kavala Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 W składzie karmy Nutram Puppy Large Breed jest: glukozamina 150 mg/kg, chondroityna 150 mg/kg Czy to wystarczy aby szczenię goldena (12 tygodni) jedzące 300 g tej karmy dziennie miało zdrowe stawy, czy trzeba dawać jakieś suplementy? Quote
torwik Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Taka ilość zupełnie wystarczy. Sam stosowałem tę karmę dla swojego psa (Rosyjski Terrier) kiedy był szczeniakiem . Moja psina teraz ma 6 lat i jest w doskonałej kondycji, zjada oczywiście karmę dla dorosłych. Dostawca, który przywozi mi Nutrama, bardzo chwali tą firmę i póki co od kilku lat się nie zawiodłem. Dodatkowo kupuję ją w atrakcyjnej cenie, więc zadowolenie jest podwójne. Quote
gayka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Moim zdaniem dla tej rasy w kazdej karmie , nawet o tak wysokiej jakości jak Nutram, jest zbyt mało suplementów na stawy. Ja mam co prawda jamnika, ale na tyle aktywnego , że muszę jego zapracowany aparat ruchowy wspomagać . Także podawałabym cos dodatkwo na Twoim miejscu. Quote
Recommended Posts