Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kopiuję

GAJ

[TABLE]
[TR]
[TD]Gatunek: Pies[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Rasa: Shar Pei[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Kastracja: Nie[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Odrobaczenie: Tak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
Szczepienia: Tak[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Opis: Bruno to pies rasy Shar pei, ma 2 lata. Umie chodzić na smyczy, nie toleruje psów-rzuca się na nie. Jest smutny w kojcu. Poszukujemy domku dla Brunka. Pies daje się podnosić, do adopcji po kastracji. Pies jest zaszczepiony.

[B]Kontakt w sprawie adopcji:[/B] 783-100-300

[IMG]http://schroniskogaj.pl/images/com_sobi2/gallery/940/940_image_8_bfd.jpg[/IMG]

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='phase']kopiuję

GAJ

[TABLE]
[TR]
[TD]Gatunek: Pies[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Rasa: Shar Pei[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Płeć: Pies[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Wiek: 2012[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Kastracja: Nie[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Odrobaczenie: Tak[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Szczepienia: Tak[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Opis: Bruno to pies rasy Shar pei, ma 2 lata. Umie chodzić na smyczy, nie toleruje psów-rzuca się na nie. Jest smutny w kojcu. Poszukujemy domku dla Brunka. Pies daje się podnosić, do adopcji po kastracji. Pies jest zaszczepiony.

[B]Kontakt w sprawie adopcji:[/B] 783-100-300

[IMG]http://schroniskogaj.pl/images/com_sobi2/gallery/940/940_image_8_bfd.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bruno nie był zgłaszany do nas do Fundacji Pomarszczone Szczęście - ale chyba jest pod opieką Fundacji Dr Lucy jak dobrze kojarzę...

• 4 months later...
Posted

Łódź

numer: 598
numer chip: 967000009643148
imię: Bronia

wielkość: mala
rasa: mix shar pei
data przyjęcia: 2014-09-23
przebywa w boksie: pawilon IV

opis: Bronia trafiła do nas z interwencji razem z sunia nr 599. Sunie były zaniedbane i wystraszone. Wkrótce więcej informacji.

99394230.jpg

99394228.jpg

Posted

Łódź

numer: 891
numer chip: 967000009647378
imię: Drago

wielkość: srednia
rasa: mix shar-pei
data przyjęcia: 0201-10-22
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Drago trafił do nas z ul. 11-listopada. Jest zaniedbany, wychudzony, poza tym był ranny, prawdopodobnie pogryzł go inny pies. Psiak jest pod opieką lekarzy, więcej informacji w gabinecie wet.

99393138.jpg

99393136.jpg

99393135.jpg

Posted
numer: 00
numer chip: 616093900055977
imię: Sigma

wielkość: srednia
rasa: mix shar-pei
data przyjęcia: 2014-02-27
przebywa w boksie: dom tomczasowy

opis: Sunia przebywa w domu tymczasowym.

Sigma to nieduża sunia w typie shar-pei. Suczka nie ma prawej tylnej łapy, trafiła do nas w białym kaftanie, na brzuchu ma ogromnego guza (ubranko prawdopodobnie miało służyć podtrzymaniu go). Sunia jest przemiła, ufna i łagodna. Ktoś prawdopodobnie wyrzucił ją ze względu na stan zdrowia.

Aktualizacja: Sunia przeszła operacje usunięcia guza, doszła już do siebie.

Kontakt w spawie adopcji:
Agnieszka 503305077

99358335.jpg

99358339.jpg

• 2 months later...
Posted

Suczka MA DOM.

Pilnie potrzebny doświadczony DT/DS dla suczki mix shar-pei - TO JUŻ NIEAKTUALNE

SHILA (wcześniej SHARI) została uratowana przez jedną z fundacji i rozpoczęły się poszukiwania domu. Z powodu natłoku pokrzywdzonych zwierząt, Shila została umieszczona w klatce, z której wychodziła na spacery. Jednak taki sposób życia bardzo źle wpływał na psychikę suczki, która odmówiła jedzenia i popadła w depresję, zaczęła gasnąć.
W trybie alarmowym znaleziono dla niej dt, który podjął współpracę z behawiorystą, aby pomóc suni wrócić do równowagi. Shila zaczęła robić postępy. Niestety, przestała dogadywać się z suczką rezydentką, staruszką.

W tej sytuacji Shila musi wrócić do fundacji, a tam do klatki (w boksach nie ma już miejsc). To grozi nawrotem depresji, a także zniweczeniem całej pracy, jaką dt wykonał wspólnie z behawiorystą.

Tu alarmowe wydarzenie Shili na fb (tam wszystkie kontakty):

DRAMAT SHILI WRACA DO KLATKI :-( PRZEPRASZAM

25b1dc297525c81bmed.jpg

414c1ed0de3eea12med.jpg

9ae1c2651fd02d93med.jpg

a049d871e0ddb6c5med.jpg

64edfd1c146220aemed.jpg

• 7 months later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted
O 17.02.2016o12:56, phase napisał:

Promyk Gdansk

SUCZKA PEPA OK. 2 LATA 985170002437951
WIELKOŚĆ: ŚREDNIA
SZCZEPIENIA: TAK
STERYLIZACJA: TAK
BOKS: A-5
„Dzień dobry,
W schronisku jestem od 3-go stycznia. Zanim zostałam odwieziona tutaj, to od 31 stycznia błąkałam się w okolicach dzielnicy Gdańsk – Osowa. Niestety pomimo, że byłam oznakowana elektronicznym identyfikatorem, to nie udało się ustalić kto jest moim właścicielem. Zresztą z jego strony też nie było żadnego odzewu. Początkowo wykazywałam bardzo dużą rezerwę w stosunku do ludzi. Uciekałam i potrafiłem też „burczeć”. Z czasem jednak zaczęłam się oswajać. Teraz już wychodzę na spacery. Nie jestem jeszcze na etapie jakiegoś wylewnego okazywania uczuć w stosunku do człowieka. Całkiem dobrze chodzę na smyczy. Okazało się także, że nie jest mi obca znajomość wykonywania podstawowych komend. Na co dzień w kojcu mieszkam sama, ale podczas spacerów mam okazję do kontaktów z innymi psami i mam do nich raczej stosunek pozytywny. Zapraszam na spacery zapoznawcze.” Pozdrawiam, Pepa.

Pepa-1.jpg

Pepa-3.jpg

Pepa-4.jpg

w nowym domku