Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 951
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paulinken']A co z DT u Owieczki? Bo Ty, Bambino, chyba możesz tylko na jakiś czas wziąć parówki?

P.S. Dostałam na konto 200 zł od Anuli42 dla paróweczek! Dzięki Ci!:loveu:[/QUOTE]

Nie, kochanie - nie chodzi o to,że ja je mogę wziąć na jakiś czas- mogą u mnie być tak długo, jak nie znajdą domu - nie mogę im tylko dać domu stałego. Moja poprzednia prośba o waszą decyzję jest spowodowana tym, że nie mogę dojść do siebie po tym co się stało, a chciałabym żeby moje psy i psy na dt były bezpieczne. Teraz dopóki się nie upewnię, że płot jest na tyle wzmocniony, że nie będa w stanie zrobić dziury to misie beda na czas pracy siedziały w domu. na szczęście w mnie w domu jest dość chłodno, mimo słońca na dworze ( dom poniemiecki z grubymi murami). Jeżeli mimo tego co się u mnie wydarzyło zadecydujecie, że mogą do mnie przyjechać, to jak najbardziej. Na przełomie czerwca i lipca wyjeżdżam na tydzień i wtedy wszystkie psy zawiozę do hoteliku.

Posted

Za cegiełki mam już dla dziewczynek 405,00 zł i jeszcze czekam na ostatnią wpłatę :) No i to 200 zł, o których pisałam wyżej od Anuli :) Jeśli mam być księgową, to by się przydał post rozliczeniowy.

Posted

[quote name='paulinken']Za cegiełki mam już dla dziewczynek 405,00 zł i jeszcze czekam na ostatnią wpłatę :) No i to 200 zł, o których pisałam wyżej od Anuli :) Jeśli mam być księgową, to by się przydał post rozliczeniowy.[/QUOTE]

przydałby się ten post, ułatwienie dla nowych osób

Posted

Rozmawiałam z sąsiadem na temat jak wzmocnić płot z siatki.Głupstwem było zrobienie płotu z siatki powlekanej a nie stalowej. Ale wiecie, miało być estetycznie zielono. Ale do rzeczy- wzmocnienie będzie polegało na przybiciu w poprzek do słupków od płotu desek w podwójnej wysokości, czyli na jakieś 0,5 m.od podbitki betonowej na długości płotu od ulicy będą deski ( jak na rancho ) a za nimi płot z siatki. Deski jutro przyjadą z tartaku i mam nadzieję, że do końca przyszłego tygodnia płot będzie odeskowany. Na razie są tylko zreperowane dziury, ale przez 9 godz. misiom wiele może przyjść do głowy, więc na razie siedzą w domu, a biegają po podwórku jak wracam z pracy.

Posted

[I]Kochani ja doprawdy chciałabym,żeby dziewczynki mogły pojechać do dt...
Jednak bez kompletu stały deklaracji nie mogę Ich tam wysłać...
Trzeba też liczyć koszta transportu...
[/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Kochani ja doprawdy chciałabym,żeby dziewczynki mogły pojechać do dt...
[/I][/QUOTE]

a można zrobić podsumowanie tego co udało się zebrać dla parówek? Ile potrzeba na transport?

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Kochani ja doprawdy chciałabym,żeby dziewczynki mogły pojechać do dt...
[/I][/QUOTE]

Prosimy o deklaracje dla Paróweczek. Na dzień dzisiejszy Paróweczki mają 60 zł stałych deklaracji, brakuje 190 zł żeby mogły razem jechać do dt.

Posted

Dziewczyny, gdyby coś się miało stać paróweczkom, to proszę je przywieżć do mnie bez kompletu stałych deklaracji. Przy takiej ilości wątków i psów, którym należy pomóc rzadko się zdarza, żeby był komplet deklaracji. Na razie nie jest najgorzej ze środkami dla nich. Płot będzie się robił w poniedziałek. Dechy już wybrane i zapłacone.

Posted

[quote name='Bambino']Dziewczyny, gdyby coś się miało stać paróweczkom, to proszę je przywieżć do mnie bez kompletu stałych deklaracji. Przy takiej ilości wątków i psów, którym należy pomóc rzadko się zdarza, żeby był komplet deklaracji. Na razie nie jest najgorzej ze środkami dla nich. Płot będzie się robił w poniedziałek. Dechy już wybrane i zapłacone.[/QUOTE]

mamy już 110 zł stałych deklaracji, jeszcze tylko 140. Na transport i pierwszy miesiąc chyba już jest kaska. Wczoraj wysłałam trochę zaproszeń na wątek parówek, może ktoś do nas zajrzy. Mam fanty na bazarek dla suń, muszę tylko znaleźć kogoś kto zrobi bazarek. Bambino bardzo dziękujemy za pomoc! Mam nadzieję że nie dojdzie do wywozu.

Posted

dziewczyny, a one mają jakieś szczepienia? Bo sterylki to pewnie nie....?
Klaudus - a możesz mi objasnić, jak to jest ...hm formalnie - one są w Pszczynie ( ale gdzie?) i właściwie dlaczego mogą je wywieźć do schroniska ( gdzie?). Pytam, bo tak za bardzo nie rozumiem tych zawiłości terytorialnych. :shake::-o
ps. aha, widziałam, że do schroniska w mysłowicach

Posted

[quote name='Tofikowa']mamy już 110 zł stałych deklaracji, jeszcze tylko 140. Na transport i pierwszy miesiąc chyba już jest kaska. Wczoraj wysłałam trochę zaproszeń na wątek parówek, może ktoś do nas zajrzy. Mam fanty na bazarek dla suń, muszę tylko znaleźć kogoś kto zrobi bazarek. Bambino bardzo dziękujemy za pomoc! Mam nadzieję że nie dojdzie do wywozu.[/QUOTE]

Tofikowa ja mogę zrobić bazarek dla parówek, mam obecnie swoje dwa więc i z trzecim spokojnie dam radę,

Posted

[quote name='jagpie']Tofikowa ja mogę zrobić bazarek dla parówek, mam obecnie swoje dwa więc i z trzecim spokojnie dam radę,[/QUOTE]

tylko ja nie mam aparatu, dlatego szukam kogoś kto wziąłby ode mnie te rzeczy do obfotkowania i wystawienia; jagpie jeśli zgodziłabyś się na taki układ to byłoby super.

Posted

[quote name='Tofikowa']tylko ja nie mam aparatu, dlatego szukam kogoś kto wziąłby ode mnie te rzeczy do obfotkowania i wystawienia; jagpie jeśli zgodziłabyś się na taki układ to byłoby super.[/QUOTE]

no jasne, nie ma problemu, a w jakiej dzielnicy mieszkasz?

Posted

One mają banerki?
Przydałby się krótszy tekst pw do rozsyłania.. Zaraz coś naskrobię;)

edit:
[CENTER][B][COLOR=mediumturquoise]To my, Paróweczki - prosimy, pomóż nam znaleźć swojego człowieka..[/COLOR][/B]
Jesteśmy dwoma "sierotkami", mama i córka. Kiedyś miałyśmy dom, panią, dzieci do zabawy.. Potem wszystko się skończyło, straciłyśmy wszystko, mamy tylko siebie. Jesteśmy przyjazne, uwielbiamy małe dzieci, chodzimy na smyczy i utrzymujemy czystość w domu. Mimo tego nikt nas nie chce.. [B][COLOR=mediumturquoise]Może to właśnie Ty jesteś naszym wyczekiwanym człowiekiem?[/COLOR][/B]
Prosimy, zajrzyj: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/206438-Dwie-quot-parówkowe-quot-dziewczyny-mama-z-córką.Każdy-grosik-pomocny-robimy-zbiórkę-na-sunie[/URL]!
[B]Dziękujemy za przeczytanie tej wiadomości![/B][/CENTER]

Posted

[quote name='jagpie']no jasne, nie ma problemu, a w jakiej dzielnicy mieszkasz?[/QUOTE]

Nie mieszkam w wawie, dojeżdżam do pracy, na Bemowo, ale dojadę gdzie trzeba.