psot123 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Przepiękny rasowy pekińczyk, suczka szuka nowego domku, jest w schronisku w Lublinie, suczka jest młoda, wysterylizowana, bardzo kontaktowa i łagodna Quote
matrioszka2 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Pisz do koci-świat lub Osa.One są od plaskatych.Wklej info na wątek mikrusó według wzoru z pierwszego postu tu :http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85! Quote
ania z poznania Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Napisałam do Aguchy, ona kocha plaskatki. Ile mała może mieć lat? Quote
Agucha Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 O nieeee... kolor jak mojej Zuzi :( Stawiam, że to mix pekina z shih-tzu. Spójrzcie na kufę... no i to umaszczenie... ----------------------------- Schron w Lublinie nie wydaje psów Fundacjom... Nie wiem jak z DT.... Ona szybko znajdzie dom. Wiem, że w tamtejszym schronie jest miłośnik plaskatych i do złych ludzi jej raczej nie odda Quote
ania z poznania Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Cudna! Dziewczyny, jak ona dogaduje się z psami? Quote
Agucha Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 psot123 - od kiedy ona jest w schronisku. Przeszła już kwarantannę? Quote
psot123 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='Agucha']psot123 - od kiedy ona jest w schronisku. Przeszła już kwarantannę? jest tak gdzies od miesiąca jest już po kwarantannie i sterylizacji - gotowa do adopcji - jest bardzo młoda ale nie wiem dokładnie ile ma chyba tak z 1.5 roku Quote
psot123 Posted May 3, 2011 Author Posted May 3, 2011 [quote name='ania z poznania']Cudna! Dziewczyny, jak ona dogaduje się z psami?[/QUOTE] ona siedziała ze szczeniakami to była spokojna - w ogóle jest spokojna - tylko ma skłonności do przeskakiwania małych płotów i ucieczek :) Quote
Osa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Przecież na DOGO jest wątek [SIZE="4"] Pekińczyki w potrzebie który powstał po to żeby tam umieszczać plaskate w potrzebie. Śliczna jest ta mała ale tak jak pisze Agucha schronisko Lublin nie wydaje psów fundacjom a tamtejsza Pani kierownik jest miłośniczką tej rasy więc na pewno krzywdy jej nie da zrobić. Najważniejsze że niunia jest po sterylce więc nie grozi jej pseudo. Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pomimo, że nie lubię małych kudłatych, a tym bardziej płaskonosowatych, ale ona ma TO COŚ :D. Quote
Agucha Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Ty$ka']Pomimo, że nie lubię małych kudłatych, a tym bardziej płaskonosowatych, ale ona ma TO COŚ :D.[/QUOTE] Bo ona wcale nie jest taka całkiem plaskata jak pekin. Ona jest mixem shih-tzu z czymś tam co dało krótkowłosego shih :lol: Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Pozwoliłam ją sobie nazwać, gdyż nie lubię pisać treści do ogłoszeń bezimiennym psom ;). Kiseki, co po japońsku znaczy "cud" - oczywiście imię możecie zmienić :). ----------------------------------- Kiseki to śliczna ok. 1,5roczna przedstawicielka pekińczyka oraz shih - tzu. Na jej czarno - białej, bardzo miękkiej w dotyku sierści widnieją oryginalne czarne kropeczki, a na pyszczku ma cudowną białą pręgę. W jej pięknych ciemnych i dużych oczkach odbija się wielka pomysłowość, a wiecznie śmiejąca się mordka zdradza jej pogodną, żywą osobowość. "Nieoszlifowana perła" - tak po krótce można określić jej charakter. Kiseki jest bardzo wesołą, wieczną optymistką. Swoją pomysłowością łapie za serce każdego, kto choć przez chwilę spędzi z nią czas. Dodając do tego jej urok osobisty to tylko brać i kochać. Do ludzi jest bardzo serdeczna. Z wielką przyjemnością oddaje się ich pieszczotom. Bardzo sobie ceni kontakt z ludźmi i mogłaby całymi dniami się z nimi bawić. W Kiseki nie ma agresji. Akceptuje swoich pobratymców, nie wszczyna psich konfliktów. Warto wykorzystać jej potencjał szkoleniowy (bystrość, łagodność, radość, miłość do ludzi) i nauczyć jej paru ciekawych komend. Na spacerze zmienia się w całkiem innego psa - wprost tryska energią. Z wielkim upodobaniem skacze, biega, szaleje, eksploruje teren. Największą frajdę sprawia jej pokonywanie przeszkód, przez które można przeskoczyć. Dlatego nie nadaje się do domu z niskim płotem o szerokim ułożeniu prętów. Sunia aż się prosi do zabawy w psie agility, gdzie może sobie skakać do woli. W domu zachowuje się spokojnie. Najszczęśliwsza jest wtedy, gdy zmęczona po spacerze może ułożyć się blisko opiekuna i zasnąć, śniąc o swoim domu. Prawdziwym domu... Domu, który ją zabierze stąd i będzie ją głaskać... miziać...kochać ją bez końca. Niestety, to tylko sen... Pomimo swej urody i cudownego charakteru nie znalazła jeszcze swojego domu. Niestety, schronisko nie jest właściwym miejscem dla takiej malenizny. Wśród tylu podopiecznych, pracownicy nie są w stanie zapewnić jej wszystkiego do pełni szczęścia, odpowiednią ilość czasu spędzonych z ludźmi, których tak potrzebuje... Kiseki nie może tak czekać w nieskończoność. Bardzo potrzebuje swojego człowieka, który jej wyszepcze słowa "Jesteś moja na zawsze. Nikomu Cię nie oddam. Kocham Cię." Czeka, dlaczego ona jeszcze czeka i nikt jej nie wypatrzył? Przecież ona tak się stara... przecież jest idealną sunią, pełną uroku i wdzięku... ona... bardzo pragnie, tak bardzo pragnie... mieć swój dom. Ona czeka. Czeka na dom, przecież w końcu KTOŚ dostrzeże ten ideał i zabierze ją do domu. Przecież nie można tak czekać w nieskończoność. A jak już znajdzie ten dom... to odwdzięczy się wielką miłością, swym wielkim serduszkiem. Szczęściarzem będzie ten, kto zdecyduje się ją pokochać i zdecyduje wypowiedzieć te wymarzone słowa - "Jesteś moja. Kocham Cię". Sunia jest już wysterylizowana. Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Zalety: - spokojna - bardzo łaknie kontaktu z ludźmi - łagodna - bardzo wesoła - akceptuje inne psy - nie ma w niej agresji - kocha cały świat - przytulaśna - na spacerach cieszy się "całąsobą", radośnie szalejąc - nadaje się dla każdego, pełnego miłości człowieka - odpowiednio prowadzona szybko wchłania wiedzę i uczy się nowych sztuczek Wady: - ma skłonność do wynajdywania dziur (typ uciekiniera) - nie nadaje się dla ludzi twardych - nadaje się tylko do mieszkania lub do domu z odpowiednio zabezpieczonym ogrodem Quote
Agucha Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Ty$ka']Czekam na poprawki :D OK :lol: [quote name='Ty$ka']Zalety: - spokojna - bardzo łaknie kontaktu z ludźmi - łagodna - bardzo wesoła - akceptuje inne psy - nie ma w niej agresji - kocha cały świat - przytulaśna - na spacerach cieszy się "całąsobą", radośnie szalejąc - nadaje się dla każdego, pełnego miłości człowieka - nadaje się dla początkujących właścicieli - odpowiednio prowadzona szybko wchłania wiedzę i uczy się nowych sztuczek - nadaje się do skocznych sportów (frisbee, agility) Wady: - ma skłonność do wynajdywania dziur (typ uciekiniera) - nie nadaje się dla ludzi twardych - ogród powinien być odpowiednie ogrodzony Nie pisałabym, ze nadaje się dla początkujących właścicieli, gdyż pekiny są dość wymagające i mają pewne cechy charakteru, które potrafią wykorzystać. Absolutnie nie nadaje się do sportów! To pies krótkonosy. Może się przegrzać, dostać zadyszki, problemów z oddechem itp Tak samo dysk odpada z wiadomych względów ;) Jeżeli to uciekinierka - najlepiej szukałabym jej mieszkania lub bardzo odpowiedzialnych właścicieli z super zabezpieczonym ogrodem, którzy wypuszczaliby ją tylko pod nadzorem... Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dziękuję ;). No, widzisz... ja nie znam pekinów - ja całkiem inne psy miłuję, gdyż północniaki (malamuty i husky), więc dziękuję za rady. Zapamiętam je. :p Poprawione;). Macie jakiś pomysł na imię? (Ja tam lubię jęz. japoński, ale nie każdy jest mną, więc może Wam się nie podoba :P) Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Do opisu dodałam fakt sterylki ;). Ewa, mogę poprosić o lepsze zdjęcia? Ty już wiesz jakie 8): Bolek, Hana, Kirke mają świetne. Quote
Ty$ka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Kochani, mam pierwsze zapytania o sunię! :multi: Na razie nic zobowiązującego, ale jednak coś ruszyło - to dobry znak :D Ewa, znasz jej historię? Quote
hop! Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Śliczna. Z wyglądu przypomina moją Kiku... :) http://img853.imageshack.us/img853/7172/z122.jpg Jaki nr telefonu można podawać w ogłoszeniach? Quote
psot123 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Ty$ka']Kochani, mam pierwsze zapytania o sunię! :multi: Na razie nic zobowiązującego, ale jednak coś ruszyło - to dobry znak :D Ewa, znasz jej historię?[/QUOTE] Nic nie wiem oprócz tego że została odłowiona z ulicy i nikt jej nie szukał Quote
psot123 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='hop!']Śliczna. Z wyglądu przypomina moją Kiku... :) http://img853.imageshack.us/img853/7172/z122.jpg Jaki nr telefonu można podawać w ogłoszeniach? Najlepiej do schroniska w Lublinie - tam ona przebywa 81 4662642 Quote
psot123 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Ty$ka']Do opisu dodałam fakt sterylki ;). Ewa, mogę poprosić o lepsze zdjęcia? Ty już wiesz jakie 8): Bolek, Hana, Kirke mają świetne.[/QUOTE] prześlę ci na maila :) spróbuję w sobotę pstryknąć jeszcze kilka :) Quote
hop! Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='psot123']Najlepiej do schroniska w Lublinie - tam ona przebywa 81 4662642[/QUOTE] Dobrze. A co z imieniem. Jeżeli będzie ogłaszana jako Kiseki, to czy w schronisku będą wiedzieli o jaką suczkę chodzi? Quote
Recommended Posts