Stevie Rae Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Jakiś czas temu ostro wzięłam się za naukę komendy "Przynieś" - Kapselek przynosi wskazaną zabawkę po czym puszcza na moją rękę. Na spacerach również zdaje to egzamin, ale ... Zabawkę przynosi w tak "szybkim" tempie, że czasem naprawdę nie mam cierpliwości. Kiedy jest kawałek ode mnie, owszem, przynosi, ale drepcząc w moim kierunku powoli, ociężale (a to zazwyczaj aktywny i radosny psiak, który, kiedy wie, że otrzyma smakołyk jest pierwszy). Dodam, iż nagrodą za przyniesienie jest zabawa w przeciąganie danego przedmiotu + smakołyk. I on o tym dobrze wie :mad: W jaki sposób mogę sprawic, czy szybciej i chętniej przybiegał z przedmiotem? Quote
Ewa&Duffel Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 Mam dokładnie ten sam problem, z tym, że nie zawsze. Czasem pobiegnie szybko i od razu przyniesie, a czasem wlecze się w zółwiowym tempie... Quote
Anka i Trufi Posted April 6, 2011 Posted April 6, 2011 A próbowałyście wtedy uciekać? Tyłem, tak żeby mieć psa na oku, klaszcząc, wrzeszcząc i generalnie robiąc z siebie idiotkę? Mój wtedy przyspiesza do pierwszej kosmicznej :) Quote
rasowa2410 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Albo wcale nie trzeba tyłem, wystarczy się szybko cofać. PS Mój pies to też Kapsel :) I jak na Kapsla przystało także potrafi tą komendę Quote
Recommended Posts