Romka Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Kiko to moje imię domowe...bo jeszcze niedawno miałem dom i byłem podobno świetnym stróżem...Jestem młody,zdrowy i aktywny...biegałem po dużym ogrodzie i nudziłem się...kiedy w ogrodzie pojawiły się koty,chciałem na nie zapolować i udało mi się złapać kilka kotów.Nikt nie uczył mnie,że tego nie wolno robić...nikt nie nagradzał ani nie karał za to co zrobiłem.Moi opiekunowie postanowili,że nie będę z nimi mieszkał i przywieżli mnie do schroniska...a ja tak bardzo chciałem z nimi zostać,że nie chciałem wysiąść z samochodu...bałem się szczekania psów i nowych zapachów.W schronisku bardzo byłem przerażony,ale teraz przyglądam się wolontariuszom i powoli nabieram odwagi,dałem się nawet pogłaskać...patrzę uważnie w oczy i jestem co raz bardziej odważniejszy.Kiedy dziś usłyszałem swoje imię,zatrzymałem wzrok i uważnie słuchałem.Jestem odrobaczony,zaszczepiony a przed adopcją zostanę wykastrowany.Mam niecałe 2 lata.CHCĘ DO DOMU! Quote
Romka Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Pozwolił się pogłaskać,choć na początku trochę warczał pod nosem... Quote
Romka Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Kiko siedzi z Zośką...to jest najlepsze co Zośce mogło się zdarzyć...Kiko zresztą też... zaraz po przesadzeniu,już po chwili bawili się razem...mam nadzieję,ze tak zostanie...;) Quote
Romka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Ale dziś nie było już tak różowo...ustawiał Zośkę i pogonił ją...behawiorystka powiedziała,ze to psiak z wyjątkowo mocną osobowością,pewny siebie...swobodny nawet w tak obcych i nowych dla niego warunkach...może być bardzo trudny...trzeba konsekwencji w prowadzeniu go... Quote
kajkoowa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Romka napisał(a):Ale dziś nie było już tak różowo...ustawiał Zośkę i pogonił ją...behawiorystka powiedziała,ze to psiak z wyjątkowo mocną osobowością,pewny siebie...swobodny nawet w tak obcych i nowych dla niego warunkach...może być bardzo trudny...trzeba konsekwencji w prowadzeniu go... Jak dobrze, ze trafił pod moje skrzydła :D Quote
Romka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Kaja10014 napisał(a):Jak dobrze, ze trafił pod moje skrzydła :D Tak,Kaju...trzeba obserwować czy dobrze traktuje Zośkę... Quote
kajkoowa Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Romka napisał(a):Tak,Kaju...trzeba obserwować czy dobrze traktuje Zośkę... Ja sobie z nim popracuję ( jest wielkim łakomczuchem!) i będę miała wreszcie jakieś swojego ulubieńca :) Quote
Romka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Byłam zaskoczona...Kiko ucieszył się na mój widok...patrzył uważnie i wsunął nos między kraty...Zosia stała obok...myślałam,ze będzie żle,ale nie psiaki były wobec siebie bardzo pozytywnie nastawione... Quote
kajkoowa Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Kiko jest fajnie nastawionym psiakiem, weszłam do boksu żeby go zapiąć, a on skakał na mnie, żebym go zauważyła. Na smyczy chodzi tak sobie, bardzo szarpie się do innych psów, ale raczej nie szuka guza, chce mieć chyba wielu przyjaciół. Szuka kontaktu z człowiekiem, przytulał się do Pauli. Quote
Romka Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Kaja10014 napisał(a):Kiko jest fajnie nastawionym psiakiem, weszłam do boksu żeby go zapiąć, a on skakał na mnie, żebym go zauważyła. Na smyczy chodzi tak sobie, bardzo szarpie się do innych psów, ale raczej nie szuka guza, chce mieć chyba wielu przyjaciół. Szuka kontaktu z człowiekiem, przytulał się do Pauli. Tak,koniecznie chciał przywitać się z Frankiem:diabloti:..ale ja raczej oceniałam,ze Franuś chyba nie zyskałby przyjaciela w Kiko:cool3:...pies miał kontakt z ludzi i pewnie tęskni za kontaktem z nimi... Quote
Romka Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Teraz ma o wiele lepszy humor...już nie jest taki smutny... Quote
Romka Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Piękny pies,opiszcie trochę jego charakter to napiszę mu tekst do ogłoszeń... Quote
cedrek Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 [FONT="]Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem. [/FONT] [FONT="]— Arthur Schopenhauer[/FONT] Quote
Romka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Podrzućcie mi trochę informacji o Kiko,trzeba go ogłaszać...tekst musimy napisać,kilka choć zdań...Kaju,Paula...widziałam jak go czeszecie...mam zdjęcia... Quote
Recommended Posts