Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fotki :

i może ktoś jakiś tekścik b y stworzył bo ja dzisiaj wybitnie nic sensownego nie mogę napisać , tu opis ( z mikro psiaków sobie ściągnęłam :) )

Imię: (tymczasowo ) MINI

Plec: Sunia

Waga: 2,200 kg ( dojdzie do około 4 kg jak przytyje )

Miejsce: w DT W Tomaszowie Maz.

Sterylizacja: W przyszłym tygodniu

Stosunek do dzieci: nie sprawdzony , ale też nie oddam do małych dzieci takiej kruszyny

Stosunek do innych psow: bardzo pozytywny

Stosunek do kotow: nie znany

Dodatkowe informacje: Sunia nie wychowana , nie rozumie , że na stole się nie siedzi , dzisiaj wyrwała mi kanapkę z ręki , zdarza się siku w domu , ale po miesiącu w ciasnej klatce to chyba nic dziwnego . Wychowujemy się , sunia mądra powinna załapć w mig .

Charakter: Bardzo kontaktowa , psów się nie boi , wręcz odwrotnie , wszystkie 6 psiaków czuje przed nią respekt , a ona by się ze wszystkimi bawiła . Jest kochana , tylko nie wychowana . I taka ciekawostka , jerj przednie łapki są grubości mojego palca wskazującego , a ja chudzina jestem Mini potrafi skakać na metr do góry (wczoraj prawie wskoczyła do zlewu )

Kontakt: [email protected] , 798-211-667

Posted

ja na dzis tez już nie mam weny;) Może jutro a moze kto inny. Z tym sikaniem to moze być roznie. Ratlerkowate i chyba ogólnie malizny nie są b. lotne w tej kwestii albo po prostu są innego zdania;). Moja uczyła się ok. 11 miesięcy. przez ten okres robiła kupy i siku na...łóżko, ubranie, ktore akurat było na podłodze, do szafy i walizki też....Oduczenie spania na łózku ( ja mam zbyt mocną alergię, zeby na to pozwalać) trwało ponad rok (nauczyła się w schronisku;))Małe są uparte, knąbrne i wiedza dokladnie czego chcą:) No ale może akurat ja trafiłam na wyjątkowo "ciężki" egzemplarz:)

Posted

[quote name='Anja2201']Kupki już dzisiaj w domu nie było , a najgorsze jest to , że kałuże są tak malutkie , że z reguły zobaczę je wtedy kiedy w nie wdepnę :D[/QUOTE]

hihihiihi dobre

Posted

ciotki może wy doradzicie , Kvik chce adoptować małą , domek wydaje się być świetny , ale ja mam wątpliwości co do kota , kota bardzo pozytywnie nastawiony do psów , ale co będzie jak okaże się , że mała kota nie zaakceptuje ?? Ja mam od razu wizję , jak dostaje pazurem w te wyłupiaste oczyska . Co myślicie ?? Przeżywam bez sensu ??

Posted

[quote name='Anja2201']spokojnie dla wszystkich starczy , w schronie mamy takie trzy tylko ciut większe :)[/QUOTE]
Aniu,ja tylko tak SE gadam;)
Ja mam tak jak Ty dom po brzegi wypełniony psiakami:)

Posted

Ja też się zakochałam , ale niech mi nikt nigdy nie mówi że pinczery mini to przytulanki , miałam już paręnaście psów na DT w tym parę szalonych szczeniaków , ale Minki nic nie przebije , porusza się z prędkością światła , wszystkie psy rozstawia po kontach i jest w 10 miejscach naraz :)

Posted

[quote name='Anja2201']Ja też się zakochałam , ale niech mi nikt nigdy nie mówi że pinczery mini to przytulanki , miałam już paręnaście psów na DT w tym parę szalonych szczeniaków , ale Minki nic nie przebije , porusza się z prędkością światła , wszystkie psy rozstawia po kontach i jest w 10 miejscach naraz :)[/QUOTE]
No wiesz...moja Niunia ma z 15 lat(2 lata temu ktoś Ją podrzucił do schronu,bo przestała rodzić,cycuszki do ziemi,chore serduszko,łapki były połamane..ech),także siedzi mi praktycznie cały czas na rękach z małymi wyjątkami siedzi na kanapie.Wszędzie Ją biorę,nawet na wczasy nad morze...a wtedy wyglądam ja Paris Hilton,z pieskiem na ręku...tylko do Paris brakuje mi kilku dolarów i wyglądu:p.Ale moja Niunia jest najpiękniejsza na świecie.Mam nadzieję,że znajdzie się domek,który się w tej maliźnie zakocha po uszy:)

Posted

[quote name='Anja2201']ciotki może wy doradzicie , Kvik chce adoptować małą , domek wydaje się być świetny , ale ja mam wątpliwości co do kota , kota bardzo pozytywnie nastawiony do psów , ale co będzie jak okaże się , że mała kota nie zaakceptuje ?? Ja mam od razu wizję , jak dostaje pazurem w te wyłupiaste oczyska . Co myślicie ?? Przeżywam bez sensu ??[/QUOTE]

no te małe szczurki bardzo chętnie gonią kocurki...Ale własnie...GONIĄ..a jak kot pozytywnie nastawiony to nie będzie uciekał...Tylko, że to małe draństwo potrafi być bardzo zawzięte....Nie masz u kogo sprawdzić? Generalnie jeśli kot nie boi się psów i je jakoś tam lubi, to ja bym hm...dała...(?) hm...Ale domek sprawdzisz nie?

Posted

[quote name='Anja2201']Ja też się zakochałam , ale niech mi nikt nigdy nie mówi że pinczery mini to przytulanki , miałam już paręnaście psów na DT w tym parę szalonych szczeniaków , ale Minki nic nie przebije , porusza się z prędkością światła , wszystkie psy rozstawia po kontach i jest w 10 miejscach naraz :)[/QUOTE]

moja jest meeeeega przytulanką, ale jest też niewyobrażalnie wręcz żywa. Ja już miałam i cocker spaniela i dalmatynkę (baaaardzo biegającą), ale czegoś takiego jeszcze nie. Każdy kogo spotykam, mówi, że o- taki mały piesek jest idealny do mieszkania...Otóż niekoniecznie. Mała pięknie stróżuje, jest żywa, ciągłe w ruchu i najlepiej czuje się na dużej ogrodzonej (koniecznie, bo musza być ludzie ZA płotem do darcia ryjka:lol:)działce. Jest moim dotychczas największym wyzwaniem. A jeszcze trochę przede mną. Ma dopiero ok. 1, 5 roku:placz::evil_lol:

Czekam na starość- jej i moją. Będzie pięknie:)