Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Panią, która odkryła dwie sunie przywiązane łańcuchem do bud....puste gospodarstwo, w miskach woda z pływającym spleśniałym chlebem - to ich jedzenie, warunki mają tragiczne, podobno umarł właściciel, córka chce się psów pozbyć - jakimi sposobami - nietrudno sobie wyobrazić.
Ostatnio jedna suczka się zerwała, została pobita przez miejscowych - teraz kobieta jedzie z nowym łańcuchem, żeby to się nie powtórzyło. Mówiła, żeby zabrać je do schroniska bo tam i tak będą miały lepsze warunki. Sunie były na początku podobno niesamowicie zalęknione, próbowały zrównać się z ziemią gdy podchodził do nich człowiek.
Teraz chodzą do nich regularnie i sunie powoli się oswajają.
Nie ma zdjęć ale podobno sunieczki są czarne, jedna jest staruszką, druga młodza, niestety są duże.
Jakie pomysły? Nie dość, że zima to z drugiej strony ludzie, którzy psów chcą się pozbyć...one tam nie mają szans.
Co można zrobić? Schronisko? Dom zastępczy? Hotelik? Ja już nie mam pieniędzy. Nie mam jak tym suczkom pomóc :(
Ta Pani, która dokarmia sunie bardzo chętnie z kimś tam pójdzie gdyby znalazł się chętny chociaż do zrobienia zdjęć narazie.
Błagam, trzeba im pomóc!!! Sunie są jakieś 6 km za Radzyminem. Dzisiaj wieczorem będę miała dokładny adres.
Czy ktoś mógłby im jakoś pomóc??????

dopis 8.03.2007

Zbieramy na operację Puni. W związku z urazem, którego doznała mieszkając jeszcze na wsi , ma w lewym stawie udowo-rzepkowym widoczne przyśrodkowe przemieszczenie się rzepki co kwalifikuje się do operacji. Koszt będzie wynosił jednak około 500 zł, dzisiaj dowiem się dokładnie.
Będziemy przeprowadzać tę operację teraz bo to pilne, żeby wyleczyć tę łapkę jak najszybicej. Niestety, żeby to zrobić musiałam się zadłużyć, bardzo więc prosze o pomoc finansową !!! Punia ma dodatkowo zadłużenie w hoteliku już około 500 zł, plus ok 500 zł operacja to daje ok 1000 zł :(
POMOCY!

dopis 23.03.2007
Puńcia już po operacji, dzisiaj jedziemy na zdjęcie szwów. Jest dobrze :) Teraz szukamy wspaniałego domu dla tej wspaniałej suni!

Oto Punia jeszcze na wsi:

A to przed kilkunastoma dniami:

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze ja nie dam rady podjechać bo niestety muszę jutro wyjechać na 3 dni. Kto pomoże suniom?
Może skontaktować się z Gajową czy by je przyjęła.Ja jedynie mogę się do hoteliku dołożyć bo sama mam 5 psów na utrzymaniu.
Pomocy!!!!!!!!!!

Posted

To niestety nie moje okolice...historia smutna i tragiczna...................
moj podopieczny Agusek z mieleckiego schroniska przezyl to samo po smierci swojego pana. Teraz jest w schronisku. Ma nowa budke, z ktorej nie chce wychodzic.

Do ktorego schroniska trafilyby te sunieczki, gdyby corka wlasciciela chciala sie ich pozbyc?

Posted

Echh...jeśli nikt nie będzie chętny postaram się podjechać tam w sobotę.....nie wiem czy mi się uda, strasznie mam ten weekend zaćkany. Może ktoś mieszka w okolicy i nie będzie miał problemu, żeby tam podjechać????

Posted

Na mapie dogo znlazłam takie dane. Można spróbować się skontaktować z bezą81, ale napisała, że ma umiarkowany dostęp do netu, więc zostaje chyba telefon.

RADZYMIN
prawa strona Wisly czyli Wawa i jej okolice
beza81
tel. 604-400-597
[email protected]
NET - umiarkowany dostep
AUTO
FOTO
WIZYTACJE Sprawdzenie co i jak sie dzieje z psiakiem.

Posted

[quote name='Kar0la']Na mapie dogo znlazłam takie dane. Można spróbować się skontaktować z bezą81, ale napisała, że ma umiarkowany dostęp do netu, więc zostaje chyba telefon.

RADZYMIN
prawa strona Wisly czyli Wawa i jej okolice
beza81
tel. 604-400-597
[email protected]
NET - umiarkowany dostep
AUTO
FOTO
WIZYTACJE Sprawdzenie co i jak sie dzieje z psiakiem.

alo jestem to gdzie te laleczki ,,mieszkaja,,

Posted

Aleksandra_B napisał(a):
Jestem, zadzwonię wieczorkiem, jak będę miała info gdzie są psiaczki. Mówiła mi tylko, że 6km za Radzyminem.
Nie będzie problemu, żebyś wieczorkiem tam podjechała?

moge tam podjechac dopiero jutro godzina obojetna