Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='nikador']Wybieram odpowiedz c której nie przewidziałaś w teście:WYKASTROWANY I NIEKOPIOWANY.[/quote]
ja nie prosiłam o wybór tylko jak wytłumaczyć przeciętnemu człowiekowi nie dogomaniakowi , dlaczego jedno jest cacy ,a drugie be ......

proponuje zacząć czytać ze zrozumieniem :cool1:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='niceravik'][CENTER]USTAWA

z dnia 21 sierpnia 1997 r.
o ochronie zwierząt [SIZE=2][COLOR=#800080]1[/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Rozdział 8
Zabiegi na zwierzętach
[CENTER]........[/CENTER]

[B]Art. 27.[/B]

[CENTER]1. [B]Zabiegi lekarsko-weterynaryjne na zwierzętach są dopuszczalne dla ratowania ich życia lub zdrowia oraz dla koniecznego ograniczenia populacji[/B] i mogą być przeprowadzane wyłącznie przez osoby uprawnione.[/CENTER]
[/quote]

Dziś wykastrowałem dwa kocury które w życiu nie opuszczą mieszkania w bloku i nigdy nie miałby szans na potomstwo. Wykastrowałem gdyż właściele nie chcieli aby im koty znaczyły po domu teren. Teraz koty te mają większe prawdopodobieństwo na zachorowanie na syndrom urologiczny. Czy zrobiłem to zgodnie z prawem i wyżej wymienioną ustawą czy jestem przestępcą?

Posted

[quote name='niceravik']Wiemy, wiemy. Mamy tu kilku miejscowych, złotoustych.[/quote]
to raczej takim wetom powinno się odbierać prawo do wykonywania zawodu ...... ....... ........

Posted

[quote name='niceravik']Wiemy, wiemy. Mamy tu kilku miejscowych, złotoustych.[/QUOTE]
o, ravik, miło Cie widzieć. Jak już jesteś to wytłumacz mi jakie prawo złamałem!

[quote]Obowiązkowej sterylizacji?[/quote]Dla mnei to bez sensu. Sterylizacja też ma efekty uboczne, których jako odpowiedzialny właściciel nie rozmnażający swojego psa nie chciałbym, aby mi je wciskano na siłę poprzez prawo!!!

Posted

[quote name='MARS']Dziś wykastrowałem dwa kocury które w życiu nie opuszczą mieszkania w bloku i nigdy nie miałby szans na potomstwo. Wykastrowałem gdyż właściele nie chcieli aby im koty znaczyły po domu teren. Teraz koty te mają większe prawdopodobieństwo na zachorowanie na syndrom urologiczny. Czy zrobiłem to zgodnie z prawem i wyżej wymienioną ustawą czy jestem przestępcą?[/quote]
Założenie błędne. Kto da gwarancje na to?
Właściciele tak oświadczają na tę chwile. Co będzie za rok, dwa, trzy...?
Tego nikt nie wie.
Skoro założenie jest błędne, to i wniosek niepewny. Delikatnie mówiąc.

Posted

Ad. nikador
Właściciele mnie o tym zapewnili. Ale, ale... nie odpowiedziałaś na zadane przeze mnie pytanie...

Ad niceravik
Przychodzą do mnie ludzie z kotami które 15 lat przeżywszy, świat poza domem widza tylko jadąc do lekarza. Załóż więc że właściciele wiedzą co mówią i odpowiedz na pytanie.

Posted

mój kot jest wykastrowany bo zapach mi się nie podobał ten który zostawiał w kuwecie ......
a populacja kotów na mojej wsi jest bardzo ,ale to bardzo znikoma ....

Posted

Po oglądaniu zwierzat w schroniskach jakos ciężko mi uwierzyć,że właściciele wiedzą co mówią.
Mars,zanim ja odpowiem Tobie Ty odpowiedz mnie,a zrobiłes to w zgodzie z własnym sumieniem?

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']o, ravik, miło Cie widzieć. Jak już jesteś to wytłumacz mi jakie prawo złamałem!

Dla mnei to bez sensu. Sterylizacja też ma efekty uboczne, których jako odpowiedzialny właściciel nie rozmnażający swojego psa nie chciałbym, aby mi je wciskano na siłę poprzez prawo!!![/quote]
Gdzie ty ravik widzisz?
Obawiam się o ciebie.

Posted

[quote name='Vectra']mój kot jest wykastrowany bo zapach mi się nie podobał ten który zostawiał w kuwecie ......
a populacja kotów na mojej wsi jest bardzo ,ale to bardzo znikoma ....[/quote]

To widzę,że nie tylko przy poparciu dla kopiowania miewasz nędzne powody.

Posted

[quote name='MARS']Ad. nikador
Właściciele mnie o tym zapewnili. Ale, ale... nie odpowiedziałaś na zadane przeze mnie pytanie...

Ad niceravik
Przychodzą do mnie ludzie z kotami które 15 lat przeżywszy, świat poza domem widza tylko jadąc do lekarza. Załóż więc że właściciele wiedzą co mówią i odpowiedz na pytanie.[/quote]
Wnioskowanie nieuprawnione.
Nie chce mi się z tobą gadać.

Posted

[quote name='nikador']To widzę,że nie tylko przy poparciu dla kopiowania miewasz nędzne powody.[/quote]
a co jest nędznego w kastracji kota ???
możesz uzasadniać swoje wypowiedzi ???

ja pisze tak jak myśli duża większość społeczeństwa , swoje słowa czerpie z tego co słyszę na ten temat ......... oczywiście wg większej większości jestem barbarzyńcą ,ale nie dlatego że kopiowane mam psy tylko dlatego że są KASTROWANE ......
wg dogomanii jestem barbarzyńcą bo kopiuje .......

i tak źle i tak nie dobrze :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[QUOTE]Nie chce mi się z tobą gadać.[/QUOTE]

No trudno jest czasem gadac widząc jak argumenty sa z ręki wytrącane...

Te koty mają o wiele mniejsze szanse na wyjście na zewnątrz niż każdy polujący długoogoniasty wyżeł krótkowłosy na zranienie ogona podczas buszowania w szuwarach czy trzcinowisku...

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']nicerivik, pasuje?

[COLOR=red][B]Uzyskam od Ciebie odpowiedź na zadane pytanie poraz CZWARTY? Jakie złamałem prawo wklejając zdjęcia szczeniaka na to forum i co mi za to grozi?[/B][/COLOR][/quote]
Sądzisz, że ja jestem zobowiązana do odpowiadania na takie prozaiczne pytania? To się mylisz. Trzeba było uważać na wykładach.
Sam kombinuj. A jeśli złamiesz prawo i ktoś cię dopadnie, to prokurator ci wyjasni, w akcie oskarżenia. Proste?

Posted

[quote name='MARS']No trudno jest czasem gadac widząc jak argumenty sa z ręki wytrącane...

Te koty mają o wiele mniejsze szanse na wyjście na zewnątrz niż każdy polujący długoogoniasty wyżeł krótkowłosy na zranienie ogona podczas buszowania w szuwarach czy trzcinowisku...[/quote]
Z donosicielami nie chce mi się gadać...
Rozumiesz?

Posted

[quote name='niceravik']Sądzisz, że ja jestem zobowiązana do odpowiadania na takie prozaiczne pytania? To się mylisz. Trzeba było uważać na wykładach.
Sam kombinuj. A jeśli złamiesz prawo i ktoś cię dopadnie, to prokurator ci wyjasni, w akcie oskarżenia. Proste?[/QUOTE]
Sądzę, że jesteś, bo oskarżyłaś mnie o złamanie prawa. Proszę o uzasadnienie! Jakiego prawa? Publicznie oskarżyłaś, publicznie powiedz O CO!

Może ktoś z szanownych forumowiczów mi potrafi wyjasnić, jakie prawo łamię wklejając to zdjęcia na forum? Bo widze, że niceravik coś nie pali się do tego.
[img]http://images20.fotosik.pl/347/36e14a76fb36ab13med.jpg[/img]

Posted

[B]Vectra[/B],napisałaś,że przeszkadzał Ci zapach z kuwety i dlatego wykastrowałaś kota,lepszego powodu nie ma?Kot mógł Ci uciec,zapłodnic jakieś kotki itd,więc zapobiegłaś niekontrolowanemu rozrodowi zwierząt i dla mnie jesteś za to ok.
Niektórzy ludzie żyja stereotypami tak jak Ci którzy Ci mówią,że sunia raz w życiu musi miec potomstwo itd,nie przejmuj się ich gadaniem,trzeba mieć swoje zdanie,jak będzie głośniej o tym w mediach to zaczna mówić inaczej,taki typ ludzi.
Co do kopiowania,takie mamy ustanowione prawo,wystarczy sie go trzymać.

Posted

[quote name='niceravik']Z donosicielami nie chce mi się gadać...
Rozumiesz?[/quote]

Nie rozpłacz się...

PS. Pytanie do Szamanki bądź innego moda
Czy ban oznacza zbanowanie tylko nicka czy też blokadę komputera z określonym IP?

Posted

[quote]Vectra,napisałaś,że przeszkadzał Ci zapach z kuwety i dlatego wykastrowałaś kota,lepszego powodu nie ma?Kot mógł Ci uciec,zapłodnic jakieś kotki itd,więc zapobiegłaś niekontrolowanemu rozrodowi zwierząt i dla mnie jesteś za to ok.[/quote]nadintepretacja. Vectra wyraźnie napisała jakimi powódkami kierowała się przy kastracji. Miała głęboko w du...pie zapładnianie kotek, ją interesował tylko zapach. Co w takiej sytuacji?

Oczywiście Vectra się nie obraża. Mówię czysto teoretycznie!

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']nadintepretacja. Vectra wyraźnie napisała jakimi powódkami kierowała się przy kastracji. Miała głęboko w du...pie zapładnianie kotek, ją interesował tylko zapach. Co w takiej sytuacji?

Oczywiście Vectra się nie obraża. Mówię czysto teoretycznie![/quote]

jedna osoba która zrozumiała co pisze :cool1:

Posted

[quote name='Vectra']jedna osoba która zrozumiała co pisze :cool1:[/QUOTE]
Myślę, że wszyscy zrozumieli, ale nie wszyscy chcą się do tego ustosunkować ;)

btw, może ty wiesz coś na temat prawa zakazującego wklejać szczeniaki na forum?