ookami Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [FONT=Times New Roman]Beryl miał swego człowieka i swój dom. Nagle to się skończyło. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Po ośmiu latach Beryl znalazł się za kratami schroniskowego kojca. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Za co ta kara? Nie wiemy. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jedno jest pewne. Beryl został okrutnie potraktowany przez swego człowieka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Czas biegnie nieubłagalnie... [/FONT] [FONT=Times New Roman]...Teraz Beryl ma 13 lat![/FONT] [FONT=Times New Roman]W schronisku pogardliwie jest nazywany Staruchem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Bo któż przejmować się będzie starym i schorowanym onkiem.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy Beryl ma szansę na poprawę swego pieskiego życia?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Czy ktoś przygarnie starszego pana na emeryturę?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wierzę w cuda.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jednak Beryl nie ma czasu czekać na ten cud!!!!![/FONT] [FONT=Times New Roman]Trzeba psiakowi pomóc![/FONT] [FONT=Times New Roman]Co wolontariusze mogą zrobić dla Beryla?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Głaskanie i spacery urozmaicą jego życie, ale też wpłyną na jego kondycję [/FONT] [FONT=Times New Roman]psychiczną i fizyczną. [/FONT] [FONT=Times New Roman]I czekamy na cud.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Beryl jest tego wart![/FONT] [FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji:[/FONT] [FONT=Times New Roman][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman][email protected][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Rudzia Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 bardzo prosimy o pomoc. Beryl przez 5 lat żył w ciasnej klatce. Teraz ma większy kojec, więcej słońca i nas - wolontariuszy. Już się ożywił, na spacery ładnie chodzi. Jest grzecznym kochanym psiakiem Podarujmy mu choć trochę lepszego życia na emeryturze. Beryl na to zasłużył. Quote
beataczl Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 piekny psiak ! to ja lece po banerek dla Niego ... Quote
conceited Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 a co to jest ten Trocoxil? rozumiem, ze pies przebadany przez schroniskowego weta, który stwierdzil, ze ten lek psu pomoze? a jakie to schronisko? nie zafunduja mu tego leku? Quote
What May NN Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='conceited']a co to jest ten Trocoxil? rozumiem, ze pies przebadany przez schroniskowego weta, który stwierdzil, ze ten lek psu pomoze? a jakie to schronisko? nie zafunduja mu tego leku?[/QUOTE] swarzędzkie.. raczej mu tego tam nie zafundują!! Quote
conceited Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 aaa...no to faktycznie :( wysle wszystkie swoje deklaracje i zobacze czy mi cos zostanie dla Beryla... :/ Quote
Rudzia Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Wet Beryla oglądał i stwierdził początki problemów ze stawami. Wg mnie to było delikatnie powiedziane. Wychodzę na spacer z Berylem i widzę jak ten biedak chodzi. Ten lek - to jest weterynaryjny lek na stawy - działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie przez cały miesiąc jedna tabletka. Zamiennie można podawać artresan ten reklamowany ludzki, ale szkoda czasu i tak nie pomoże. Przy tamtym jest natychmiastowa poprawa. Ten lek jest za drogi, więc schronisko nie zakupi go dla biedaka:( Bardzo prosimy o pomoc Dajmy mu szansę by jeszcze ten biedak mógł godnie pożyć u boku człowieka. Quote
Rudzia Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Dzięki Beataczl i Conceited za zainteresowaniem się Biedakiem. Quote
beataczl Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 zagladam do Berylka.. wklejam banerek od Oli164 , moze ktos ma miejsce w podpisie i wklei Quote
conceited Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 podniosę Beryla i pytam, gdzie wpłacić moją skromną deklarację? Quote
beataczl Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 mam pare fantow , moge przeslac zdjecia jak robicie bazarek ,chcecie? Quote
Rudzia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Wielkie dzięki za pomoc. Zdrowie Beryla się poprawiło. Nie jestem do końca przekonana, ale z wetem rozmawaiłam i przekonywał mnie że ten lek na razie nie potrzebuje psiak. Dostał zastrzyki przeciwzapalne i drżenie ustąpiło. Ta tabletka może będzie potrzebna na jesień. Więc odwołują akcję. Teraz dla Beryla szukamy domu. W zasadzie to tylko można się cieszyć że staruszek tak dobrze sie ma. Jest kochany, dbamy o niego, wychodzi na spacerki Zeby teraz domek się znalazł. Conceited dzięki za pieniążki, ale w tej sytuacji może na jakąś inną bidulę. Beataczl banerek piękny. Chętnie wkleję go. Trzeba chłopczyka rozreklamować. Cuda się zdarzają. Beryl może doczeka się godnej emerytury. Quote
Rudzia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ookami prześlę Ci na Pw z lekka zredukowany tekst. Trzeba by go zmienić. Quote
ookami Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Okej, zaraz zmienię ;) Ciesze się, że Beryl ma się lepiej..ale nadal tak mi go żal ;( Jak wstawić banerek: wybieramy jeden z tych ślicznych banerków :) kilkamy prawym przyciskiem myszy->kopiuj->idziemy do naszych ustawień (u góry stony)->edytuj sygnaturę->ustawiamy kursor myszy za ewenualnym istniejącym już innym banerkiem->prawy przycisk myszy->wklej banerek powinien się pojawic, teraz wystarczy tylko zapisać ;) Quote
Rudzia Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Uf, udało się Ja jak zwykle myślałam ze to coś bardziej skomplikowane... Beryl jutro wyjdzie na spcerek Quote
beataczl Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 ciesze sie poprawa zdrowia Berylka! bedziecie dziewczyny Go oglaszac,tak? piszcie jak po spacerku,jak sie czuje... to juz koniec zastrzykow jakas seria czy jak.. Quote
Rudzia Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 U Berylka widać poprawę. Już ładnie chodzi i jak na staruszka jest żwawym chłopczykiem. Już zastrzyki nie dostaje. Miejmy nadzieję, ze już będzie tylko lepiej z jego zdrowkiem. Te spacery i kontakt z człowiekiem bardzo dużo mu dały. Teraz to zupełnie inny pies. Gdyby teraz jeszcze domek się dobry znalazł.... Chciałybyśmy Beryla ogłaszać, jednak nie starcza nam już czasu...:( Quote
beataczl Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 a takie sa fajne bazarki, po 5,10 zl. / ogloszeniowe / ... jesli bylby ten planowany bazarek (bedzie..?) mozna byloby wykupic pakiecik Berylkowi :smile: Quote
itaka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Zrobiłam właśnie Berylowi allegro. Zaraz usiądę zrobić jakieś ładne ogłoszenie papierowe. Tylko musiała by się dobra dusz znaleźć w Poznaniu co by je rozwiesiła. Quote
itaka Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Mam już papierowe. Jak ktoś chce rozwiesić wyślę na maila. Quote
Rudzia Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Z tym bazarkiem to ciągle odkładam, bo nie ma czasu zrobić. Ale w skarpecie na swarzędzkie psiaki mam trochę pieniążków i przeznaczymy je na ogłoszenia. Ookami co Ty na to? Beryl oczywiście będzie brany pod uwagę.:) Itaka dzięki za plakat i alegro. Prześlij do mnie na maila:) Porozwieszam w Swarzedzu. Quote
ookami Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Tak, myślę że stworzenie takiej "skarpety" to dobry pomysł. Można wykorzystać to do ogłaszania psiaków, w końcu tyle ich tam jeszcze jest, które zupełnie nie były pokazane światu a szkoda :/ A Beryla trzeba mieć na uwadze by mu pomóc w razie potrzeby :) Itaka też możesz mi przesłać plakaty na maila - [email protected] :) Quote
Recommended Posts