Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

MAŁA BIAŁA to jedno z 3 maluszków, które trafiły do schroniska w Radomiu - wśród 700 innych psów /w tym parudziesieciu szczyli..do schroniska trafiają całe mioty z interwencji/
W schronie szaleje zaraza - trzeba ratować co się da, kto ma szczęście to zostanie uratowany. Malce chorują na krwotoczne zapalenie jelit. Te co zachorują w schronie - są leczone - niektóre przeżyją..inne nie. Niektóre mają szczęście i opuszczą schronisko - poza nim też chorują:/

Do tego Mała biała to sunia w typie rasy - ma w sobie CHARTA,
jest zagrożenie, że przyjdzie KTOŚ i zabierze ja sobie jako maszynkę do rodzenia piesków dla kłusowników, którzy teraz ożywili się!!!

Tak więc - trzeba zabierać i nie ma wyjścia.

wątek psów z Radomia

wątek szczeniaków z Radomia
http://www.dogomania.pl/threads/199873-Uratuj-psie-dziecko-one-umieraj%C4%85!-2801z%C5%82-leczenie-POM%C3%93%C5%BB-NAM-FINANSOWO!-b%C5%82agam.?p=16956178#post16956178

TEKST DO OGŁOSZEŃ

[FONT=Tahoma]Jest Ci smutno...jest Ci źle...Twoje życie jest poukładane...Czegoś [/FONT][FONT=Tahoma]Ci [/FONT][FONT=Tahoma]w nim brakuje...[/FONT]

[FONT=Tahoma]Dobrze trafiłeś - do serca przytul psa...on Ci to da czego szukasz...[/FONT]
[FONT=Tahoma]jeśli miłość - to bezwzględną...jeśli przyjaźń - to na dobre i złe chwile.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Chcesz aby Twoje wewnętrzne JA było szczęśliwe mimo szarości życia[/FONT]
[FONT=Tahoma]adoptuj psa[/FONT]
[FONT=Tahoma]Chcesz wprowadzić do swego życia spontaniczność i beztroskę[/FONT]
[FONT=Tahoma]adoptuj psa[/FONT]

[FONT=Verdana]Dołącz do szczęśliwego grona posiadaczy[/FONT]
[FONT=Verdana]adoptuj psa

...........[/FONT]

Historia JEJ życia rozpoczyna się smutnie. Zabrana z ulicy - niechciane dziecko psiej matki. Zamieszkala w schronisku - ale schronisko to nie jest miejsce dla takich drobiazgów. Ale jakie może być życie w samotności na ulicy? Może dostanie szansę od losu i ktoś ją zauważy pośród 700 innych psów, które proszą o dom..ONA nie prosi...
Czy historia w której był głód, przeganianie przez ludzi i cierpienie może mieć szczęśliwe zakończenie?
Mam około 5 miesięcy, a życie już dało mi w kość...Białaska ma posturę charcika - urośnie przed ludzkie kolano..no właśnie..ludzkie kolano. Czy ONA może marzyć o swoim człowieku i swoim kolanie do którego będzie mogła dorastać?
Białaska to sunia, która potrzebuje serca...jest nieśmiała.
Po godzinie na rekach u człowieka otwiera się..co z tego - jak potem trafia z powrotem do kojczyka.
Nie pozwól jej na dorastanie za kratami...to taka krucha sunieczka...

Jej oczy pełne wiary, mówią "Obiecuję że Cię nie zawiodę. A czy ty nie zawiedziesz mnie?"
Pokochaj Białaska - daj sie pokochać - daj jej uwierzyć, że świat to nie tylko szczek zrozpaczonych psiaków z bidula....

mała biała Clara ma ok 5 mc, jest sunią w typie charta - Przemyśl czy dasz jej wolność i wybieganie się - ADOPTUJ

[SIZE=5]...............

29 maj 2011 - sunia wyszła ze schroniska
pierwsza w życiu wycieczka nad rzekę
potem pojechała do hotelu

więcej
http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/bialaska%20CLARA/#!cpZZ1QQtppZZ24

[FONT=Comic Sans MS]od dziś mała biała to CLARA
[/FONT] [SIZE=5]
KONTAKT
anita 0 692 407 681

[email protected]

ADOPCJA jest przeprowadzana z grupą Charty w Potrzebie
(chartywpotrzebie.pl) - czyli głównie ambra i elisse i kilkoro charciarzy, którym biedy leżą na sercu.

Mała dziękuje za pomoc z każdej strony....

na wzór - allegro
http://allegro.pl/show_item.php?item=1637340299

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

CHCESZ ZOSTAĆ WIRTUALNYM OPIEKUNEM małego białego CUDA???
CHCESZ POMÓC

Fundacja "Ocalmy od Zapomnienia"
Numer KRS: 0000373059
http://www.ocalmyodzapomnienia.pl/

Fundacja Ocalmy od Zapomnienia
68 1160 2202 0000 0001 7724 6419
Millenium Bank

SWIFTmilennium : BIGBPLPW
IBAN : PL68 1160 2202 0000 0001 7724 6419

siedziba Fundacji:
26 500 Szydłowiec
ul. Jachowskiego 14 lok.14
TYTUŁ - Klara-charciczka /jeśli z wplata z Dogo + nick/

allegro cegiełkowe

http://allegro.pl/klara-schroniskowe-cudo-podaruj-jej-zycie-wolnosc-i1646712837.html

Posted

Białasek sie pokazuje - od jutra zmienia miejsce zamieszkania....

a ja dzis znalazłam kopie białasa - czarna - podpalana!!!Wisiałam godzine na fonie...
i jestem mega happy - znalazł się dom...
znajoma mojej mamy wzięła!!!ufffffff...kamień z serca...bo już myslałm,, ze mała bedzie miaszkać w bagażniku - w aucie!!!ze mną:)

Posted

Dzis znaleziona...posiedziała w bagazniku - pospała sobie...no i JUZ MA DOM :smile:

a tak czekała na to - co wymyśle!!!w bagażniku spała sobie!

a jak ja wyprowadziłam na siku z bagażnkia bo sie kręciła....to po sikaniu chciała wrócić

tutaj z nową PIERWSZĄ swoją Pańcią

Posted

byłam w schronie..małe białe jest żywe...szczeka..skacze..zrobila kupe - bieguna wodnista..na koncu krew...ale w koopie nie było krwi...trzymam sie tego, ze mała ma jelitówe..bardzo

Posted

w hotelu...będą zaraz zdjęcia:)
mała o 13.30 opuściła schronisko - pojechała w kartonie na pierwszy swój wypad nad rzekę:)
po drodze pusciła pawika - choroba lokomocyjna - wybaczamy

nad rzeką pierwsze chwile - przestrasozna i bojaca..trzeba było nosić gada...
po paru godzinach obserwowania jak sie psiarnia bawi..gryzie i szczeka...

mała wstała i obserwowała rzekę..i nagle - szczek!!!mała zaalarmowała całe stado - KAJAKI na rzece:)))
i od tego momentu już zaczeła byc NORMALNYM PSEM :)

koopa lepsza niz wczoraj - zwija sie jak plastelina - troche krwi na początku albo na koniec
mała dostaje nifuroksazyd

na wyjscie dostała wzmacniający kombajn witamin
Pani wet akurat była dzis w schronie - podawała leki psom - obejrzła nam jeszce mała..zmierzyła temp.
temp. brak

Trzymam kciuki...
Donka tez sie zakochała juz:P

Posted

wow! :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

ależ ona piękna! jeszcze bardziej niż w schronie....:loveu::loveu::loveu:

szybciorem znajdzie dom i można brać kolejnego z klatki..., a raczej 2, bo 1 nie wypada samego zostawić... :diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

jest CUDNA i charcia w 99 procentach
jakie pozy stawiała przy zdjeciach..az sie chciało focić!!!
a jak dęba stawała! CHARCIA i już!

jak sie oswoi ze środowiskeim - bedzie piekną charcicą!!!
juz mojej mamie skradła serce ... mama jednak stwierdziła, ze znajdzie lepszy dom :) który da jej to co dla niby CHARTA potrzebne - WOLNOŚĆ I wybieganie...
ona rwie sie do biegu z miejsca...ale na razie jest niepewna

koopa mnie cieszy - ale trzymam kciuki za maluszke..bo w schronie zaraza

nie zapeszamy