933.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-hMz5xtg-W1U/T5ekB3YEolI/AAAAAAAAC6Q/KI08cHnoLVc/s640/_DSC5957.JPG[/IMG]

Edited by Natalia&Cody
Posted

Nono wymiatacie. A jak wysokie hopki macie ustawione? nie za wysoko, co prawda Cody wysoki ale na początek możesz chyba obniżyć. I strefy na palisadzie nie ćwiczycie?co prawda mały pies prawie zawsze ją zaliczy ale jak będzie wyżej postawiona to niekoniecznie :P Ach te westiki wszystko swoim tempem ... Super ;)

Posted

[quote name='Evelynkaa']Nono wymiatacie. A jak wysokie hopki macie ustawione? nie za wysoko, co prawda Cody wysoki ale na początek możesz chyba obniżyć. I strefy na palisadzie nie ćwiczycie?co prawda mały pies prawie zawsze ją zaliczy ale jak będzie wyżej postawiona to niekoniecznie :P Ach te westiki wszystko swoim tempem ... Super ;)[/QUOTE]
Na początku miał ustawioną niżej, ale potem stwierdziłam, że ma duży zapas i mu podwyższyłam o jedną dziurkę. ;)
Narazie stref z nim nie ćwiczę. Zobacze jak to będzie wyglądało jak będzie miał palisadę podwyższoną czy będzie przeskakiwał czy nie. :D

Posted

[quote name='Collie']Świetne zdjęcia, a można liczyć niedługo na filmik z agi :lol:?[/QUOTE]
Jest na poprzedniej stronie. :D

Dziś chyba zacznę z nim naukę rękawa, żeby go nie zajechać(filmik będzie). :))

Posted

Powiem narazie tylko tyle, że Cody zaliczył naukę rękawa. Już w sumie umie tylko muszę z nim ćwiczyć, żeby przelatywał przez niego troszkę szybciej + przyzwyczajanie Codusia, że ja mogę biec też po lewej stronie. Jutro postaram się napisać coś szczegółowiej. Dzisiaj jestem już wymęczona.

Posted

[quote name='Natalia&Cody']Jest na poprzedniej stronie. :D

[/QUOTE]
Przegapiłam :oops:

[quote name='Natalia&Cody']Powiem narazie tylko tyle, że Cody zaliczył naukę rękawa. Już w sumie umie tylko muszę z nim ćwiczyć, żeby przelatywał przez niego troszkę szybciej + przyzwyczajanie Codusia, że ja mogę biec też po lewej stronie. Jutro postaram się napisać coś szczegółowiej. Dzisiaj jestem już wymęczona.[/QUOTE]
Świetne początki, odpoczywajcie :).

Posted

Dobra. Powiem tyle, że Cody ma przecięte ucho tak jakby mu ktoś je nacioł lekko nożyczkami i dziurkę pod okiem. Byliśmy wczoraj od razu u weterynarza. Dał mu antybiotyk w tą rankę pod okiem i wstrzyknął ogólny antybiotyk. Z uchem nic nie ruszał, bo znowu tak jak na początku ciekłoby mu jak nie wiem co, aż skapywało. Teraz cały czas trzeba na niego uważać, żeby się nie podrapał albo gdzieś nie otarł. Na jakiś czas musimy odpuścić treningi. Pójdziemy dopiero, gdy to wszystko mu się zagoi. Aktualnie będziemy ćwiczyć prowadzenie po mojej lewej stronie, bo to mu chyba najgorzej idzie. Może napiszę coś później na blogu, ale narazie zbytnio mi się nie chcę.

Posted

Doti pare miesiecy temu też miała taką sytuacje;) wyleciała mi z samochodu już przy naszej posesji i pobiegła do płotu z wielką agresywną bernardynką, szczęście było takie że ta złapała ją za włosy na pysku, chociaz panika była, bo uniosła ją do góry. Jak odciągnęłam D i zabralam do domu, sypaly sie wlosy, ran nie było. Dopiero później zauwazylam że pół pyska czerwone i bez kudłów, w galerii nie wspominalam, tego nie widac bo włosy z zewnatrz to zakrywały, a teraz sobie odrasta ładnie.. agresyw....

Posted

[quote name='Aleksandra95']o matko.:([/QUOTE]
przeżyje :D
[quote name='westie_justa']Doti pare miesiecy temu też miała taką sytuacje;) wyleciała mi z samochodu już przy naszej posesji i pobiegła do płotu z wielką agresywną bernardynką, szczęście było takie że ta złapała ją za włosy na pysku, chociaz panika była, bo uniosła ją do góry. Jak odciągnęłam D i zabralam do domu, sypaly sie wlosy, ran nie było. Dopiero później zauwazylam że pół pyska czerwone i bez kudłów, w galerii nie wspominalam, tego nie widac bo włosy z zewnatrz to zakrywały, a teraz sobie odrasta ładnie.. agresyw....[/QUOTE]
Ło matko...

Słuchajcie tak sobie myślę, że nie chcę, aż takiej długiej przerwy Codasowemu robić i stwierdziłam, że pojadę z nim na trening, ale biegalibyśmy sami. Oczywiście wtedy ćwiczenia z rękawem by odpadały, ale ważne, że by sobie piesek troszkę pobiegał, bo mi się rozpuści za bardzo. Co mi radzicie? :)

Posted

[quote name='wikikoniki']Bez urazy, ale on przeszkód uchem nie pokonuje, wiec chyba nic mu się nie stanie xD[/QUOTE]
No wiem, ale moja mama od razu, że się poślizgnie i sobie rozwali to ucho. ;d
[quote name='Aleksandra95']No ćwiczcie . :) skoro dobrze się czuje.:)

a jak to się wgl stało ? :? :/[/QUOTE]
Wydaję mi się, że stało się to wszystko przez jedzonko. Koleżanka swojemu psu rozsypuje, żeby nigdzie nie chodziła jak idzie rozłożyć inaczej przeszkody czy coś, a Cody jak Cody miał mnie głęboko jak go wołałam, podszedł no i się zaczęło ;)

Posted

moja sąsiadka opowiadała, jak jej suczka się nie odwołała(była totalnie 'głucha' jak leciała do psa)i prawie wpadła pod samochód. nic jej się nie stało, ale przestraszona zwiała hen hen daleko. od tamtego wydarzenia zawsze wraca na wołanie :lol: