Vesper Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Witam, tak jak napisałam w tytule, 3 letnia sunia Cane Corso szuka domu. Powodem jest...no cóż, zmiana sytuacji życiowej właścicieli i w konsekwencji sprzedaż domu- a jak mówi właścicielka, nie ma czasu przyuczać suczki do życia w bloku (tym bardziej że ponoć pracuje do póznego wieczora). Zostałam poproszona o pomoc w znalezieniu domu dla Buby- i sumienie nie pozwala mi zrobić inaczej, cokolwiek bym myślała o powodach oddania psa... Więcej na temat Suni jest w GrII, Cane Corso- ale szczerze mówiąc nie wiem gdzie lepiej taki wątek założyć- dlatego proszę moderatorów o wyrozumiałość i ewentualne korekty- pierwszy raz sama zakładałam wątek. Zdjęcie Buby można zobaczyć wchodząc na stronę adopcjeCC.com.pl - w dziale do adopcji. Suczka ma czas do początku lipca żeby znależć nowy dom- wtedy to ten, w którym obecnie mieszka, zostaje sprzedany... :( :angryy: Quote
Atomowka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Arielka napisz do miłośników rasy Ale tu raczej sunia domu nie znajdzie Czy ona jest wysterylizowana? Jeżeli nie to niech obecna właścicielka to zrobi bo inaczej sunia może trafić do rozmnażalni/ Zrób jej ogłoszenia na portalach adopcyjny, postawa to allegro, gumtree, morusek, cafe animal, ale czym więcej ogłoszeń tym lepiej Ponadto możesz zrobić plakaty papierowe i porozwieszać w okolicy I pamiętaj,żeby sunia nie była oddana bez podpisanej umowy adopcyjnej Byłam na tej stronie ale tam duża fotka pokazuje się bardzo niewyraźna Wrzuć więc tutaj fotkę suni, a jeżeli nie umiesz to wyślij mi na maila [email protected] Quote
Vesper Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedż. Z miłośnikami CC już się skontaktowałam- Furciaczek wie o Bubie. No i tak jak piszesz porobię suni ogłoszenia na Morusku, Gumtree itd - z tym, że ona :/ nie jest wysterylizowana- ale zamierzam nakłonić jej właścicielkę żeby to zrobiła i to już TERAZ- ona pisała że też się boi żeby Buba nie trafiła do rozmnażalni (nie wiem czy zna pojęcie pseudo bo kilka razy pytałam czy sunia ma metrykę i się nie dowiedziałam-a to nie wygląda dobrze, więc pewnie nie ma...). Bardzo bym Ci była wdzięczna za wstawienie tutaj zdjęcia Buby- niestety tylko to jedno mam. Nie ogarniam Imageshocka- a myślę że zdjęcie mogłoby coś dać... Kurczę, tak mnie to wkurza że ludzie nie zdają sobie sprawy że pies żyje 15 lat, w ciągu których sytuacja może się wielokrotnie zmieniać- a nie jest dodatkiem do domu... OK, nie ma co pisać... Quote
Atomowka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Mogę wstawić tą fotkę tylko ona jest malutka, nic nie widać na niej Masz może ją w większych rozmiarach? Nakłaniaj Panią do sterylki suni, powiedz jej,że skoro ona nie chce się nią opiekować to niech chociaż da tyle z siebie i zapewni jej bezpieczną przyszłość Szkoda suni, bo widać ( nawet na tak małej fotce) że jest ładniutka i zapewne fajna i kochana A wiesz jak ona do innych psów, kotów, dzieci? To się przyda do ogłoszeń Czy sunia jest zdrowa? Quote
Vesper Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Sunia jest zdrowa, napisałam dzisiaj że trzeba ją wysterylizować jak najszybciej- na razie brak odpowiedzi... Zdjęć innych też nie mam- poprosiłam o przesłanie. W ogóle mówiłam właścicielce że ma wątek i żeby coś napisała- jak widać... Szczerze nie mam pojęcia jaka ona jest do ludzi, dzieci- raczej nie jest grożna, ale wymaga zdecydowanego prowadzenia, i do tego nie szkolona... Nie lubi innych psów- tyle wiem. No i podobno jest kochana- lubi się przytulać, ładuje się do łóżka... Szkoda że taka decyzja- sama bym ją wzięła, ale mam 4 psy w 2-óch pokojach...i inne zwierzaki. Quote
Vesper Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Oto link do wątku Bubiszona: www.dogomania.pl/threads/206263-3-letnia-Cane-Corso-szuka-domu... Quote
malvaaa Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 piękna sunia, trzeba jej znalezc super domek, odpowiedzialny domek. no i ta sterylizacja, byloby super jakby wlasciciele sie zdecydowali, bo zaraz masa psycholi sie po nia zglosi... trzymam kciuki, moge pomoc w ogloszeniach jakby cos. Quote
Vesper Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 Super by było- ja powoli nie ogarniam bo ogłaszam naraz hmmm...ok.kilkunastu psów z Fundacji i Cane Corso tej znajomej- Bubę właśnie. Jak dotąd nawet nie dosłała mi porządnego zdjęcia, jest tylko to jedno- przy powiększeniu kiepska jakość (widać piksele). Poczekajmy może aż mi te fotki przyśle- bo to chyba podstawa... Jak tylko dostanę odezwę się do Ciebie na pw i będziemy myśleć która gdzie ogłasza (ja mam konko na Morusku, Gumtree, i chyba jeszcze jeden portal). Bardzo Ci, Malvaa, dziękuję za pomoc- jak sama widzisz dużego zainteresowania Bubą nie ma. Aha, ma już ogłoszenie na AdopcjeCC (u Furciaczka). Quote
Atomowka Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Arielka nie zakładaj dwóch wątków bo wtedy się gubi sporo info Najlepiej poproś moda o zamknięcie tego ( bo widzę,że tam więcej osób) Quote
Vesper Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Tam- tzn gdzie? Bubie jeden wątek zakładałam... A przepraszam- fakt, po prostu chciałam tu tylko link zamieścić i to wszystko :( Myślałam, że tak ktoś ją szybciej zauważy, a wszystkie wiadomości pisane są tam... Pozostawiam do decyzji Moderatora. Quote
Recommended Posts