Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy plan! Dawid, ktory zajmowal sie Enigma i Albinem, wezmie Ine na DT. Najwiekszym klopotem w tym wszystkim, byl jego wyjazd 5-16.05 ale i to udalo sie dogadac. Jego kolezanka na ten czas zaieszka u niego w mieszkaniu z Inka :multi: Mam ochote tanczyc :loveu:

Posted

witam wszystkich, jestem Kaska to u mnie i u Maćka była Inka. Jest mi przykro przez to co się stało i dlatego zwalam winę na siebie. Fakt wiedzieliśmy czym grozi wzięcie drugiej suczki, ale patrząc na nią w schronisku na jej wygląd na jej za spokojne zachowanie wcale nie myśleliśmy o tym czym się to wszystko może skończyć. Po prostu tak bardzo nas poruszyła sytuacja Inki, że chcieliśmy jej pomóc. Mam nadzieję że Inka trafi do naprawdę super domu. A co do naszej wariatki Dziary to musimy się za nią wziąść, bo jakaś taka rozbestwiona jest. I to też jest nasza wina.:-(

Posted

[quote name='Kasika25']witam wszystkich, jestem Kaska to u mnie i u Maćka była Inka. Jest mi przykro przez to co się stało i dlatego zwalam winę na siebie. Fakt wiedzieliśmy czym grozi wzięcie drugiej suczki, ale patrząc na nią w schronisku na jej wygląd na jej za spokojne zachowanie wcale nie myśleliśmy o tym czym się to wszystko może skończyć. Po prostu tak bardzo nas poruszyła sytuacja Inki, że chcieliśmy jej pomóc. Mam nadzieję że Inka trafi do naprawdę super domu. A co do naszej wariatki Dziary to musimy się za nią wziąść, bo jakaś taka rozbestwiona jest. I to też jest nasza wina.:-([/QUOTE]
Czesc Kasiu :multi: Strasznie sie ciesze, ze dolaczylas do nas na dogo :loveu:

PS jak juz mowilam ja i kilka innych osob, nie czujcie sie winni, to niestety bylo do przewidzenia :( Staraliscie sie baaaardzo i uwiez mi, takich ludzi jak Wy ze swieca szukac....

Posted

dodałam w galerii Amstaffów kilka zdjęć Iny i Dziary jeśli chcecie je zobaczyć. Jeśli chodzi o Inkę to jak dla mnie widać różnicę w jej wyglądzie. A poczucia winy i tak się nie pozbędę.

Posted

Kasiu zrobiliście dla niej wszystko, nie miej wyrzutów. Stało się... i tyle... też mam w domu 2 psiaki i jak na razie odpukać dogadują się, ale... niestety trzeba brać pod uwagę bijatykę
a jak ręka????

daj link do galerii z chęcią zobaczę łobuza ;)

Posted

A co do rąk to się goją. Ale powiem szczerze że pusto tu bez Iny mimo że i tak była bardzo spokojna, to jakoś tak inaczej jest. Tęsknię za nią

Posted

[quote name='Kasika25']A co do rąk to się goją. Ale powiem szczerze że pusto tu bez Iny mimo że i tak była bardzo spokojna, to jakoś tak inaczej jest. Tęsknię za nią[/QUOTE]

wcale się nie dziwię... szybko można przyzwyczaić się do tych wstręciuchów... jak mi zrobili akcję adopcja Teresy 3 lub 4 dni wyłam... a co się potem okazało to mój daniel numer wyciął.

a psiaki cudne :)
Dziara jak nabrała ciałka :)

Posted

Ina ma sie bardzo dobrze, chociaz jest rozpuszczona jak dziadowski bicz (Kasiu, Macku... :mad::evil_lol::loveu:).

Dawid od kilku nocy walczy z nia i jej wlazeniem do lozka, cholera pierwszej nocy tak wyla i piszczala, ze sasiad przyszedl z interwencja. Pozostala czesc nocy Dawid walczyl jej prychaniem i wciskanym pyskiem na lozko, wiec nad ranem przeniosl sie na antresole :evil_lol:

Teraz noce sa juz duzo spokojniejsze, ale pracuja nad zebractwem Iny, jak tylko poczuje zarelko albo chociaz uslyszy, to wymusza skubana na maxa. Ale i z tym Dawid da sobie rade ;)

Ina pieknie zachowuje sie na spacerach oraz pozostawiona sama w domku :) Ogolnie nie ma mocnego na nia i kto ja pozna, ten zakochuje sie momentalnie :)

Posted

nie mam zielonego pojęcia kto jej tego nauczył :evil_lol: to na pewno nie byłam ja, owszem jak mi coś spadło na podłogę to chapnęła hi hi. ale co do włażenia na łóżko to zabijcie mnie ale naprawdę nie mam pojęcia u nas Ina miała swoje miejsce na kocyku owszem zdarzało jej się wskoczyć na kanapę ale to dosłownie na moment. także to wina Dawida ha ha:lol:

Posted

Bylam dzisiaj z wizyta u pan (Aga, ktora zajmuje sie Inka na czas nieobecnosci Dawida jest moja kolezanka z pracy, zreszta jako i sam Dawid) - Ineczka jest normalnie przekochana! :loveu: Nie ma z nia zadnych problemow, zwlaszcza od kiedy zaczela rzadzic Agnieszka i wpuszcza ja do lozka - Dawid sie na pewno ucieszy, jak wroci :evil_lol: Ale wchodzi tam dopiero wtedy, kiedy lezy juz w nim Agnieszka, wiec wieczorami jest stala zabawa, Inka przychodzi i burczy "no chodz juz wreszcie spac, no chodz, nie badz taka" :evil_lol: Poza tym jest strasznie przytulasnia i milutka, mialam ja ochote schrupac w calosci :loveu: Tylko ja drap i miziaj. Dalej probuje wymuszac jedzenie, kladzie glowe na kolanach i rozpoczyna piosenke ;) Najchetniej polknela by caly dom i jeszcze czyms poprawila, ale sucha karma w misce lezy - w koncu ona nie bedzie takiego zarcia jadla :evil_lol: Smaczki prosze bardzo, w kazdej ilosci i wszystko to, co jedza ludzie. W koncu na pewno jest lepsze niz karma ;) Aga kontynuuje czeste kapiele podczas ktorych Ineczka jest bardzo grzeczna, a po zawsze dostaje cos smacznego (w ogole Agnieszka, ktora ma sznaucery oblbrzymie jest zachwycona tym, jak szybko sie Inke myje :evil_lol:). Skora naprawde wyglada juz bardzo dobrze, a i troche Ina przytyla. Zdarza jej sie czasem troche pociagnac na spacerach, ale nie jest to nic nie do opanowania. Poza tym ladnie siada, daje lapki i staje slupka. Aga juz kombinuje, jak tu zrobic, zeby po powrocie Dawida dalej sie mogla Inka zajmowac :evil_lol: Po tym przydlugim opisie czas na kilka fotek:

Zahipnotyzowana ciachem

No daj, patrz jak ladnie pozuje

Dawaj wreszcie! ;)

No!

A masz tam cos jeszcze?

Posted

ale ślicznie wygląda, a jak się jej sierść świeci !!!
wow...

a co do żebractwa to one chyba mają to w genach ;)))
choć powiem Wam że np. inaczej pies zachowuje się u mnie w domu, a inaczej u rodziców. u nas cisza spokój a tam prychanie, kichanie, buczenie, wszystkie wyrka jej, no i kanapa przed TV, a w domu omija ją i jak na razie wskoczyła raz atakując odkurzacz :D
może chciała sprawdzić Dawida???

Posted

Powiem tak: cieszę się że Inka jest szczęśliwa, bo to widać, że wyzdrowiała bo to też widać patrząc na jej okrągły brzuszek.Ale my i tak nie przestaliśmy za nią tęsknić i pewnie nie przestaniemy. I wiem że jak w sobotę spotkamy się z Agnieszką i pójdziemy na spacer z Inką to będę się czuć tak samo jak w ten przeklęty dzień kiedy musieliśmy ją oddać. No cóż ja już taka jestem i tego nie potrafię zmienić. Pozdrawiam