Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście, proszę się częstować ;)
Znasz może kogoś, kto na dogomanii zajmuje się adopcjami bullowatych ?
Biorę się właśnie za wątek psiaka w typie pita...

Posted

madcat1981 napisał(a):
Bardzo fajny tytuł wątku :lol:

Trzymajmy więc kciuki za domek.
A jak nie wypali, to mam nadzieję, że ten tytuł przyciągnie kogoś fajnego dla Jean'a ;)

Posted

Dalmatysio na 99% idzie jutro do nowego domku.
W końcu wiem coś więcej, po rozmowie z Panem.

A więc... domek z ogrodem. Spanko oczywiście "wewnętrznie". Pan zna się na rasie. I nie może się już chłopaka doczekać ;)

Posted

To fundacja powinna zrobić wizytę bo pies został zgłoszony o pomoc do nas. Ale nikt nie podał nam adresu nowego właściciela :roll:

Posted

Jean pojechał dziś do swojego nowego domku tuż pod Przemyślem.
Pan zakochał się w psie od pierwszego wejrzenia.
Jean będzie jedynym psem w domu, a do dyspozycji dostał także ogród.

Co do kontroli poadopcyjnej - luzik arbuzik, niedługo się przejedziemy ;)

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Posted

Myślę, że damy Panu kilka dni na poznanie swojego nowego podopiecznego i zadzwonię zapytać jak sobie radzą. A za kilka tygodni umówimy wizytę. Podczas rozmowy na pewno wspomnę o ciachaniu.

Posted

Bardzo bym chciała poznać relację z tej wizyty. Cieszę się, że udało mu się znaleźć domek, ale następnym razem jak fundacja ma pomóc to od początku do końca, a nie tak, że niby mamy szukać domu, ale jednak 'bokiem' znajduje się inny dom o którym właściwie nic nie wiemy.

Posted

Vilena, na pewno napiszę.
A schronisko to jednak schronisko i zgłaszają się tam ludzie, którzy adoptują zwierzęta.
Ja ogłaszam je na portalach i forach, m.in. dogomanii szukając pomocy w poszukiwaniu domów.
Jeśli jednak znajduje się dobry dom stały, blisko, łatwy do sprawdzenia - dlaczego nie ?
Co innego, gdyby przed obecnym właścicielem Jean'a znalazł się inny DS, znaleziony tu, na dogomanii.
Wtedy psiak zostałby zarezerwowany i pojechałby do tego domku.
Odkąd tylko Pan przyjechał do schroniska i zainteresował się psiakiem - zaczęłam pisać o tym na forum,
nie chciałam nagle wpaść z informacją, że "pies już jest w domu".

Naprawdę, wszystko jest w porządku.
I tak jak pisałam wcześniej - na pewno odbędzie się i wizyta i w ciągu najbliższych dni zadzwonimy.

Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Posted

a ja się tam ciesze że znalazł dom ;) tylko pamietaj proszę o tej wizycie i ciachaniu jaj ;) i zdjęciach w jakich warunkach psiak żyje ;)

my jako Fundacja dalibyśmy mu za pewne na razie dom tymczasowy albo hotel więc jak znalazł się dom stały na prawdę dobry dla psa to nie ma o co sprzeczać ;)

Posted

Dlatego nie sprzeczamy tylko cieszymy i zgadzamy się z podejściem Romy :)
Oczywiście nie zapomnimy wziąć aparatu jako że zdjęcia z nowego domku są mile widziane nie tylko na forum, ale i na naszej schroniskowej stronie ;)

• 2 weeks later...
Posted

Jean ma się świetnie. Od pierwszego dnia poczuł się w nowym domu jak u siebie. Pan jest bardzo zadowolony z psa, a i wygląda na to, że pies z Pana nie mniej ;) Zdjęcia postaram się wstawić jutro ;)