Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Własnie od niego wróciłam - jutro napisze co u nas , bo dziś padam, chyba mnie zbiera jakieś grypsko więc ide sie kurować, bo przecież nie moge sie "rozłozyć" - bo sierotki na mnie codziennie czekają.

Posted

Trwam codziennie na "hotelowym posterunku" - nie piszę wiele, bo nie wyrabiam czasowo (jak skończy sie "sprawa kalendarza" będę troche "wolniejsza" to i relacje będa częstsze - obiecuję)

Posted

Przyznam się cichuteńko , że mysle o kolejnej edycji kalendarza i stąd moje poszukiwania autora tego zdjęcia . Mam nadzieje, ze nim powstanie nowy kalendarz Maksiu znajdzie kochającego mądrą miłością i odpowiedzialnego człowieka i będzie mógł "opowiedzieć swoja historię" w kalendarzu Metamorfozy serc 2008.

Posted

[quote name='Faro'][SIZE=4]kto robił Maksiowi to zdjęcie powyżej ???[/SIZE]
[/quote]
Jeżeli to zdjęcie jest ze strony schroniska (jak pisze AgaiTheta w pierwszym poście) to jego autorka jest Basia, której zdjęcie jest w tym kalendarzu 2007 (Sandry) i Basia powiedziała, że możemy jej zdjęcia "wykorzystywać".

Posted

Tak u Maksia i Sandry wszystko w porządku. Codziennie jeżdżę do nich . Chodzimy na wieczorne spacerki. Maksio dla mnie jest całkowicie o.key, mogę zaglądać mu w fąfle,dotykać w każde miejsce, pozwala sie nawet podnieść mi "pod paszki" . Nie zastanawiam sie nawet co pomysleli właciciele hotelu jak zobaczyli, ze ........... przywiozłam wagę łazienkową, aby wazyć psy, ale dzięki temu wiem , ze Maks wazy ok. 29 kg - piszę około, bo wyobrażacie sobie jak wyglada ważenie we dwójkę na takiej wadze:razz:
Jedyny problem jaki ja mam w tej chwili to ten, ze nadal nie pozwala załozyc sobie kagańca - nie warczy już ale ....... robi wyśmienite "uniki" - chyba jako "pies domowy" nigdy nie był przyzwyczajony do kagańca. Cierpliwie więc (jak juz wcześniej pisałam) przyzwyczajamy sie do kagańca. Nadal je eukanube weterynaryjną dla psów z problememi jelitowo-żoładkowymi, bo na niej ma w miare normalne kupony (po innej karmie zaczynały sie problemy, a on jest teraz zbyt chudziutki - myślę, "docelowo" powinien ważyć jakieś 35 kg by nie sterczały mu zeberka i kręgosłyp - by jeszcze chudł z powodu rozolnienia). Karme kupuję w hurtowni weterynaryjnej to jest taniej prawie 50 zł na 10 kg worku).
(Wybaczcie,ze pisze tak mało - ale ktoś kto wie jak wygląda koniec roku finandowego w budżetówce , uwierzy, że nie nadążam. Jedno jest pewne - Sierotki na tym nie cierpią i kroczek po kroczku postepujemy do przodu. Wolno nam to idzie, ale Makymilian nie jest łatwym psem - jesli ktoś da mu czas by zaufał i bedzie umiał z nim postepować to będzie super psiakiem , w innym wypadku mogą być poważne problemy, bo Maksio to pies z charakterem i trzeba umieć z nim postepować . Zdecydowanie jednak w chwili obecnej Maks jest znacznie bardziej "otwarty" na człowieka niż gdy zabierałam go ze schronu.)

U Maksia też był Mikołaj - Maksymilianek dostał 3-m solidną smycz, kółeczko ringowe-gryzak i ciasteczka Eukanuby(oj bedzie co wkładać do kagańca -hihihi) Mikołaj obiecał mu , ze jak bedzie grzeczny to jeszcze dostanie szeleczki , by móc brykac na spacerkach (w hurtowni niestety nie było teraz rozmiaru szeleczek dla Maksia więc musi poczekać ...... moze pod choinką sie znajdą.........)

Posted

maksio to super chlopak, jak ostatnio bylamw hotelu to z zaciekaweiniem mi sie przygladal, nic a nic nie warczal ani nie szczekal tylko sobie patrzyła tymi patrzałkami swoimi
:loveu:
najleszy widok to jak sie zobaczy do boksow sandry i maxa a tam oba faflaki z wystajacymi jezykami :loveu:

Posted

moje jamniki uwielniaja zabawe z bokserami ;)
faktycznie cos w tym moze byc ;) niewiele psow ma tyle siły i zapalu zeby z janikami dwoma sie uzerac a boksery zadwolone tylko ;)