halbina Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Raczej kręćka jakiegoś na punkcie potrzebujących... Ale kiedy sama jestem potrzebująca, mam wokół siebie 40 domowników! :lol: Quote
halbina Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Platonek już smacznie zasnął. Wytrzymuje już bez sikania kilka godzin, ale wciąż jeszcze zdarza mu się olać sprawę, jeśli pani nie reaguje odpowiednio na sygnał skoku na klamkę. :evil_lol: A taki niby duży z niego chłopak... :oops: I coraz konsekwentniej podnosi tylną łapkę nad kępką trawy, drzew jeszcze nie postrzega... krótkowidz jakiś czy cóś?... Nie znamy już, dziękować Bogu, pojęcia "biegunka" w znaczeniu fizjologicznym, poznaliśmy za to nowe znaczenie, metaforyczne tj. "biegunkę myśli"... Zwłaszcza po powrocie do domu męczy mnie myśl, w co tu najpierw ręce włożyć?... Dzięki mojemu filozofowi odkrywam na nowo sens istnienia... Polega on na codziennych mechanicznie wykonywanych okrężnych ruchach szmatą i wielu zaskakujących epizodach, które pozwalają w sobie odświeżyć dziecięcą , a właściwie szczeniacką wrażliwość na otaczający nas świat. Świat, który jest zmysłowy, świat, który poznaje się organoleptycznie. Świat, któremu się ufa bezgranicznie i który się kocha całą piersią i obejmuje łapami, i liże szerokim ciepłym językiem. Platon wciąż pokasłuje, niestety, co to za zaraza była w tym schronisku, że jeszcze teraz go nęka? Zapalenie krtani?... Zaraźliwe?... Cóż... pijemy nadal syropek prawoślazowy, dobrze, że taki słodki! Quote
Neris Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Pan doktro Niziołek powiedział,że reakcja poinfekcyjna układu oddechowego może się utrzymywać do pół roku. I też kazał dawać syropek prawoślazowy. Kudłasiowi oczywiście. Quote
karusiap Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 witam:) ojj jak sie wstawac niechce..mam nadzieje ze chlopaki smacznie spia:)ja dzis tez sie boje co zastane po powrocie(Fredzie come back:evil_lol:)...ale Platonik urozmaica Halbince zycie...no co?inaczej by marudzila, ze anemik jakis czy co:evil_lol:milego dnia:) Quote
MARCHEWA Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 [quote name='halbina']Medal Komisji Edukacji Narodowej ( [URL]http://pl.wikipedia.org/wiki/Medal_Komisji_Edukacji_Narodowej[/URL] ) za działalność czerwonokrzyską! Ku chwale Edukacji![/quote] Gratuluję!Ale ten Platonik ma ważną Pańcie,z samym ministrem twarzą w twarz,no,no!:evil_lol: :happy1: Quote
Neris Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 I to z JAKIM ministrem!!!! :eviltong: :evil_lol: Quote
D0minika Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 [quote name='Neris']I to z JAKIM ministrem!!!! :eviltong: :evil_lol:[/quote] No własnie :cool3: Halbina chyba nas uraczysz jakąś fotorelacją? :mad: Quote
syla00 Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 fiu fiu od samego ministra, tylko gratulować! Quote
Neris Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Czy Halbinka miała w ciągu jednego dnia "obrócić"? Bo czekam i czekam... Quote
halbina Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Do stolicy jadę dopiero jutro, Neris! :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 czekamy na relacje...tzn ja chyba zaczne jutrzejszy dzien od nich(mam nadzieje) bo juz padam dzis...milej nocki cioteczki:loveu: Quote
halbina Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Dziś już sił nie mam , ale jutro opiszę, jak było w stolicy i co się działo w domku, kiedy Pańcia medale odbierała... Powrót do rzeczywistości, tej szarej?... Nie - tej barwnej, dzięki zwierzakom! :evil_lol: Quote
Neris Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Gdzie nasza Halbinka? PLATON, napisz coś, byłeś grzeczny? Quote
halbina Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Przed wyjazdem oczywiście fryzjer, dobrze, że przyszedł do nas o godzinie 21.30 - pasemka i ścięcie (włosów!) i już o godzinie pierwszej w nocy miałam odpowiednią do okzaji fryzurę. Potem posiedziałam na dogomanii parę godzin, bo wolałam nie ryzykować, że zasnę snem sprawiedliwego i zaśpię na Intercity. O czwartej nad ranem spacerek z psami i kawa. Odjazd "Górnikiem" o 5.40, małe spanko w pociągu i zawitałam w stolicy około 9.00. Dotarłam do celu, ale że miałam jeszcze dwie godziny czasu do uroczystości, postanowiłam sie posilić i udało się wypić kawę za 8 zł! Drogo w tej naszej stolicy, oj drogo! Sama uroczystość kameralna raczej i elitarna bardzo - tylko 24 opiekunów SK PCK z całej Polski zostało uhonorowanych zaszczytnym Medalem KEN i to z powodu rocznicowej okazji (85-lecia ruchu młodzieżowego PCK). Niestety, minister nie przybył - ponoć się rozchorował... Minister zdrowia zaś przysłał zastępstwo - sam był w tym czasie na Śląsku ( [*] Halemba). Medal więc na piersi zawiesiła mi pani viceminister zdrowia. Były drobne upominki (gadżety PCK i materiały szkoleniowe). Najbardziej rozczulił mnie kubek z logo młodzieży PCK, niestety znalazłam też na spodzie kubka logo sponsora - ORLENu i czar prysł! :angryy: Potem była 2-godzinna rozmowa o działalności i bolączkach działaczy. Na koniec poczęstowano nas obiadem. Do pociągu - "Opolanina" miałam jeszcze sporo czasu i mogłam nadal wydawać pieniądze w antykwariacie na przykłąd. Udało się więc wydać na tę imprezę 170 zł. na przejazd i 150 zł. na zaspokajanie swoich potrzeb: fizjologicznych i tych wyższych także. O kwotach związanych z medalem piszę, bo parę osób już mnie pytało, z jakimi kwotami wiąże się taki honor... odpowiadam więc uprzejmie i uczciwie - z takimi właśnie! Wypada się cieszyć, że tak rzadko nas - nauczycieli - tak zaszczyt spotyka... W końcu nadzieja na spotkanie ministra edukacji nie może być tak kosztownie opłacana, zwłaszcza jeśli minister ma słabe zdrowie! :evil_lol: W drodze powrotnej zdrzemnęłam się i śniło mi się, że po powrocie do domu wszędzie był wzorowy porządek... Niestety, przyszło się obudzić, by wysiąść w prowincjonalnym rodzinnym mieście, gdzie jest tylko jeden peron i trudno zabłądzić... A potem wróciłam do tych, którzy mnie kochają i tęsknią, i tak wspaniale okazują tę tęsknotę... przygotowując uroczysty wystrój wnętrz... gdyby moje zwierzaki potrafiły pisać, na pewno przygotowałyby jeszcze szarfę powitalną z napisem: "Congratulations!". Ale i tak, kiedy przekraczam próg mieszkania za każdym razem mam wrażenie, że ktoś na mnie wyskakuje z okrzykiem: "Suprise!" :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 wlasnie dokladnie na taka przepiekna relacje czekalam:loveu: teraz mozna spokojnie ze halbinka cala i dom stoi udac sie na spoczymek...pieniazkow wydanych sporo ale mamy za to na dogo medalistke:) Panie ministrze stracil Pan okazje poznac kobiete ozlotym serduchu..ehh to zdrowie:evil_lol: Quote
Neris Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Hmmmm... ja wczoraj powiedziałam Billie "idź sobie poszukaj łańcucha, przyczep się gdzieś do drzewa w ogrodzie i siedź aż zmądrzejesz". Może spróbuj tego Halbinko... Quote
sisay Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Kocham ten watek! :loveu: a pioro Halbinki to juz w ogole. Musze dac mamie do poczytania, bo ona to tylko narzekac potrafi,ze jej zwierzeta to czy tamto zrobily... :diabloti: Quote
Neris Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 A Halbinka znikła. Platon jest tak grzeczny, że nie ma o czym pisać? Quote
halbina Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 :placz: Pisać o czym by było... gdyby było jak... Ktoś zagryzł na amen biednego gryzonia komputerowego... wypruł z niego flaki, tzn. kulkę, obdarł ją ze skóry i porzucił... Niestety pomoc nadeszła zbyt późno, mysz nie żyje ostatecznie i nieodwołalnie! :placz: Śledztwo w toku, szukamy winnego od piątku, jak na razie nikt nie puszcza pary z pyska... Z nowinek: obręcze fotela zostały nadszarpnięte zębem czasu, w końcu fotel ma już całe trzy miesiące... :evil_lol: Obecnie przystąpiliśmy do kontrataku i terapii wstrząsowej, przyrządziliśmy miksturę z pieprzu i curry i smarujemy poręcze w celu wyeliminowania ich smakowitości. Rezultaty opiszemy, jak tylko będą. W sobotę moi mężczyźni pokłócili się o świńskie ucho albo o mnie raczej. Niestety, niepotrzebnie interweniowałam na warknięcia obu panów. W imię świętego obyczaju gościnności chwyciłam za obrożę większego i swojego... Efekt - Platon ma odbitą na łapce szczękę Bąbla. Kulał biedaczek cały dzień. Ciekawe, że jak mnie nie ma w domu poszkodowane są raczej meble... W niedzielę nasza hodowla miała szansę się powiększyć o kłębowisko glist, które pod wpływem środka odrobaczającego zdecydowały się opuścić dotychczasowego żywiciela tzn Platona. Nie zdecydowałąm się jednak tej hodowli założyć. Bleee... W poniedziałek oba psy dostały kolejną partię lekarstwa. Mam nadzieję, że wreszcie uda się zaszczepić małęgo, w końcu ma już z pół roku i zaczyna sikać na drzewa. Na spacerkach jest przemiły, bardzo kontaktowy i raczej posłuszny, to naprawdę duży plus! A jeszcze bardziej kontaktowy i opiekuńczy jest w łóżeczku... :evil_lol: Quote
karusiap Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 HALBINKA:multi: super ze jestes ale sie dzialo:)hmmm curry...ciekawe jaki da efekt...i widze ze Babelek maly a panoszyc sie zaczyna,,,,bidus Platon ...chlopaki spokoj...wystarczy ze kicie mysz zjadly:evil_lol: Quote
D0minika Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Halbina wróciła :multi: PS. Halbina zmień podpis, bo za duży jest, jeszcze Ci jakiś mod wywali... ;) Quote
supergoga Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Relacja jak zwykle porywająca -0 a co do foteli, uważam że 3 m-ce to szmat czasu. Na pewno już Ci się znudziły Halbinko, tylko o tym jeszcze nie wiedziałaś. Teraz już wiesz, bo Panowie ustalili, że czas na zmiany. Quote
halbina Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Panowie muszą jednak pogodzić się z faktem, że z naszej piątki tylko ja przynoszę jedzonko do domu, tylko ja je przygotowuję, tylko ja na nie zarabiam! I jako ten, który rządzi michą, mam prawo rządzić stadem! :evil_lol: Quote
supergoga Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Halbinko, czy Ty jestes tego tak do końca pewna. Bo cos mi się wydaje, że owszem, jako kucharka - nadajesz się w opinii Panów niexle, ale co do rządów - chyba wolą męskie. Może to w tym zakresie antyfeminiści.:loveu: Quote
Recommended Posts