anetek100 Posted August 4, 2012 Author Posted August 4, 2012 jej słysząłam o Bernardynce, ze sa chętni, co do wizyty żaden problem znajdzie sie, oby tlyko znalażła dom ten najlepszy, by nie trafiła z deszczu pod rynnę Quote
MARCHEWA Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Mam dwie dobre wiadomości. Grafit i Jurand są w nowych domkach,Grafit w Niemczech a Jurand pod Szczytnem w Pieckach. Telefon o Juranda z Piecek miałam jakiś czas temu,dzwoniła Pani,że odszedł im podobny psiak,wypytała o Juranda i powiedziała,że się zastanowią i się zdecydowali.Wizyta po-adopcyjna niebawem. Quote
anetek100 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 Jezus Maria palpitacji serca dostalam matko kochana no ryczę:(:(:(coś pieknego, oby w końcu tak jak Grafitek znalazł staly dom Jurand lubił pdosikiwac dość częśto teren, nawet ludzi;P przydałaby się mu kastracja, ale najważniejsze, aby teraz miał bezpieczne miejsce a ptoem można pomyślec, o ile ludzie będa chcieli:( ale wiaodmośc super Quote
MARCHEWA Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Ja też się cieszę tylko szkoda,że Pani przyjechała po niego tak niespodziewanie,bo miała zadzwonić jak się zdecydują.Przez telefon mówiła,że mieli podobnego pieska ale zachorował i nie przeżył,Juranda wypatrzyła w ogłoszeniach jej córka,której bardzo się spodobał,Pani zależało aby to nie był starszy piesek,żeby jak najdłużej z nimi był. W schronisku Jurand miał opinię uciekiniera(ja nic niepokojącego na spacerach z nim nie zauważyłam)ale strach jest żeby nie zwiał czasem. Quote
magenka1 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 oby Jurandowi się udało tak jak Nemo i Grafitowi, wakacje w połowie adopcje ruszyli Quote
Lucyja Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Bardzo się cieszę z domku Juranda. I ja i Alinka z fundacji cały czas odnawiałyśmy mu ogłoszenia. Oby tylko dobrze się sprawował w nowym domku !! Quote
ala56 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Bardzo się cieszę - Jurand był moim pupilkiem, cały czas mia odnawiane ogloszenia. Z moich ogloszeń jest jeszcze Lord i Milka. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Quote
anetek100 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 tak pisałam gdzies chyba:) mieszka nad morzem tera znajpilniej to Lord, mam jego zdjęcia nowe, niebzyt ladne ale moze sie przydadza, ma strasnzie zaropiale oczka, ciut mus tawy siadają, załapał doła, bo inne podgryzaja go także ma małe szanse na dom, ale moze moze sie uda, ktoś go zauwazy jego wąek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/211018-Piękny-dostojny-przespokojny-LORD-bez-szans-na-dom-czy-w-końcu-go-znajdzie[/URL] Quote
ala56 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Jakoś o Milce nie doczytałam, nie śledzę dokładnie całego wątku bo czasu brak. Quote
anetek100 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 a ja jutro postaram sie uporządkowac pierwsża stornę:) kto znalażł dom, kto nadla jets kto niestety odszeł za Tm, itp Quote
ala56 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Zmienię w ogloszeniach zdjęcia Lorda, czy nr tel do kontaktu jest ten sam ? Porównując z tymi na pierwszej stronie to podawałam do Asi / Marchewa/ Quote
magenka1 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 nr lepiej na mnie i na Anetkę, szukamy też transportu ze Szczytna do Warszawy mamy tymczas na pikusia Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='ala56']Bardzo się cieszę - Jurand był moim pupilkiem, cały czas mia odnawiane ogloszenia. Z moich ogloszeń jest jeszcze Lord i Milka. Trzymam kciuki i pozdrawiam.[/QUOTE] I to dzięki tym ogłoszeniom wreszcie znalazł dom;) Przed chwilą dzwoniłam do domku Juranda i wszystko jest ok.Psiak wykąpany,biega luzem,NIE UCIEKA.Pani pytała o guzek na brzuchu,który wyczuła podczas kąpania,ale nie byłam jej w stanie odpowiedzieć czy to przepuklina czy coś innego,powiedziałam,żeby pokazała go wetowi przy najbliższej okazji.Pani Juranda mówiła,że jest on bardzo cichy i wcale nie szczeka co troszkę ich niepokoi,ale uspokoiłam ją,żeby dała mu troszkę czasu to jeszcze chłopak się rozkręci.Mamy zaproszenie na wizytę;) Jeśli chodzi o Lorda to faktycznie lepiej podawać namiar na Anetek lub Magenkę. Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 (edited) [quote name='Jagoda1']Psiaki, duzo miłości i zdrowia!:)[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: [B]Dostałam info,że jest do oddania 8 miesieczy Husky-niedługo ma trafić do schroniska.[/B] Natomiast drugi,starszy Husky jest maltretowany przez włascicieli,sąsiedzi proszą o ratunek dla niego,kazałam dzwonić na Policję i zgłosiłam sprawę do TOZU,sama nie wiem co robić,to nie jest w Szczytnie tylko we wsi 30 km w strone Ostrołęki. Zapraszam także na wątek kotów ze Szczytna: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230360-Długowłosy-Lord-i-kociaki(rudy-i-inne)szukają-dobrych-domów-Szczytno!!!?p=19479187#post19479187"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230360-Długowłosy-Lord-i-kociaki(rudy-i-inne)szukają-dobrych-domów-Szczytno!!!?p=19479187#post19479187 [/URL] Edited August 7, 2012 by MARCHEWA Quote
anetek100 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='ala56']Zmienię w ogloszeniach zdjęcia Lorda, czy nr tel do kontaktu jest ten sam ? Porównując z tymi na pierwszej stronie to podawałam do Asi / Marchewa/[/QUOTE] może być do mnie 696 679 286 lub Marzena 667 440 784 Quote
ala56 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 11 ogłoszeń ma już nowe zdjęcia / zrobiłam to wczoraj/ ale z tel Asi. Mam zmieniać? Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='ala56']11 ogłoszeń ma już nowe zdjęcia / zrobiłam to wczoraj/ ale z tel Asi. Mam zmieniać?[/QUOTE] Niech zostanie,w razie co to następne ogłoszenia niech będą na dziewczyny;) [quote name='beataczl']zapisze watek- z watku Grafcia[/QUOTE] Witaj Beatko;) Quote
anetek100 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 [quote name='ala56']11 ogłoszeń ma już nowe zdjęcia / zrobiłam to wczoraj/ ale z tel Asi. Mam zmieniać?[/QUOTE] jak najbardziej moze być jak pisała Asia na Nią:) nastepne najwyzej na nas, ale to bez różnicy my jesteśmy jak coś w kontakcie:) Quote
magenka1 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Jurand i Nemo nasze pieski, które pamiętam od początku jak zaczelyśmy jeździć do Szczytna w końcu doczekali się swoich domów, zabieramy się za następne Orlen, Beksa, Mleczarz i 297 innych piesków czeka nadal Quote
anetek100 Posted August 7, 2012 Author Posted August 7, 2012 będziemy probowac jeszcze namowic jedną osobe na Arnę i inna sunię,ale ton asze marzenia chwilowo:) Quote
MARCHEWA Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='magenka1'] szukamy też transportu ze Szczytna do Warszawy mamy tymczas na pikusia[/QUOTE] Ponieważ Grafit znalazł dom,cioteczka [B]Lida[/B] powiedziała,żeby jej deklarację sierpniową przekazać na innego pieska,więc wybrałam Pikusia,który ma +50 zł na transport;) Lida-wielkie dzięki:calus: Quote
Recommended Posts