Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak już Madzia pisała jest bardzo spokojna, uległa, nie ciągnie na smyczy, we wszystkim bardzo delikatna - nawet jak bierze smakołyk z ręki

Ma też coś z Sophicy w spojrzeniu

Generalnie pokazuje zęby na nasze futra ale to są dwa dzikusy i nie ma się co dziwić przecież to nowe miejsce i sytuacja.

Futerko jest dość zadbane wymaga tylko czesania i nie śmierdzi więc chyba niedawno uciekła albo została wyrzucona.

Nie jest też wychudzona waży 26,5kg

Wet zauważył powiększone sutki więc może ciąża urojona lub rodziła.

Pochłania ogromne ilości wody a wogole nie sikała dziś, jedynie kupke zrobiła.

Suczka nie była odrobaczana i ze względu na ilość kleszczy trzeba bedzie powtórzyć badania i dać advatnix za ok 10-14dni.
Bierze też leki jeszcze przez pare dni.
Mąż Madzi

PS:
Kurde! Nastepnego dziada krwiopijce znalazlam
Trzeba bedzie mala bacznie obserwowac po takiej ilosci kleszczy zeby tylko nie zlapala tej cholernej babeszjozy

Bialns dzisiejszego ranka: 4 wypasione kleszczory
Ten fipreks jest do dupy
to ja, Magda

Zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/117118313067319651564/Shima?authkey=Gv1sRgCIH_1vjy0pKELQ#5603339063708941890

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Prawda, że głupi?!
Dzisiaj idę z psami,a dzieciaki które mają słit psa w typie cocker spanielka,a wcześniej hasiora, ale uśpili, bo był duuurny (a z nikt od nich psów nie wyprowadza na spacer - to cud, że po moich prośbach i groźbach odwiązali od łańcucha), krzyczałyu: "durny kudnel! grubas! głupek! psy są durne! bleee!" :(. Jak ich rodzice wychowują :(.

Posted

Właśnie mój mąż rozmawiał z Wojtkiem z transportu, Szima ma się dobrze, oby tylko ją babeszjoza ominęła- ale mam nadzieję, że pociągnie falę szczęścia i się wymsknie.
Baardzo dziękuje wszystkim za pomoc i wsparcie. Ty$ka jesteś superaśna:lol::multi::loveu: bez Ciebie nic by nie wyszło. Szimka na pewno znajdzie szybko domostwo, będziemy mocno ją w tym wspierać. Jeśli pozwolicie będziemy zamykać wątek na lubelskim.

Posted

[quote name='Ty$ka']Sunia pojedzie do DS (który już adoptował z AM pieska) pod warunkiem, iż sucz jest łagodna do kotów ;).[/QUOTE]
Dawaj znać- myślę i mam nadzieję, że lubi albo przynajmniej kociaki jej nie przeszkadzają.

Posted

[quote name='Ty$ka']boog, ja też mam nadzieję, choć psuje fakt, że nie dogadała się z dzikusami hasiorami...[/QUOTE]
należy założyć że kota nie dogoni:eviltong:

Posted

Sunia nazywa się Sayko ;) Kopiuję wypowiedź DS:
(Świrek to kot, a Muscat to ich pierwszy adopcyjniak ;D)

Złoty Stok zaowocował poznaniem takiej oto panienki SAYKO 8-)

Obrazek

Zważywszy na to, że charakter panienki jest unikatowy podobnie jak psa idealnego (czyt. Muscata 8-) ) zapadła wspólna decyzja (moja i moich złych chłopaków :evil_lol:), że dołączy ona do naszej zwariowanej rodzinki :eviltong:

Muscat jest zadowolony bo ma towarzystwo, z którym może się bawić i które podobnie jak on gdy mnie nie ma leży pod furtką i czeka aż wrócę :->

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Świrek jest zadowolony bo ma żywą zabawkę, która się go boi a sposób ich zabawy wygląda tak samo jak z naszymi tymczasowiczkami :diabloti:

Sayko i Świrek

Chyba będzie jeszcze ciekawiej niż dotychczas... :p

Posted

łłłłłłłłłiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!
Sayko też pięknie. Właśnie dostaliśmy od Wojtka niusa o małej.

Zakańczamy wątek, jesteśmy wniebowzięci.:multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Dziękuje.:loveu::loveu:
Kolejny szczęśliwy psiak i oby wszystkie akcje tak się kończyły.

• 2 weeks later...
Posted

I wieści z domku:)

[quote name='DS']Dziś mijają dokładnie 3 tygodnie odkąd Sayko jest z nami

W porównaniu z Muscatem ma wielkie ADHD, cały czas zachęca go do zabawy, może trochę bardziej rozrusza lenia

Mają za sobą dwa porządne ścięcia, po ostatnim Sayko ma jeszcze ślad na pycholu
Muscat coraz bardziej się do niej przekonuje ale potrafi na nią od tak warczeć jak coś mu się nie spodoba albo jak wcale nie ma chęci do zabawy...
Sayko mu ustępuje gdy ten zaczyna stroić fochy dzięki czemu nie ma regularnych bijatyk ale potrafi pokazać swój charakterek i nie pozwala od tak rozstawiać się po kątach

Teraz jak mnie nie ma to dwa głupki niezależnie od pogody siedzą pod furtką i czekają aż wrócę
Raz dostałabym zawału bo wróciłam i żadnego nie było oba leżały za domem i spały zadowolone a ty człowieku myśl co się stało niestety chyba będę musiała się do tego przyzwyczaić bo coraz częściej olewają fakt mojego wyjścia za to jak wracam nie mogę się od nich odgonić

Mała jest już trochę pewniejsza bo mogę koło niej przejść czy nawet przekroczyć ją i już się nie zrywa i nie ucieka przestraszona ale dalej niespodziewany dotyk, kable, rozwijany szlauf wywołują w niej ogromny strach... wczoraj rano zwymiotowała mi w domu kawałkiem kostki i wpadła w panikę, nie wiedziała gdzie się schować bo bała się mojej reakcji...
Jeszcze dużo czasu upłynie zanim przestanie się bać...

Jeśli chodzi o kwestię Świrka to zabawa w najlepsze oczywiście różnie się ona kończy: psie wołanie o ratunek czy... psi skowyt z bólu Świrek o pomoc nie woła jak się zdarzy, że zaboli go to zapiszczy czym od razu odzyskuje kontrolę nad sytuacją i... pies przeprowadza taktyczny odwrót
Dziś pierwszy raz cała trójka bawiła się razem co zdopingowało mnie do zrobienia zdjęć

Dostojna para

Bawimy się

Posted

Na tym nie koniec ;P

[quote name='DS']Teraz mnie posądzicie o znęcanie ale tak psy czekają na jedzenie gdy przyjdzie pora a mnie się jakoś nie śpieszy z szykowaniem

Moja zwariowana trójca

I ulubiona zabawa Świrka w chowanego niestety psy trochę oszukiwały i widziały gdzie się schował

Wiem... mało..... ale na razie tylko tyle