relina23 Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 witam! mam 4 miesięcznego szczeniaka ( owczarek niemiecki). Od jakiegoś czasu na łokciach z obu stron pojawiają mu się takie czarne plamy na skórze, skóra jest popękana i łuszczy się, jest zaczerwieniona. kiedy miał 6 tyg, zaraz po kupieniu od chodowcy, zauwałyłam taką plamkę na jednym łokciu. teraz ma z obu stron i jakby się powiększa. myślałam że to od leżenia na boku, na twardej powierzchni ale teraz zaczybna mnie to niepokoić. proszę doradżcie! weterynarz nawet nie chciał psa obejrzeć, bo go obszczekał :shake: Quote
Cathedral Posted October 7, 2006 Posted October 7, 2006 To prawdopodobnie modzele łokciowe. Jeśli się martwisz - idź do weterynarza. Innego niż za pierwszym razem. A psu załóż kaganiec, bo lekarz nie ma obowiązku wykazywać się odwagą, jeśli pies warczy, szczeka, czy w inny sposób wykazuje agresję. Quote
myszol88 Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Zgadzam sie, że powinnaś iśc do innego weta. Ale wcześniej kup dla psa kaganiec i przyucz go do noszenia go, żeby nie był dla niego nowością. Moja Danuśka dostała kaganiec, kiedy miała zapalenie mięśnia i musieliśmy jechać do weta, kaganiec był obowiązkowy, bo nie wiadomo było, czy Dianka pana weta nie będzie chciała chapnąć :eviltong: bidulka uczyła sie noszenia kagańca w ekspresowym tempie, ale dzielnie sobie radziła. Zawsze to jednak większa pewność dla Ciebie i dla weta, że pies nikogo nie dziabnie. Pamiętaj, że wet to nie jakiś ryzykant i nie musi ryzykować, bo Ty zwyczajnie nie założysz psu kagańca. pozdrawiam Quote
Recommended Posts