Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w Poniedzialek Funia bedzie odwieziona do Bytomskiego Schroniska:placz: :angryy:

Wzielam ja do siebie,ale reaguje agresywnie na moje psy! zrobila sie jadka:placz: zawiozla ja spowrotem do Pani Gieni! ale tam moze byc do Poniedzialku rana.
Jutro rano syn ma zalatwic chotelik,dla Funi bedzie tam czekala na nowego pana.Chotelik jest w schronisku:-(

Posted

Funia ma lęk separacyjny to się da leczyć, tylko trzeba postępować konsekwentnie i wszyscy w domu muszą przestrzegać pewnych zasad. Czasem przydają się też leki uspokajające ale stosowanie leków zawsze musi być poparte terapią behawioralną. Inaczej faszerowanie lekami jest bezskuteczne i bezsensowne, to tak jakby ktoś faszerował 3 letnie dziecko lekami za to że nie chce np. spać we własnymn łóżku bo boi się ciemności.
Ta terapia behawioralna to dość proste metody postępowania, ale dużo musiałabym pisać, więc zainteresowanym wyślę na e-mailem obszerny tekst na ten temat razem z zalecanym postępowaniem.

Powodzenia Funia, szkoda że zrezygnowali:( bo mogli spróbować:(

Posted

Boze!Gdybym nie miala Puni mojej to wziełabym ją do siebie.
Nie moge sobie jej wyobrazić w schronisku!Ona tam umrze!!!!Proszę niech ktoś ją weźmie na tymczas albo do choteliku!Ja jak znajdę domek dla mojej Puni która jest u mnie na tymczasie wezmę ją ale nie wiem ile może to potrwać.

Posted

Powodzenia Funia, szkoda że zrezygnowali:-( bo mogli spróbować

Rodzina wynajmuje mieszkanie w prywatnym budynku,moga miec psa,ale spokojnego,ktory niebedzie wyl w czasie gdy ich niema.a Funia w 4 godziny postawila caly dom na nogi.

Posted

Jaka ona jest mala?Być może znajdę dla niej domek.Kurcze minus tylko taki że wyje jak szalona za człowiekiem:-( ale będę szukać.Moja koleżnaka chciala yorka ale ona przecież jak york,co nie?

Posted

Funia bedzie w hoteliku,ale to tak jakby w schronisku tylko ze platnym.

Dzis pogryzla mojego psa/sczeniaczka/ nielubi Yorkow! gdyby sie zgadazla z nimi to moglaby jakis czas zostac.Ale co bedzie gdy ja bede w pracy? niema mnie calymi dniami:shake:

Posted

Czyli psiak nie może być z żadnymi innymi pieskami.Ona jest poprostu zazdrosna .Nie jej wina.Ona chce być na pierwszym miejscu.Ona nie rozumie....ale chce kochać.Biedna psiuńka!

Posted

Fotki sa tylko te co na watku
Funia jest mala,wazy niecale 4 kilo to taki mix sznaucerka z Yorkiem tylko na wysokich lapeczkach:lol:

Ona sporo w swoim zycie przeszla,w schronisku byla gryziona przez inne psy.stad ta zazdrosc.
Ona reaguje agresywmnie tylko gdy innym psiak podejdzie do jej pani.

Posted

Mona4 napisał(a):
Fotki sa tylko te co na watku
Funia jest mala,wazy niecale 4 kilo to taki mix sznaucerka z Yorkiem tylko na wysokich lapeczkach:lol:

Ona sporo w swoim zycie przeszla,w schronisku byla gryziona przez inne psy.stad ta zazdrosc.
Ona reaguje agresywmnie tylko gdy innym psiak podejdzie do jej pani.

Czyli nie ma szans na inne fotki??Takie które będę mogły ukazać ją w każdej jej doskonalości??
Szkoda psinki!Bardzo szkoda!Musiala wiele wycierpieć!

Posted

Mona moge podac twoj numer tel w ogloszeniu???,
musze je dzisaj najpozniej oddac jezeli ma byc umieszczone w przyszlym tygodniu, to bedzie dluzszy tekst ze zdjecie, czesto te ogloszenia pomagaja....

Posted

bojku biedna sunia - nie dano jej szansy, a jestem pewna, że ona by w końcu przywykła, że nie zostanie sama na zawsze :-( ludzie bez serca :shake: poza tym nie wiem jak jest możliwa eksmisja z domku prywatnego - nie ma bata! :shake:

dałam ją już na strone z powrotem

Posted

Znam ta rodzine i powiem ze fajni ludzie!!mieli psa 17 lat.
Ale sytuacja rodzinna jest taka ze Pani z 2 dziewczynkami,musiala wynajac mieszkanie w prywatnej kamiennicy,gdzie mieszka 4 lokatorow,w podeszlym wieku.A wiecei jacy ludzie w tym wieku potrafia byc upierdliwi! jescze jak im sie cos niespodoba,w tym wypadku wycie Funi.

Dziewczynki,dzwonily donas kilka razy wieczorem,pytaly o funie.plakaly do sluchawki.Same szukaja dla niej domu,najlepiej takiego gdzie nikomu niebedzie przeszkadzalo wycie.
Niemozna osadzac ludzi, ze bez serca! bo gdyby tacy byli wywiezli by Funie do Schroniska nikomu o tym niemowiąc.

Pozdrawiam Pawel

Posted

ok, ogloszenie zrobione, plakaty wydrukowane,
nie pisalm nic o problemach lekowych Fuksi,
jednak gdyby ktos dzwonil bedzie trzeba o tym uprzedzic, zeby nie byla tak przerzucana z rak do rak bez konca.....:-(

Ile kosztuje ten hotel??? I jakie sa tam warunki, bedzie w pomieszczeniu czy w budzie????

Posted

Oglondalem ten hotel:shake: ja bym tam psa nawet na 2 dni niezostawil.

Budynek,posrodku korytarz a po bokach wykafelkowane kojce,psy leza na jakims tam podestach,maja wyjscie na zewnatrz.W pomiesczeniu mokro!!! zimno! pracownicy zmywaja boksy woda ,ktora leje sie po wszystkim:shake: .
Psy Schroniskowe obok w kojcu:shake:
W tym hoteliku mialaby dokladnie tak samo jak w schronisku.Cena 15 zl z wyzywieniem za dobe.

Szukamy dalej Tymczasu!!

Pawel

Posted

Słuchajcie.Jeśli mojej Puni znajdę domek to zabiorę to maleństwo na tymczas do siebie jednak musze mieć wszelkie dane o jej zachowaniu. Z tego co wcześniej czytalam to sunia gryzie inne psy,tak? Czy można ją będzie tego oduczyć?Moja Romcia i tak już jest pokrzywdzona więc tu ten minus,niestety. Czy da się coś z tym zrobić? I teraz co z tym wyciem jej jak zostaje sama?Czy tez dałoby się ją tegooduczyć? Jestem w stanie z nią popracować kurcze ale co będzie jesłi mi się nie uda? Myślę że ten psiak szybko znajdzie domek tylko trzeba do niej cierpliwości/

Posted

Ona ma poprostu wstret do yorkow!
Niemoze zostac sama dluzej niz 4 godziny,bo dostaje glupawki.Wyje skacze itp.niemoze byc zamknieta w kojcu bo dostaje szalu gryzla nawet kraty.

Pozatym to przylepa,bardzo usluchana,chodzila luzem,nieoddalala sie nawet na metr.Grzecznie jejzdzi samochodem.

Naprawde niewiem co z nia bedzie,ten hotel ,mi sie niepodoba:shake:
Jak Mona 4 wroci to niech decyduje,jedno wiem napewno ,unas zostac miemoze,bylyba 8 psem:evil_lol: