edek Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Wydaje mi sie, że za robociznę dużo nie wziął. W sumie to buda dużo wyniosła, ale gdybyś chciała taką kupić w sklepie to jeszcze pewnie trzeba było by z 300 zeta dołożyć. Z czasem zwróci sie inwestycja, koszt budy to koszt 2 m-cy hoteliku... Quote
romenka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 [quote name='edek']Wydaje mi sie, że za robociznę dużo nie wziął. W sumie to buda dużo wyniosła, ale gdybyś chciała taką kupić w sklepie to jeszcze pewnie trzeba było by z 300 zeta dołożyć. Z czasem zwróci sie inwestycja, koszt budy to koszt 2 m-cy hoteliku...[/QUOTE] Szczebelki przecież były nasze z płotu :) bo zostały deweloperowi :) więc wykorzystaliśmy do obudowy budy :) więc tutaj ile odpadło kasy a taka buda myślę że w sklepie kosztowałaby ponad tysiąc! Quote
edek Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Apartament Romka bez dwóch zdań jest super ;) Quote
jukutek Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 super buda, trzymam kciuki za zaadaptowanie się Romka u Was - i czekam na dalsze wieści! :) Quote
romenka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Przyszła karma....Kurcze Romek nie ma apetytu :( Quote
What May NN Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Super, że Romek już u Was.. tęskni Romcio to nie je, ale nic mu nie będzie.. przyzwyczai się chłopak! ps. zapraszam po fajne ciuszki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/215889-Markowe-ciuszki-M-S-Zara-Solar-Promod-na-Saurona-do-23.10.?p=17781910#post17781910[/URL] Quote
BERKANO Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 JAKA BOMBOWA BUDA :crazyeye::multi::multi::multi: Moi rodzice mają podobną i wykosztowali się na nią ponad 1000zł z 4 lata temu. GRATULUJĘ fenomenalnego interesu i uczciwego wykonawcy. Całuski dla Romka Quote
edek Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='romenka']Przyszła karma....Kurcze Romek nie ma apetytu :([/QUOTE] Romek nie wygłupiaj się.... Quote
romenka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Dzisiaj Zuzia nakarmiła Romka...:) Musiałam w budzie zamocować hak żeby Darek jak będzie wyjeżdżał i wjeżdżał na podwórze by Romka na chwilę zaczepić do budy na łańcuchu by nie zwiał. Darek mówi że jestem głupia bo on nie ucieknie ale Romek za wszelką cenę chce iść za bramkę i dam sobie rękę uciąć że nie udałoby się go zatrzymać jak jak by wybiegł. Może za jakiś czas ale ja wolę nie ryzykować. Już się nie boje że przeskoczy bramkę bo znów musiałąm jechać z dziećmi do sklepu a on tylko skakał na furtkę ale nie myśli przez nią przeskoczyć a wyyyyje ja najęty za nami tyle dobrego bo jak dzisiaj na probę zamocowałam go do łańcucha Romek zaczął bardzo się szarpać aż strach na to patrzyć. On biedny nie wie do czego i dlaczego....a na 2 min wytrzyma na tym łańcuchu i jednak to lepsze wyjście niżby miał zwiać bo nie wiem gdzie bym go znalazła potem a owieranie bramy niestety jest konieczne. Już z nim lepiej. Bardzo się cieszy jak nas widzi...Nie skacze ale pcha się od razu do głaskania. Jak wychodzę z nim na smyczy za podwórze piszczy i prosi żeby go ze smyczy pościć. U sąsiadów ma już koleżankę i gania z nią w z dłuż płotu :) Roma niestety nie nadaj się do zabawy z Romkiem. No takiego psa jak ona nie widziałam jeszcze!!!! Po prostu podła do innych psów! Quote
What May NN Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 łańcuch?? a nie możesz go trzymać na smyczy? lub właśnie uwiązać smycz do budy? możesz też zobaczyć co zrobi po otwarciu bramy na bardzo długiej lince - tak by jej nie czuł, a Ty będziesz miała kontrolę. Quote
romenka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='What May NN']łańcuch?? a nie możesz go trzymać na smyczy? lub właśnie uwiązać smycz do budy? możesz też zobaczyć co zrobi po otwarciu bramy na bardzo długiej lince - tak by jej nie czuł, a Ty będziesz miała kontrolę.[/QUOTE] Spokojnie to tylko tak źle wygląda. Mogę na smyczy ale go na tym łańcuch nikt trzymać nie będzie a bałabym się na smyczy bo jak Darek otworzy bramkę i ten poczuje że może mykną może ją zerwać. To silny pies i moim zdaniem bardzo duże prawdopodobieństwo że zerwie smycz...Kwestia przywiązania na góra 3-4 min otworzyć bramkę ,wyjechać i zamknąć bramkę. Tylko tyle Romek będzie widział łańcuch... Jeśli stwierdzę że nie ucieknie tylko będzie wracał na podwórze o żadnym przywiązywaniu go nawet nie będzie mowy nawet na minutę jednak teraz kiedy Romka ciągnie w stronę Megii1 a ciągnie boak z nim idę na smyczy a że piszczy żeby go ze smyczy pościć to to jest bezpieczniejsze wyjście niż dać mu uciec a Darek mój o 5:30 nad ranem nie będzie za nim ganiał jak zwieje bo o tej godzinie wyjeżdża z domu więc lepiej go na chwilę uwiązać do zamknięcia bramy niż potem płakać że Romek uciekł. U nas nawet zamyka się bramkę na klucz żeby Romek nie daj Boże nie otworzył jej sobie łapą... Teraz i tak Darek parkuje przed bramką więc nie ma potrzeby ale kiedy będzie mokro a u nas drogi niea zrobionej będzie miał wjeżdżać na podwórze bo już mieliśmy przypadek że zakopał się i tydzień czekaliśmy na odwilż zanim mrozy puściły...Tego nie da się ominąć a ja nie jestem w stanie wstawać o 5:30 żeby Romka przypilnować na 3 min bo to bez sensu. Quote
romenka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 OK znalazłam smycz czarną ale muszę poszukać lepszej bo trochę nie wierzę tej smyczy. Przywiązałam go i otworzyłam bramkę. Romek ogólnie bardzo boi się przywiązywania ale prawda jest taka że na smyczy tak się nie szarpnął. Pogłaskałam go i kazałam mu czekać przy otwartej bramce po czy ją zamknęłami spóściłam a on od razu do bramki jakby nie wierzył że ją zamknęłam. Nie wiem czego tak chce wyjść ale bardzo mi go żal. On ewidentnie tęskni!!!! Musi minąć widzę trochę czasu zanim się przyzwyczai do nas , do tego miejsca. To jest bardzo pokorny psiak i bardzo przestraszony. Nie wie dlaczego i za co jest u nas. On pragnie towarzystwa i jakby ode mnie to zależało był psem kanapowym bo on na to zasługuje!!!!! Ja ogólnie nie lubię kiedy psa ię trzyma na dworze. Nie wyobrażam sobie mojej Romy jako podwórkowej a jak rano idę na dwór i widzę Romka w tej zimnicy serce mi się kraja!!!! Jednak myślę że u nas będzie mu bardzo dobrze. Ma towarzystwo Gaje przez płot i z nią gania tylko kwestia przyzwyczajenia się. Ma ciągły wybieg i pełną miskę. Koc już trzci mu wyścieliłam w budzie żeby nie zmarzł.... Uwierzcie mi nie chcę go skrzywdzić i w żadnym wypadku trzymać na łańcuchu! Ale muszę myśleć co zrobić kiedy Darek będzie wyjeżdżał do roboty i otworzy bramę wtedy Romka ju nic nie zatrzyma!!!! Zresztą zrobię filmik to może wtedy uwierzycie jak Romek pragnie wyjść za podwórze i co robi żeby go wypościć. Quote
romenka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [video]http://img805.imageshack.us/img805/8755/6a6.mp4[/video] Quote
jukutek Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 spokojnie, będzie dobrze. Myślę, że jak Romek się przyzwyczai, to nie będzie chciał wychodzić :) Quote
romenka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Romkowi coraz lepiej się wiedzie-w środku budy wyścieliłam mu skórę baranią gruuubą żeby nie zmarzł :) Hehehe.... Quote
edek Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Romenko ja uważam że dobrze robisz, lepiej go przyczepić na te 5 minut zamiast latać i szukać go jakby zwiał. Biedak nie wie o co chodzi i panikuje. Potrzebny jest czas, przyzwyczai się do Was i zobaczysz, że będzie dobrze :) Romku kochany uspokój się, bo Cioteczce serducho pęknie.... Quote
BERKANO Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Iwonko Skarbie wiem, że robisz to z myślą o Romku więc na tych kilka minut to nie jest źle. Ale filmik mi nie wlazi a chciałam Romka zobaczyć :-) Quote
Mysza2 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Romenko takie przypięcie na trochę na pewno mu nie zaszkodzi. Gorzej byłoby jakby nawiał. A jak budę ma ocieploną i ciepłe rzeczy w niej to nie zmarznie. Niezła jest też przy dużych mrozach słoma do budy na zimę bo wtedy psiak może się w niej zagrzebać jak w kokonie. Ja wiem że ty byś wolała dać mu kanapę ale wszystkich bied nie uda się wykanapować. Oby wszystkie które są na zewnątrz tak miały jak Romek. On na pewno tęskni za megii1 bo był tam dość długo, ale przyzwyczai się do Was, Daj jemu i sobie trochę czasu. Quote
jukutek Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Mysza2']Romenko takie przypięcie na trochę na pewno mu nie zaszkodzi. Gorzej byłoby jakby nawiał. A jak budę ma ocieploną i ciepłe rzeczy w niej to nie zmarznie. Niezła jest też przy dużych mrozach słoma do budy na zimę bo wtedy psiak może się w niej zagrzebać jak w kokonie. Ja wiem że ty byś wolała dać mu kanapę ale wszystkich bied nie uda się wykanapować. Oby wszystkie które są na zewnątrz tak miały jak Romek. On na pewno tęskni za megii1 bo był tam dość długo, ale przyzwyczai się do Was, Daj jemu i sobie trochę czasu.[/QUOTE] co racja to racja :) Quote
romenka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [IMG]http://img24.imageshack.us/img24/746/pa130137.jpg[/IMG] [IMG]http://img198.imageshack.us/img198/5772/pa130136.jpg[/IMG] [IMG]http://img810.imageshack.us/img810/7558/pa130135.jpg[/IMG] Quote
romenka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 Romek ,ciołek ten kochany wyniósł z budy skórę baranią!!!!:mad: Już cieplej mu zrobić na razie nie mogłam póki sianie mam....:placz: Quote
romenka Posted October 13, 2011 Author Posted October 13, 2011 [IMG]http://img5.imageshack.us/img5/6305/pa130129.jpg[/IMG] [IMG]http://img36.imageshack.us/img36/9819/pa130125.jpg[/IMG] [IMG]http://img535.imageshack.us/img535/476/pa130126.jpg[/IMG] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/3423/pa130127.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts