anita_happy Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 MAŁA BIAŁA to jedno z 3 maluszków, które trafiły do schroniska w Radomiu - wśród 700 innych psów /w tym parudziesieciu szczyli..do schroniska trafiają całe mioty z interwencji/ W schronie szaleje zaraza - trzeba ratować co się da, kto ma szczęście to zostanie uratowany. Malce chorują na krwotoczne zapalenie jelit. Te co zachorują w schronie - są leczone - niektóre przeżyją..inne nie. Niektóre mają szczęście i opuszczą schronisko - poza nim też chorują:/ Do tego Mała biała to sunia w typie rasy - ma w sobie CHARTA, jest zagrożenie, że przyjdzie KTOŚ i zabierze ja sobie jako maszynkę do rodzenia piesków dla kłusowników, którzy teraz ożywili się!!! Tak więc - trzeba zabierać i nie ma wyjścia. wątek psów z Radomia wątek szczeniaków z Radomia http://www.dogomania.pl/threads/199873-Uratuj-psie-dziecko-one-umieraj%C4%85!-2801z%C5%82-leczenie-POM%C3%93%C5%BB-NAM-FINANSOWO!-b%C5%82agam.?p=16956178#post16956178 TEKST DO OGŁOSZEŃ [FONT=Tahoma]Jest Ci smutno...jest Ci źle...Twoje życie jest poukładane...Czegoś [/FONT][FONT=Tahoma]Ci [/FONT][FONT=Tahoma]w nim brakuje...[/FONT] [FONT=Tahoma]Dobrze trafiłeś - do serca przytul psa...on Ci to da czego szukasz...[/FONT] [FONT=Tahoma]jeśli miłość - to bezwzględną...jeśli przyjaźń - to na dobre i złe chwile.[/FONT] [FONT=Tahoma]Chcesz aby Twoje wewnętrzne JA było szczęśliwe mimo szarości życia[/FONT] [FONT=Tahoma]adoptuj psa[/FONT] [FONT=Tahoma]Chcesz wprowadzić do swego życia spontaniczność i beztroskę[/FONT] [FONT=Tahoma]adoptuj psa[/FONT] [FONT=Verdana]Dołącz do szczęśliwego grona posiadaczy[/FONT] [FONT=Verdana]adoptuj psa ...........[/FONT] Historia JEJ życia rozpoczyna się smutnie. Zabrana z ulicy - niechciane dziecko psiej matki. Zamieszkala w schronisku - ale schronisko to nie jest miejsce dla takich drobiazgów. Ale jakie może być życie w samotności na ulicy? Może dostanie szansę od losu i ktoś ją zauważy pośród 700 innych psów, które proszą o dom..ONA nie prosi... Czy historia w której był głód, przeganianie przez ludzi i cierpienie może mieć szczęśliwe zakończenie? Mam około 5 miesięcy, a życie już dało mi w kość...Białaska ma posturę charcika - urośnie przed ludzkie kolano..no właśnie..ludzkie kolano. Czy ONA może marzyć o swoim człowieku i swoim kolanie do którego będzie mogła dorastać? Białaska to sunia, która potrzebuje serca...jest nieśmiała. Po godzinie na rekach u człowieka otwiera się..co z tego - jak potem trafia z powrotem do kojczyka. Nie pozwól jej na dorastanie za kratami...to taka krucha sunieczka... Jej oczy pełne wiary, mówią "Obiecuję że Cię nie zawiodę. A czy ty nie zawiedziesz mnie?" Pokochaj Białaska - daj sie pokochać - daj jej uwierzyć, że świat to nie tylko szczek zrozpaczonych psiaków z bidula.... mała biała Clara ma ok 5 mc, jest sunią w typie charta - Przemyśl czy dasz jej wolność i wybieganie się - ADOPTUJ [SIZE=5]............... 29 maj 2011 - sunia wyszła ze schroniska pierwsza w życiu wycieczka nad rzekę potem pojechała do hotelu więcej http://s1100.photobucket.com/albums/g420/bezdomneradom10/bialaska%20CLARA/#!cpZZ1QQtppZZ24 [FONT=Comic Sans MS]od dziś mała biała to CLARA [/FONT] [SIZE=5] KONTAKT anita 0 692 407 681 [email protected] ADOPCJA jest przeprowadzana z grupą Charty w Potrzebie (chartywpotrzebie.pl) - czyli głównie ambra i elisse i kilkoro charciarzy, którym biedy leżą na sercu. Mała dziękuje za pomoc z każdej strony.... na wzór - allegro http://allegro.pl/show_item.php?item=1637340299 Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 CHCESZ ZOSTAĆ WIRTUALNYM OPIEKUNEM małego białego CUDA??? ******************************************** CHCESZ POMÓC Fundacja "Ocalmy od Zapomnienia" Numer KRS: 0000373059 http://www.ocalmyodzapomnienia.pl/ ********************************************** Fundacja Ocalmy od Zapomnienia 68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 Millenium Bank SWIFTmilennium : BIGBPLPW IBAN : PL68 1160 2202 0000 0001 7724 6419 siedziba Fundacji: 26 500 Szydłowiec ul. Jachowskiego 14 lok.14 ************************************************ TYTUŁ - Klara-charciczka /jeśli z wplata z Dogo + nick/ allegro cegiełkowe http://allegro.pl/klara-schroniskowe-cudo-podaruj-jej-zycie-wolnosc-i1646712837.html Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Białasek sie pokazuje - od jutra zmienia miejsce zamieszkania.... a ja dzis znalazłam kopie białasa - czarna - podpalana!!!Wisiałam godzine na fonie... i jestem mega happy - znalazł się dom... znajoma mojej mamy wzięła!!!ufffffff...kamień z serca...bo już myslałm,, ze mała bedzie miaszkać w bagażniku - w aucie!!!ze mną:) Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 migło na allegro - mała ma obserwatora...i 226 wejść:) Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Dzis znaleziona...posiedziała w bagazniku - pospała sobie...no i JUZ MA DOM :smile: a tak czekała na to - co wymyśle!!!w bagażniku spała sobie! a jak ja wyprowadziłam na siku z bagażnkia bo sie kręciła....to po sikaniu chciała wrócić tutaj z nową PIERWSZĄ swoją Pańcią Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 mój typ urody :) podobna do białasa...MIAŁA SZCZĘŚCIE!!!!!!!!!!! Quote
skrzeli Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Niepodobna, ale strasznie słodka ;) Ale jej się trafiło - Szczęściara !! Quote
anita_happy Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 podobna...wysokie nogi i złamane usiska:) ale Białasek to charci typ.. a mała MiMi to mini dobek :) oby mała Biała miała tekiego FUKSA Quote
anita_happy Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 małe białe - trzymaj sie .... kasia dzis mi zadzwoniła - buegunka....mamy dmuchac na zimne..ale nie panikowac Quote
anita_happy Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 byłam w schronie..małe białe jest żywe...szczeka..skacze..zrobila kupe - bieguna wodnista..na koncu krew...ale w koopie nie było krwi...trzymam sie tego, ze mała ma jelitówe..bardzo Quote
anita_happy Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 w hotelu...będą zaraz zdjęcia:) mała o 13.30 opuściła schronisko - pojechała w kartonie na pierwszy swój wypad nad rzekę:) po drodze pusciła pawika - choroba lokomocyjna - wybaczamy nad rzeką pierwsze chwile - przestrasozna i bojaca..trzeba było nosić gada... po paru godzinach obserwowania jak sie psiarnia bawi..gryzie i szczeka... mała wstała i obserwowała rzekę..i nagle - szczek!!!mała zaalarmowała całe stado - KAJAKI na rzece:))) i od tego momentu już zaczeła byc NORMALNYM PSEM :) koopa lepsza niz wczoraj - zwija sie jak plastelina - troche krwi na początku albo na koniec mała dostaje nifuroksazyd na wyjscie dostała wzmacniający kombajn witamin Pani wet akurat była dzis w schronie - podawała leki psom - obejrzła nam jeszce mała..zmierzyła temp. temp. brak Trzymam kciuki... Donka tez sie zakochała juz:P Quote
kasumi Posted May 29, 2011 Posted May 29, 2011 wow! :crazyeye::crazyeye::crazyeye: ależ ona piękna! jeszcze bardziej niż w schronie....:loveu::loveu::loveu: szybciorem znajdzie dom i można brać kolejnego z klatki..., a raczej 2, bo 1 nie wypada samego zostawić... :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
anita_happy Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 jest CUDNA i charcia w 99 procentach jakie pozy stawiała przy zdjeciach..az sie chciało focić!!! a jak dęba stawała! CHARCIA i już! jak sie oswoi ze środowiskeim - bedzie piekną charcicą!!! juz mojej mamie skradła serce ... mama jednak stwierdziła, ze znajdzie lepszy dom :) który da jej to co dla niby CHARTA potrzebne - WOLNOŚĆ I wybieganie... ona rwie sie do biegu z miejsca...ale na razie jest niepewna koopa mnie cieszy - ale trzymam kciuki za maluszke..bo w schronie zaraza nie zapeszamy Quote
Recommended Posts