Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cudny pies a raczej suczka szuka swojego domku sunia jest piękna szaro-biała ma ok. 2 lata jest wysterylizowana
przebywa obecnie w schronisku w Lublinie więcej informacji później
zdjęcie

Posted

Jak będziesz miała możliwość to odpowiedz na te same pytania, co zadałam u Bolka, czyli:

Jak na się zachowuje spacerach? Co robi na nich (węszy, niucha, kopie doły, ogląda świat)?
Jak do kotów?
Jak do dzieci (małych i dużych)?
Czy skacze na ludzi?
Czy interesuje go wysokość kojca/płotu (skłonność do ucieczek)?
Jak zachowuje się po wyciągnięciu z kojca, a jak w kojcu i idąc do kojca (opiera się, idzie chętnie itp)?
Z psami chce się bawić, wąchać czy ignoruje?
Jak zachowuje się przy misce?
Może masz jakieś wyobrażenia dot. domku (gdzie wg się nadaje, a gdzie nie)?
Czy wyje pozostawiony sam sobie?
Jak okazuje radość? A jak swoje niezadowolenie?

Po prostu opisz swoje wrażenia na temat psa. ;)

Posted

Ty$ka napisał(a):
Jak będziesz miała możliwość to odpowiedz na te same pytania, co zadałam u Bolka, czyli:

No niesamowita jesteś :) skąd masz zdjęcia? byłaś w schronie?- szkoda że cię nie spotkałam :( A jak ją wydostaniesz na DT??

Posted

Jeżeli nie ma możliwości wyciągnięcia ją na "tymczas" to po prostu podpisuję umowę adopcyjną, czyli psa adoptujemy ;). Potem (chyba podpisujemy zrzeczenie się psa, jeśli trzeba), bezdomniak jest w rękach AM czy HA, gdzie szukamy domu i podpisujemy umowę (nawet z DT).

I już dobijają się o Mychę:

1). Możliwe, że DT będzie DS i będzie laska mieszkała nad morzem ;).

2). Jest jeszcze jeden chętny, ale od razu interesuje się adopcją. Dziewczyna jest na miejscu i jeśli przejdzie wszystkie wymagania AM pozytywnie to Myszka trafi już w tym tygodniu (albo za dwa tygodnie) do niej, czyli do DS :D.

Posted

Nie byłam w schronisku, jakoś brak czasu - jakbym była, to bym się z Tobą skontaktowała :cool3:. Jedna wolontariuszka przysłała zdjęcia, że w lubelskim schronie jest sunia taka i taka, a jak porównałam sobie zdjęcia z Twoją fotką, to wiedziałam że mowa o tej samej. Miałam tylko cichą nadzieję, że wiesz ciut więcej, ale nic nie szkodzi :eviltong:.

Posted

Ty$ka napisał(a):
Nie byłam w schronisku, jakoś brak czasu - jakbym była, to bym się z Tobą skontaktowała :cool3:. Jedna wolontariuszka przysłała zdjęcia, że w lubelskim schronie jest sunia taka i taka, a jak porównałam sobie zdjęcia z Twoją fotką, to wiedziałam że mowa o tej samej. Miałam tylko cichą nadzieję, że wiesz ciut więcej, ale nic nie szkodzi :eviltong:.

Ja niestety nie zajmuje się zwierzakami indywidualnie, działam dopiero od lutego br., pstrykam wszystkim psiakom fotki i opisuję i siup na stronę facebooka - schroniskową, kończę właśnie opisywanie zdjęć, i muszę jeszcze dorobić pozostałe te które ostatnio przybyły do schronu, cieszę się że Mysza znajdzie domek ona przyciągnęła moją uwagę bo byłam przy tym jak ją przywieźli, wiesz ... jest jeszcze jeden haszczak bardzo młody może mieć do najwyżej 5-6 miesięcy jest naprawdę od niedawna dopiero od tygodnia jest w boksie z innymi psami, jak będę w schronie to pstryknę fotkę i wrzucam na forum - może i dla niego znajdzie się domek bo szkoda go (jej) jest strasznie tam zagubiona.- i jak zwykle będę liczyła na twoją pomoc.
Daj mi znać czy akcja się udała bo wystawiłam Myszę na allegro - to ją z niego zdejmę :)