Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman]Beryl miał swego człowieka i swój dom. Nagle to się skończyło. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Po ośmiu latach Beryl znalazł się za kratami schroniskowego kojca. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Za co ta kara? Nie wiemy. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jedno jest pewne. Beryl został okrutnie potraktowany przez swego człowieka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czas biegnie nieubłagalnie... [/FONT]
[FONT=Times New Roman]...Teraz Beryl ma 13 lat![/FONT]
[FONT=Times New Roman]W schronisku pogardliwie jest nazywany Staruchem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bo któż przejmować się będzie starym i schorowanym onkiem.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czy Beryl ma szansę na poprawę swego pieskiego życia?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Czy ktoś przygarnie starszego pana na emeryturę?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wierzę w cuda.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jednak Beryl nie ma czasu czekać na ten cud!!!!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Trzeba psiakowi pomóc![/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co wolontariusze mogą zrobić dla Beryla?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Głaskanie i spacery urozmaicą jego życie, ale też wpłyną na jego kondycję [/FONT]
[FONT=Times New Roman]psychiczną i fizyczną. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]I czekamy na cud.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Beryl jest tego wart![/FONT]
[FONT=Times New Roman]kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][email protected][/FONT]
[FONT=Times New Roman][email protected][/FONT]

[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bardzo prosimy o pomoc. Beryl przez 5 lat żył w ciasnej klatce. Teraz ma większy kojec, więcej słońca i nas - wolontariuszy. Już się ożywił, na spacery ładnie chodzi. Jest grzecznym kochanym psiakiem Podarujmy mu choć trochę lepszego życia na emeryturze. Beryl na to zasłużył.

Posted

a co to jest ten Trocoxil? rozumiem, ze pies przebadany przez schroniskowego weta, który stwierdzil, ze ten lek psu pomoze?
a jakie to schronisko? nie zafunduja mu tego leku?

Posted

[quote name='conceited']a co to jest ten Trocoxil? rozumiem, ze pies przebadany przez schroniskowego weta, który stwierdzil, ze ten lek psu pomoze?
a jakie to schronisko? nie zafunduja mu tego leku?[/QUOTE]

swarzędzkie.. raczej mu tego tam nie zafundują!!

Posted

Wet Beryla oglądał i stwierdził początki problemów ze stawami. Wg mnie to było delikatnie powiedziane. Wychodzę na spacer z Berylem i widzę jak ten biedak chodzi.
Ten lek - to jest weterynaryjny lek na stawy - działa przeciwbólowo i przeciwzapalnie przez cały miesiąc jedna tabletka. Zamiennie można podawać artresan ten reklamowany ludzki, ale szkoda czasu i tak nie pomoże. Przy tamtym jest natychmiastowa poprawa. Ten lek jest za drogi, więc schronisko nie zakupi go dla biedaka:(

Bardzo prosimy o pomoc
Dajmy mu szansę by jeszcze ten biedak mógł godnie pożyć u boku człowieka.

Posted

Wielkie dzięki za pomoc. Zdrowie Beryla się poprawiło. Nie jestem do końca przekonana, ale z wetem rozmawaiłam i przekonywał mnie że ten lek na razie nie potrzebuje psiak. Dostał zastrzyki przeciwzapalne i drżenie ustąpiło. Ta tabletka może będzie potrzebna na jesień. Więc odwołują akcję. Teraz dla Beryla szukamy domu. W zasadzie to tylko można się cieszyć że staruszek tak dobrze sie ma. Jest kochany, dbamy o niego, wychodzi na spacerki Zeby teraz domek się znalazł.

Conceited dzięki za pieniążki, ale w tej sytuacji może na jakąś inną bidulę.
Beataczl banerek piękny. Chętnie wkleję go. Trzeba chłopczyka rozreklamować.
Cuda się zdarzają. Beryl może doczeka się godnej emerytury.

Posted

Okej, zaraz zmienię ;) Ciesze się, że Beryl ma się lepiej..ale nadal tak mi go żal ;(
Jak wstawić banerek:
wybieramy jeden z tych ślicznych banerków :)
kilkamy prawym przyciskiem myszy->kopiuj->idziemy do naszych ustawień (u góry stony)->edytuj sygnaturę->ustawiamy kursor myszy za ewenualnym istniejącym już innym banerkiem->prawy przycisk myszy->wklej
banerek powinien się pojawic, teraz wystarczy tylko zapisać ;)

Posted

U Berylka widać poprawę. Już ładnie chodzi i jak na staruszka jest żwawym chłopczykiem. Już zastrzyki nie dostaje. Miejmy nadzieję, ze już będzie tylko lepiej z jego zdrowkiem.

Te spacery i kontakt z człowiekiem bardzo dużo mu dały. Teraz to zupełnie inny pies. Gdyby teraz jeszcze domek się dobry znalazł....

Chciałybyśmy Beryla ogłaszać, jednak nie starcza nam już czasu...:(

Posted

Zrobiłam właśnie Berylowi allegro. Zaraz usiądę zrobić jakieś ładne ogłoszenie papierowe. Tylko musiała by się dobra dusz znaleźć w Poznaniu co by je rozwiesiła.

Posted

Z tym bazarkiem to ciągle odkładam, bo nie ma czasu zrobić. Ale w skarpecie na swarzędzkie psiaki mam trochę pieniążków i przeznaczymy je na ogłoszenia.

Ookami co Ty na to?

Beryl oczywiście będzie brany pod uwagę.:)

Itaka dzięki za plakat i alegro. Prześlij do mnie na maila:) Porozwieszam w Swarzedzu.

Posted

Tak, myślę że stworzenie takiej "skarpety" to dobry pomysł. Można wykorzystać to do ogłaszania psiaków, w końcu tyle ich tam jeszcze jest, które zupełnie nie były pokazane światu a szkoda :/ A Beryla trzeba mieć na uwadze by mu pomóc w razie potrzeby :)
Itaka też możesz mi przesłać plakaty na maila - [email protected] :)