Jump to content
Dogomania

JH Łączmy sie :) protest przeciwko wysokim cenom zgłoszeń na MP

Recommended Posts

Posted

Pewnie tam mieszkasz :D eee to jak w Krakowie dwie dychy to i ja sobie debiutne, chociaż ja laik w tych klikamach, narazie tylko miałam kilka stratów na normalnym ringu i kilka razy na głównym :D Ale nie w MP , wiec moze i tam warto sił sprobowac. Kto w Krakowie MP sedziuje? I kiedy bedzie formularz na stronie?

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Zuza i Noddy']Nie traktuje was jak powietrze, że wy sobie gadacie, a ja sobie z tego nic nie robie. Myślałam nad tym i to długo, ale jak na tej wystawce nie wystartuje to znowu będzie takie odkładanie tego w czasie. Postaram się jeszcze coś z ta ceną zrobić, ale pewnie to się na nic zda. A list oczywiście mogę wysłać.[/quote]

a czy ktoś powiedział że traktujesz nas jak powietrze?nic takiego nie było :) to jest Twoja decyzja.zrobisz jak zechcesz.my tylko możemy Ci coś sugerować ale napewno nie zadecydujemy za Ciebie.:roll:

Guest Reyes
Posted

[quote name='dadejowa']ja w Krakowie będę w oba dni:P (wiadomo czemu:P)[/quote]
Tradycyjnie pewnie też, ale nie obiecuje że nie powstanie kolejna lista pt."100 rzeczy na które prędzej wydam 40 zł " :roll:

Posted

[quote name='Reyes']Tradycyjnie pewnie też, ale nie obiecuje że nie powstanie kolejna lista pt."100 rzeczy na które prędzej wydam 40 zł " :roll:[/quote]

ah Reyes ta Twoja słynna lista :evil_lol:

Posted

[quote name='Kaya']Ja oczywiście przyłączam się do protestu ;) Rozumiem te 10zł ale to co słyszałam ile w Poznaniu brali to już jest przegięcie ;/[/quote]

Mówisz o finałach w listopadzie ? Przecież tam było na zaproszenia... 10 najlepszych Młodych Prezenterów z Polski z grupy młodszej i 10 z grupy starszej...?

Guest Reyes
Posted

[quote name='Martynaaaa']ah Reyes ta Twoja słynna lista :evil_lol:[/quote]
Szkoda że nie wpadłam na to gdy był world dog show - chyba bym z 1 000 punktów za to 240 zł. naliczyła :D:D:D:D
[QUOTE]
Mówisz o finałach w listopadzie ? Przecież tam było na zaproszenia... 10 najlepszych Młodych Prezenterów z Polski z grupy młodszej i 10 z grupy starszej...?[/QUOTE]
Mówi o world dog show w 2006. Swoją drogą może po prostu zrobić listę ile osób z powodu tego wpisowego doszło do wniosku że nie stać ich na bronienie honoru ZK i przesłać do ZG. Ale im chyba wsio jak ich JH reprezentują...

Posted

[quote name='Kaya']Ja oczywiście przyłączam się do protestu ;) Rozumiem te 10zł ale to co słyszałam ile w Poznaniu brali to już jest przegięcie ;/[/quote]

też mnie zdziwił ten post.to jak to jest?zaproszenia czy normalnie?no bo napewno 10 z gr.mł i 10 z gr.st.

Guest Reyes
Posted

[QUOTE]Mówi o world dog show w 2006. Swoją drogą może po prostu zrobić listę ile osób z powodu tego wpisowego doszło do wniosku że nie stać ich na bronienie honoru ZK i przesłać do ZG. Ale im chyba wsio jak ich JH reprezentują...[/QUOTE]
A dokładnie wpisowe wynosiło 60 zł za dzień :roll:

Posted

To bez sensu ;/ Przecież domeną tych finałów było wyłonienie nalepszego, który reprezentowałby Polske... anuż ten ukryty talent na wieść o kosztach nie zjawiłby się na finałach? Polska zaszkodziłaby sama sobie.. Nie dośc, że dany Młody Prezenter jest najlepszy, ma zaszczyt reprezentpowac Polske, to jeszcze w nagrode za te usługi i honory, nadszarpują mu jego kieszeń..

Posted

Rzeczywiście.. a wystawy stają się coraz popularniejsze, więc coraz więcej ludzi w nie inwestuje, a Ci z góry zdzierają kase... choć może patrząc na to z drugiej strony - każdy musi na czymś zarabiać, a z trzeciej - im bogatsze przedsięwzięcie, tym ładniejsza oprawa, bogatsz wychlaż zagranicznych sędziów na międzynarodówkach i ładniejsze nagrody. Ale ja tu jako uczeń narazie muszę obrać tą pierwszą stronę.. Może wynika to też z ciągle zmieniających się przepisó? Są kraje, gdzie przepisy nie zmieniają się od lat, a u nas co sezon coś poprawiają! Kilka lat temu np. suka nie musiała zbierać żadnych ocen na wystawach, by zostać suką hodowlaną. Teraz wszystko to jeden wielki buisnes.

Posted

tak w dużej części masz racje.tylko kiedyś było darmowe czy symboliczne 10 zł i każdy był zadowolony bo i nagrody były i wszystko pasiło.a teraz.co chwilę im coś nie pasuję :mad: .gdzie się nie ruszyć to potrzebne pieniądze. :roll:

Posted

Dokładnie.. Przecież to było jeszcze tak niedawno! A co do protestu w Częstochowie, to z tego co na wątku czytam, to jednak jakieś osoby i tak idą... wiecie, Was nie ma - tych lepszych, to się rzucili... Ehh ciekawe czy jak z arok dadzą opłatę 100zł to też przez takie osoby nic nie wyjdzie... Ja się namierzam na jakiś debiut, pewnie jednorazowy, bo po prostu chcę się w tym spróbować, a do pełnoletności już tak niewiele, więc nie zaszalele w tej dziedzinie.. i szukam wystawy, więc z uwagi na was odrzuciłam Częstochowe...

Guest Reyes
Posted

[quote name='Martynaaaa']gdzie się nie ruszyć to potrzebne pieniądze. :roll:[/quote]
"Kapitalizm to wredny system" :evil_lol:

Guest Reyes
Posted

[quote name='Martynaaaa']baaardzo wredny:mad:[/quote]
Kuba zaprasza

]:->

Posted

Troche nie rozumiem Wasze oburzenia zwiazanego z tym, że MP jest konkursem płatnym... To konkurencja. Za konkurencje na wystawie się płaci - właściciele psów nie mało, bo po 70-120zł.
Jak na wystawach ktoś chce walczyć, to płaci. Kynologia jest drogą rozrywką i chyba każdy kto się w to pchał zdaje sobie z tego sprawę?

Pzdr
Kasia

Posted

Ok, jest to hobby, ale nie wymagajmy od dzieci 50zł za występ jak to zrobiła w tym roku Częstochowa. TYm bardziej, że ZK trąbi o kształceniu i uświadamianiu młodych ludzi....

Posted

[quote name='AlaNowak']Ok, jest to hobby, ale nie wymagajmy od dzieci 50zł za występ jak to zrobiła w tym roku Częstochowa. TYm bardziej, że ZK trąbi o kształceniu i uświadamianiu młodych ludzi....[/quote]

właśnie,Gazuś,o to nam chodzi.bo chyba nie uważasz żeby za MP w którym udział biorą dzieci (które nie zarobkują) mają płacić,a w sumie ich rodzice 50 zł.?!:roll:

Guest Reyes
Posted

[quote name='Gazuś']
Jak na wystawach ktoś chce walczyć, to płaci. Kynologia jest drogą rozrywką i chyba każdy kto się w to pchał zdaje sobie z tego sprawę?
[/quote]
Ja płacę żeby sędzia oceniał MOJEGO psa.
w JH startuje żeby w Poznaniu walczyć o możliwość reprezentowania ZWIĄZKU KYNOLOGICZNEGO W POLSCE. To związkowi powinno zależeć by reprezentowały go dobre osoby.

Posted

[quote name='Reyes']
w JH startuje żeby w Poznaniu walczyć o możliwość reprezentowania ZWIĄZKU KYNOLOGICZNEGO W POLSCE. To związkowi powinno zależeć by reprezentowały go dobre osoby.[/quote]

Właśnie, bo dobry NIE ZNACZY bogaty...

Posted

toż właśnie o tym pisałam,że powinno się potraktować JH jak promowanie ras polskich, ewent. 10zł za druki i opłacenie sędziego.....