Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam o Kamusi i Oczce , Jakie one fajne sunieczki.! I w jakiej dobrej komitywie zyją ! Kama z charakteru też podobna jest do Milci.Na poczatku była taka zagubiona i bojaźliwa jak Kama a teraz jest taka radosna i bardzo przyjazna . Trzeba troszkę czasu i Kama też się otworzy jak uwierzy że jest kochana.
Zuzka ok.28 maja coś tam wyślę dla ślicznych dziewuszek ( 25 + 25 ).

Posted

[quote name='Olena84']Jak takie maleństwo mogło byc bite:(.[/QUOTE]

Oj bite i to chyba bardzo ona jak przyszła do mnie to wszystkiego się bała ,nawet bała się podejść do miski z jedzeniem a podstawiłam jej miskę pod nos to jadła ale widać było że bardzo czujnie tak jak-by myślała że zaraz zostanie za to skarcona.
Bała się każdego gwałtownego ruchu,na spacerach każdy głośniejszy odgłos ,większa grupka ludzi to było dla niej zagrożenie.
Pomału Kamcia się zmienia nie przerażają ją hałasy i ludzie ,dzisiaj na porannym spacerku obszczekała koparkę ( akurat kopali dół ).

Posted

[quote name='zuzka']Oj bite i to chyba bardzo ona jak przyszła do mnie to wszystkiego się bała ,nawet bała się podejść do miski z jedzeniem a podstawiłam jej miskę pod nos to jadła ale widać było że bardzo czujnie tak jak-by myślała że zaraz zostanie za to skarcona.
Bała się każdego gwałtownego ruchu,na spacerach każdy głośniejszy odgłos ,większa grupka ludzi to było dla niej zagrożenie.
Pomału Kamcia się zmienia nie przerażają ją hałasy i ludzie ,dzisiaj na porannym spacerku obszczekała koparkę ( akurat kopali dół ).[/QUOTE]Tak sie nieraz zastanawiam po co niektorzy biora psa:shake:Chyba tylko po to by moc wyladowac swoje frustracje i niepowodzenia zyciowe:-(Ja bym takich:snipersm::chainsaw:

Posted

Wpłyneła wpłata od

Maria Sz. 15 zł V

W imieniu Kamy bardzo dziękuję [URL="http://www.picturesanimations.com/flowers/1/119.gif"][IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/119.gif[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='Neczka']Zuzka, jak Kamcia na spacerach ? Przeszedł troszkę strach przed ludźmi ?[/QUOTE]

Spacery są coraz spokojniejsze .
Już nie boi się ąz tak bardzo nie boi się jak ludzie przechodzą koło niej ,ale o pogłaskaniu jej przez osobę obcą nadal nie mam mowy.Jak sąsiadka chciała ja pogłaskać to Kamcia schowała się za mje nogi tam podwarkiwała.
U niej postępu idą małymi kroczkami do wszystkiego dochodzimy pomalutku i spokojnie,bo sunia hałasu i zamieszania boi się .

Posted

Dopiero teraz doczytałam parę postów wstecz... wg mnie Kamcik nie była bita. Boi się wszystkiego dlatego, bo tyle lat siedziała sama w boksie i jak przerażona trafiła do schroniska - taka została. Nie miała kiedy otworzyć się na ludzi. Wielkim plusem jest na szczęście to, że szybko przyzwyczaja się do swoich nowych opiekunów.

Posted

Tak to prawda Kama bardzo szybko przyzwyczaiła się do mnie chodzi za mną w krok w krok.
W czerwcu jadę z psiakami na działkę tam będzie miała większą możliwość kontaktu i oswojenia się z ludźmi .

Posted

E nie uda jej się przeskoczyć ogrodzenia ani uciec .
Teren jest porządnie zabezpieczony przed takimi uciekinierami.
Nie z takie były tam bystrzaki ,