Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będąc wczoraj na wizycie z Sandrą , pytałam p. doktora o te kupony Maksa. Niestety :shake: , tak jest przy chorej trzustce, często pojawiające sie rozwolnienia i krew w kale. Potem , w miarę leczenia i stabilizacji, rozwolnienia będa zanikać, ale to może trwać bardzo długo. Zależy w jakim stanie jest trzustka , co jest powodem jej uszkodzenia i jak będzie postepowac leczenie. Na początku lutego mamy przyjechac na kontrolna wizytę - wtedy zrobię Maksowi USG , by zobaczyć w jakim stanie jest ta trzustka - co tam w "jego" srodku sie dzieje . Wykupiłam więc dla niego leki na kolejne dwa tygodnie leczenia i czekamy do kontrolnej wizyty.
Czy znajdzie się ktoś kto pokocha chorego "agresora" , będzie potrafił go "okiełznąć" i zapewni mu właściwą opieke lekarską do końca życia ????
Oj, Maksiu , Maksiu :shake: , szkoda, ze ani nie ma szans, byście zgodzili się z moim Piratem ani ja nie mam mozliwości by kupić dom , w którym mogłabym was izolować :shake: :shake: :shake:

Posted

Iza - też staram sie w to wierzyć, ale jestem realistka i wiem jak trudno bedzie o dom dla Maksa , bo i problemy zdrowotne i trudny charakter.
Na dodatek wczoraj zobaczyłam , że ma na zewnetrznej stronie uda strupek i wyłysienie . Boje sie czy to nie jakies kolejne paskudztwo sie do niego przyczepiło . Zobaczymy , czy sie to wygoi, bo może to nic takiego . Jesli nie to bedąc z nim na kontroli bedzie trzeba zrobic zeskrobiny i wysłac do badania czy to nie jakies "paskudztwo skórne". Biedny ten Maksiu .......:placz:
(chyba zaczne grać w totka )

Posted

Nie chciałabym zaśmiecać wątku Maksiowi..........., ale jeśli dom nagiął by trochę granicę wieku i płci ;) to może pokaż im boksiowatą Sabę z Kielc. Ma ok. 1,5 roku i jest wysterylizowana.
[URL="http://imageshack.us/"][IMG]http://img220.imageshack.us/img220/291/saba2bv6.jpg[/IMG][/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34806&highlight=saba[/URL]

Posted

maxio znacznie mniej interesuje sie psam niz na poczatku, widac ze jest znacznie spokojniejszy - dzisiaj byla pelna parada roznorakich psow po pawilonie i tylko lezal sobie w kaciku i patrzyl probujac sprawic by jezor sie nie wysuwał ;) w przeciweienstwie do snadry, tkora juz nawet nie probowala swojego schowac ;)
mam wspanialy domek bardzo powaznie zainteresowany sandra - domek taki o jakim marze dla kazdego z psow, domek ktory wizyty u weta lubi bardziej niz wszystko inne ;)
ale to narazie powaznie zainteresowany wiec nie ma co gdybac zanim nie pzrejdziemy do konkretnych ustalen
najwazniejsze zeby przestała zarazac uszami - bo w domku juz jest jeden pies

Posted

Maksiu spokojniejszy , bo i zdrówko nie najlepsze , borykamy się cały czas z kuponami i spadkiem wagi - problemami trzustki i tarczycy. Na poczatku lutego kontrolna wizyta w lecznicy i ...... znów trzeba podać "głupiego Jasia" by mozna było go zbadać, pobrać krew.... Oj Maksi , Maksiu , ja całkiem osiwieję z twojego powodu .

Posted

Iza - właśnie jadę do niego i na pewno przekażę całusa w nosek i fąfelki, wyprzytulam łobuziaka , wygłaszczę - choć tyle mogę dla niego zrobic, szkoda, że tylko tyle :-( :-(