Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NIKI to ok. 1,5 roczna czarna amstaffka. Niki została znaleziona i trafiła do toruńskiego schroniska. W schronisku nie mogła się odnaleźć, leżała nieruchomo w boksie, trzęsąc się na widok człowieka, psa. Dzięki upartości rodziców adopcyjnych Megi wczoraj opuściła schronisko. Niki trafiła do domu tymczasowego.
Sunia jest w ciąży, ma entropium w obu oczach do operacji. Operacja jest umówiona na czwartek. Koszt operacji to 500zł.
Niki ma zapewniony DT, ale potrzebuje pomocy finansowej na operację. Bardzo Was prosimy o pomoc w opłaceniu zabiegu.
Niki jest pod opieką Fundacji AST. Ewentualne datki na operację prosimy wpłacać na konto fundacji. Po operacji, szczepieniach, będziemy szukać dla suni dobrego domu.

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

Posted

Dzisiejsze wieści z DT:

Witam wszystkich, jako że Niki od wczoraj jest moim kochanym psiaczkiem, trochę wam o niej opowiem.
Jak wcześniej zostało wspomniane jest pozytywnie nastawiona do dzieci i innych psów w sumie też pomijając takie szczekające zza płotu - do nich doskoczy ale zatrzymuje się i spogląda na mnie patrząc czy dobrze zrobiła, na razie jest niespokojna jak słyszy szczekanie innych psów za oknem to kręci się i stoi pod drzwiami, nie chce jeść z miski trochę je jak się podaje z ręki, bardzo potrzebuje bliskości człowieka gdzie ja tam i ona. W łóżku jest dobra :) grzecznie śpi, w środku nocy jak się przebudziła to poszła spać na mój ulubiony fotel i tam została do rana następnie wstała i czekała pod drzwiami na wyprowadzenie. Jak widać na zdjęciu na spacerku czasem się zapomina i biega z ogonkiem do góry i nawet czasem nim pomerda. Bardzo lubi być przytulana i głaskana. Na koniec dodam że spryciula potrafi otwierać sobie drzwi :)

Posted

Rozliczenie Niki na dzień 30/03/2011

Wpłaty:
Midyat FCI 20zł
Katarzyna S. 20zł
Redcat 50zł

RAZEM: 90zł

Do operacji brakuje nam jeszcze 410zł
Dziękujemy ciociom i wujkom za pomoc dla Niki.

Posted

Niki jest już po sterylizacji. Została wysterylizowana oraz miała operowane oba oczka. Operacja przebiegła bez komplikacji, wszystko się udało.
Dziękujemy za trzymanie kciuków.

Błagamy Was o pomoc finansową na opłacenie zabiegu. Potrzebujemy jeszcze 410zł. Dzisiaj nie wpłynęła żadna wpłata na czarnuszkę. :(

Posted

wieści od Niki:

Troszkę więcej informacji o Niki. Jak już wróciła do siebie po operacji to oczywiści zaczęła kombinować jak na razie udało jej się zniszczyć kołnierz. Niki jest psiakiem bardzo pogodnym, łatwo daje się ustawiać i szkolić że tak powiem. W nocy o 2 obudziła się i chciała do wc ale jej nie wyprowadziłem żeby się nie przyzwyczajała, po paru minutach wróciła spać spokojnie czekając do porannego spacerku, muszę dodać ze ma swoje ulubione miejsce do załatwiania tych dłuższych spraw i zawsze dąży uparcie żeby zrobić to właśnie tam (kupa). Codziennie zabieram ja na spacery po osiedlu gdzie jest cała masa psów szczekaczy zzapłotowych na razie jeszcze Niki trochę do nich ciągnie ale już zdecydowanie mniej niż na początku. Jak tylko rozbieram się do spania psiak schodzi z łóżka i czeka aż się ulokuje i przykryję zanim ona wskoczy i zacznie się mocno mocno przytulać.
Więcej informacji w piątek jak już Niki będzie bez kołnierza i szwów i będzie mogła normalnie się wybrykać.

Posted

Niki przeprowadziła się do 2 DT. Powoli zaczynamy ją ogłaszać. Sunia ma dużo zalet (łagodna do psów, kotów, dzieci, dorosłych), więc mam nadzieję że znajdzie super, extra dom.

Wieczorkiem przysiądę do rozliczenia Niki. Niestety chyba nie udało nam się uzbierać na operację. Jeśli ktoś chciałby jeszcze pomóc, będziemy bardzo wdzięczni.

Posted

Rozliczenie Niki na dzień 10/04/2011

Wpłaty:
Wojciech G. 35zł
Grzegorz D. 100zł
Gryf80 20zł

Razem wpłaty: 245zł

Wydatki:
500zł - operacja sterylizacji + entropium

RAZEM DŁUG: - 255zł

Posted

Udało się uzbierać do końca na operację Niki :)
Ogromnie dziękujemy wszystkim darczyńcom!

Wpłaty jakie wpłynęły w ciągu ostatnich 2 dni:
gryf80 10zł
Andzia69 300zł.

RAZEM: 555zł

Wydatki:
500zł - operacja sterylizacji aborcyjnej + entropium

ZOSTAŁO 55zł

Wystarczy nam więc na szczepienia.
Dziękujemy ogromnie za pomoc.

Posted

widząc zdjęcie z otwartą furtką to aż się zapieniłam...ale to chyba otwarta furtka od ogródka:p

a teraz zagadka...bo nie wiem do czego go przypasować:-(

nie mam co z nim zrobić:-(

Posted

Ułożyłam na szybko tekst ogłoszeniowy dla Niki. Gdyby ktoś miał czas i chęci pomóc będę mega wdzięczna.

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych poszukuje nowego właściciela dla 1,5 rocznej suni amstaffa o imieniu NIKI.

Niki to czarna, wysterylizowana amstaffka. Została znaleziona na ulicach Torunia i w ten sposób trafiła pod opiekę Fundacji. Początkowo wycofana, zestresowana. Dzisiaj coraz bardziej otwarta do ludzi, ufna. Z każdym dniem się otwiera. Jak już kogoś pozna, to domaga się pieszczot.

Ogromną zaletą Niki jest jej łagodny charakter. Nie wykazuje agresji do ludzi a także zwierząt (toleruje psy, nawet małe, koty o ile nie uciekają) jednakże w pierwszym kontakcie może się obawiać.

Niki jest sunią domową. Zna życie w bloku, w mieszkaniu. Lubi wylegiwać się na kanapie i spać wtulona w nocy obok właściciela.

Jeśli chciałbyś stworzyć Niki prawdziwy, kochający dom, skontaktuj się z nami:
0501797018
[email protected]

Niki nie jest jedynym psem amstaffem przebywającym pod opieką fundacji. Jeśli chcesz stworzyć dom dla amstaffa, pomóc finansowo, wejdź na stronę: www.fundacja-ast.pl

Posted

doddy napisał(a):
Cane corso koleżanko :)

no tak myślałam...ale wolałam się upewnić;):) no ale i tak nie mam co z nim zrobić:( pies został znaleziony w Skarżysku...ludki zadzwonili do schronu...no i nie mam pomysła:(

• 1 month later...
Posted

Niki nadal u Agaty. W niedziele mamy nadzieję będzie nam dane poznać ją osobiście, bo przyjeżdża do Wawy na zlocik fundacyjny.
Niki jest coraz fajniejsza, ale niestety ma wadę. Niszczy zostawiana sama. :twisted: Dlatego też w drodze powrotnej z Wawy dostanie klateczkę kennelową do celów dalszej edukacji.