Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kejciu']Mały bazarek - 50% dla Kami [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245748-Ciuszki-perfumy-dla-Kami-i-Fundacji-Rottka-do-9-08?p=21131384#post21131384[/URL][/QUOTE]

super :) <3

Posted

[quote name='teresaa118']Sierpien, a Kami jeszcze bez wlasnych glaskaczy. Smutne! Ale przynajmiej ciocia pamieta o jej miseczce. Pieniazki w drodze.[/QUOTE]

Dziękujemy Cioci :) :loveu:

Posted

[quote name='kejciu']Mały bazarek - 50% dla Kami [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245748-Ciuszki-perfumy-dla-Kami-i-Fundacji-Rottka-do-9-08?p=21131384#post21131384[/URL][/QUOTE]

Dziękuję i... zapraszam.

Posted

Za moment kończy się Bernardynia LOTERIADA ... dla Kami i Leśnych Braciszków...

Psiaki serdecznie zapraszają

[B]Zapraszamy[/B]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/536173_662800533749957_132160511_n.jpg[/IMG]

Posted

[B]30.07
"Kami... aleś ty piękna "

...i w pełni rozumiem!!! Kilka ostatnich dni, wskakiwałam jedynie na Kamunine wydarzenie i baaaaardzo mi jej brakowało! BARDZO!♥

KAMUNIU, wiem, żeś bezpieczna... wiem, że najbardziej pragniesz domu i swego człowieka... wybacz więc zgredkowi, że lata jak pokręcony i o tak przyziemnych sprawach jak pieniądze... pieniądze... pieniądze, ostatnio tylko mysli
Mnie już przez sen ktoś trzosem potrząsa i śpiewa: mony...mony...mony... dobrze, że choć robi to z klasą i na poziomie ...

I znowu w TWOIM imieniu o te przebrzydłe, ale tak determinujące życie PINIONDZE, szumię ... wybacz sunieczko.

LOTERIADA trwa do jutra, a LOSÓW jeszcze sporo, a potrzeby też nie małe... tak jak psiaki, dla których loteriada powstała
ZAPRASZAMY
1 LOS = 5zł... a wygrywasz cenne nagrody:
prócz interesujących materialnych niespodzianek dla siebie wygrywasz także coś bezcennego: BEZPIECZEŃSTWO 3 psów!

Ono leży i w Twoich rękach[/B]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1013201_663468863683124_1082250914_n.jpg[/IMG]

Posted (edited)

1.08
[B]Pierwsze wydanie Bernardyniej LOTERIADY zakończone. [/B]
_Wykupiono 72 LOSÓW... za 360zł...
_ z niej 60% przeznaczone jest dla Kami: 216zł... 40% dla Leśnych Braciszków: 144zł.
_ Na chwilę obecną wpłynęło już 290,62zł, więc [B]kwotę przeznaczoną dla Kami(216zł), przesyłam na konto jej skarbnika (Kerian)[/B]... pozostałą kwotę( powyżej 144zł), przekażę na konto skarbnika Braciszków, po odnotowaniu jej na koncie...

[B]Kami, Liwio i Lupo dziękują... życzą szczęścia w losowaniu![/B]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/972316_664801253549885_414363828_n.jpg[/IMG]

Edited by zuzlikowa
Posted (edited)

[B]Kerian, [/B]bardzo proszę o informację o stanie konta Kami...
daj znać jak dojdzie wysłana dzisiaj wpłata z Bernardyniej LOTERIADY (216zł)

Edited by zuzlikowa
Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Kerian, [/B]bardzo proszę o informację o stanie konta Kami...
daj znać jak dojdzie wysłana dzisiaj wpłata z Bernardyniej LOTERIADY (216zł)[/QUOTE]

Na razie nie mam potwierdzenia :( ... dzisiaj jeszcze zacznę kolejny bazarek dla Kamuni.

Moje psiaki bardzo źle znoszą upały :( ... Dawki leków zwiększone prawie do maksimum. Kamuniu, jak Twoje serducho sobie radzi z tą falą spiekoty? ... a przed nami następna.

Posted (edited)

[quote name='Olena84']A moja szuka słońca i sie wyleguje, nie rozumiem tego...[/QUOTE]

A to jak Kubełek- wyrodek ;)...

Przed momentem miałam telefon o Kami: z Moniek... do kojca siatkopodobnego, zadaszonego, z budą ocieploną... teren 3 tyś km ogrodzony z przodu pionowymi panelami, w pozostałej części siatka 2 m... nie ma innych zwierząt [B]w firmie[/B], bo w niej miałaby Kami przebywać.

Edited by zuzlikowa
Posted

Ostatnia wpłata na konto Kuny: 10.07, 450 zł
saldo: 75 zł

nowe wpłaty:
14.07.2013 - dopi - 20 zł
15.07.2013 - zuzlikowa z bazarku Daj Piątaka i Różności Różniaste - 67 zł
30.07.2013 - teresaa118 - 30 zł
01.08.2013 - zuzlikowa z Bernardyniej Loteriady - 216 zł
06.08.2013 - Agnieszka103 - 5 zł

razem: 413 zł

Czy wykonać przelew na taką kwotę?
Przesyłam głaski dla Kami i pozdrowienia dla Ciotek :)

Przepraszam, że piszę z opóźnieniem.

Posted (edited)

[quote name='Kerian']Ostatnia wpłata na konto Kuny: 10.07, 450 zł
saldo: 75 zł

nowe wpłaty:
14.07.2013 - dopi - 20 zł
15.07.2013 - zuzlikowa z bazarku Daj Piątaka i Różności Różniaste - 67 zł
30.07.2013 - teresaa118 - 30 zł
01.08.2013 - zuzlikowa z Bernardyniej Loteriady - 216 zł
06.08.2013 - Agnieszka103 - 5 zł

razem: 413 zł

Czy wykonać przelew na taką kwotę?
Przesyłam głaski dla Kami i pozdrowienia dla Ciotek :)

Przepraszam, że piszę z opóźnieniem.[/QUOTE]

[B]Nie... [/B]doślę brakujące 37zł( już wysyłam a conto kolejnego bazarku) i wyślesz pełne 450zł za kolejny miesiąc...
Dziękuję za informację...

Edited by zuzlikowa
Posted

[quote name='zuzlikowa']A to jak Kubełek- wyrodek ;)...

Przed momentem miałam telefon o Kami: z Moniek... do kojca siatkopodobnego, zadaszonego, z budą ocieploną... teren 3 tyś km ogrodzony z przodu pionowymi panelami, w pozostałej części siatka 2 m... nie ma innych zwierząt w firmie, bo w niej miałaby Kami przebywać.[/QUOTE]

Muszę uzupełnić informacje, bo może dojść do nieporozumień...
Panu w ubiegłym tygodniu odszedł młody, 1,5 roczny bernardyn: syn suki, którą Pan miał wcześniej... pozostałe szczeniaki rozdał, a tego sobie zostawił... co stało się z matką psiaka nie wiem, ale Pan twierdził, że zawsze ma tylko jednego psa.
" Jak wróciłem z pracy o 5 rano, to żona płakała w kojcu, a pies już nie żył... albo zastrzelony, albo otruty..."
Firma nie jest przy domu. Pies zostaje po jej zamknięciu sam, aż do rana do otwarcia firmy.

Pamiętajcie o tym, że Kami tak bardzo potrzebuje człowieka, że za nim polezie i przez siatkę... przechodzi przez 1,8 m, polezie i przez 2 metrową. Czy jej się uda bezpiecznie pokonać te 2 metry- nie wiem.
Czy nadaje się na psa stróżującego? Na to jednoznacznie może odpowiedzieć Kuna. W moim przekonaniu- nie nadaje się.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Muszę uzupełnić informacje, bo może dojść do nieporozumień...
Panu w ubiegłym tygodniu odszedł młody, 1,5 roczny bernardyn: syn suki, którą Pan miał wcześniej... pozostałe szczeniaki rozdał, a tego sobie zostawił... co stało się z matką psiaka nie wiem, ale Pan twierdził, że zawsze ma tylko jednego psa.
" Jak wróciłem z pracy o 5 rano, to żona płakała w kojcu, a pies już nie żył... albo zastrzelony, albo otruty..."
Firma nie jest przy domu. Pies zostaje po jej zamknięciu sam, aż do rana do otwarcia firmy.

Pamiętajcie o tym, że Kami tak bardzo potrzebuje człowieka, że za nim polezie i przez siatkę... przechodzi przez 1,8 m, polezie i przez 2 metrową. Czy jej się uda bezpiecznie pokonać te 2 metry- nie wiem.
Czy nadaje się na psa stróżującego? Na to jednoznacznie może odpowiedzieć Kuna. W moim przekonaniu- nie nadaje się.[/QUOTE]

mi to śmierdzi....

Posted

[quote name='zuzlikowa'][B]Nie... [/B]doślę brakujące 37zł( już wysyłam a conto kolejnego bazarku) i wyślesz pełne 450zł za kolejny miesiąc...
Dziękuję za informację...[/QUOTE]

[B]Kerian- wysłałam 37zł[/B] a conto następnego bazarku(obrusy)... Jak tylko dojdą, prześlij 450zł za następny miesiąc hotelowania Kami...

Posted

[quote name='Olena84']Tez mi sie nie podoba, jak otruty lub zastrzelony, z suka nie wiadomo co sie stalo, Kami moze uciekac, to chyba nie to...[/QUOTE]

Nie to... Nie do końca znam wszystkie fakty, bo od pewnego momentu już po prostu nie dopytywałam. Dla mnie ważne były 2 fakty:
_ Kami potrzebna jest do stróżowania na terenie firmy, która mieści się poza miejscem zamieszkania własciciela, pozostawałaby sama po 18-tej do rana...
_ Istnieje ktoś komu zależy by psiaki w tej firmie były martwe... potrafi to skutecznie przeprowadzić, a co najistotniejsze, ma ku temu i czas, i okazję. A z ufnością Kami do każego człowieka, zagrożenie dla niej wielokrotnie wzrasta.

Zaciekawiło mnie , że po tygodniu od śmierci psiaka, nie znany jest powód jego śmierci, a przecież nie tak trudno jest stwierdzić, czy psiak został zastrzelony, czy też zmarł z innej przyczyny np. otruty. Pan zmienił temat.
Cóż, jeszcze jedno: pozostawiona sama sobie, Kami na pewno spróbuje wydostać się poza ogrodzenie. Z jakim skutkiem?

I najistotniejsze:
[B]Kami szuka domu, nie pracy.[/B]

Posted

[quote name='teresaa118']Po przeanalizowaniu dodatkowych faktow, sprzeciwiam sie jej wyadoptowaniu do kojca. Ona musi miec ludzi obok siebie. Poczekamy![/QUOTE]

[quote name='BUDRYSEK']teraz tez mieszka w kojcu....[/QUOTE]

... fakt, ale kojec kojcowi nie równy, a problem nie polega na kojcu, ale na tym, że pies nie miałby kontaktu z człowiekiem, zostawałby na ponad połowę doby sam, a w czasie gdy ludzie będą na miejscu, to nie będą tam dla niej, a dla pracy... w nocy, wieczorem, rankiem Kami miałby możliwość podjęcia prób pokonania ogrodzenia, a w razie jakiegokolwiek urazu, nie byłoby nikogo by jej pomóc... tak jak nie było nikogo gdy odchodził ostatni psiak. A fakt, że zginął on śmiercią tragiczną("zastrzelony lub otruty"), nie nastraja także optymistycznie.

Jeśli istnieją najmniejsze wątpliwości co do ludzi i warunków jakie chcą, czy mogą psu stworzyć, nie będę ich tłumaczyła na korzyść ludzi. Wprost przeciwnie- będę dmuchać na zimne i każda wątpliwość będzie dyskredytowała ich...
Poza tym, jeśli mamy wydać psiaka do domu stałego, to nie wyobrażam sobie by wydać go do "gorszego" niż jest hotelik, w którym czeka na dom stały. Dom stały musi proponować warunki lepsze niż ma teraz bo to już warunki nie tymczasowe, a na całe życie...