Jump to content
Dogomania

Mentorek [*] , Leosiek , Surcia i rudy Rucio

Recommended Posts

Posted

[quote name='WATACHA'] [COLOR=#ff0000][B]Ona nie wybrzydza, tylko czasem boi się wziąć.Wychodzę, jak wracam za minutkę już tego nie ma.Więc uważam, że tak jest dobrze.[/B][/COLOR] [/QUOTE]

Nie chodziło mi o to, że wybrzydza, tylko o to, że dobrze jest dać miskę. Niech zje na spokojnie. Jeśli po jakimś czasie nie zje, to zabrać miskę. Myślę, że skoro jest zalękniona, to lepiej jak wychodzisz. Mniej się stresuje i je. Albin przy mnie zje, ale przy innym zwierzaku nie, bo ma stresa. Więc do dzisiaj i tak już 4 lata, zamykam go w kuchni. Ze stresu potrafi rzucić się na innego psa, co w pobliżu się znajdzie.

[quote name='WATACHA']No ja weszłam z dwie minuty później. [/QUOTE]

Jeśli w tym momencie nie szczekała, to super ;)

Posted

Taki pies to co innego.Moje osobiste maja w misce tylko podczas śniadania i kolacji.Ja myślę, że każdego psa traktuje się inaczej , patrzy na zachowanie i dopiero wyciąga wnioski i coś robi.Tak samo z tym głaskaniem po głowie, już się nie uchyla, a jak miałabym się czaić to miesiąc bym musiała czekać, aż się da pogłaskać bez problemu.

Posted

[quote name='wilczy zew'][B]Bolsbokser[/B]
patrząc na Twoje foty doszłam do wniosku,że powinnaś robić foty wszystkim bezdomniakom do ogłoszeń :lol:[/QUOTE]

Tiaaaa ... tylko czasu wiecznie mało. Robię tymczasom, które sa u mojego taty. A i tych nie mam kiedy sfotografować.

Posted

[quote name='WATACHA']Taki pies to co innego.Moje osobiste maja w misce tylko podczas śniadania i kolacji.Ja myślę, że każdego psa traktuje się inaczej , patrzy na zachowanie i dopiero wyciąga wnioski i coś robi.Tak samo z tym głaskaniem po głowie, już się nie uchyla, a jak miałabym się czaić to miesiąc bym musiała czekać, aż się da pogłaskać bez problemu.[/QUOTE]

Oczywiście, że do każdego indywidualnie trzeba podchodzić. Ale osobiście uważam, że pewne zasady są uniwersalne.

Posted

[quote name='Bolsbokser']Nie chodziło mi o to, że wybrzydza, tylko o to, że dobrze jest dać miskę. Niech zje na spokojnie. Jeśli po jakimś czasie nie zje, to zabrać miskę. Myślę, że skoro jest zalękniona, to lepiej jak wychodzisz. Mniej się stresuje i je. Albin przy mnie zje, ale przy innym zwierzaku nie, bo ma stresa. Więc do dzisiaj i tak już 4 lata, zamykam go w kuchni. Ze stresu potrafi rzucić się na innego psa, co w pobliżu się znajdzie.

[COLOR=#ff0000][B]Nie no tak jak piszę, najpierw jej próbuje dać z ręki (zazwyczaj zjada), ale czasami jej coś nie pasuje i nie chce więc wtedy wychodzę.Jak wracam to już tego nie ma.No tylko chrupki ją trochę kolą w ząbki ;)[/B][/COLOR]

Jeśli w tym momencie nie szczekała, to super ;)[/QUOTE]

Nie szczekała :)

Co z kotem zrobiłaś hi,hi ;)?

Posted

[quote name='Bolsbokser']Tiaaaa ... tylko czasu wiecznie mało. Robię tymczasom, które sa u mojego taty. A i tych nie mam kiedy sfotografować.[/QUOTE]

Fajny ten Twój tata też chcę takiego ;)

Posted

[quote name='WATACHA']
Co z kotem zrobiłaś hi,hi ;)?[/QUOTE]

Na koty też się rzucał, ale udało się Albina zresocjalizować. Jak kot wchodzi do kuchni, kiedy Albin je - po prostu przestaje jeść i czeka, aż kot wyjdzie, ale już się nie rzuca na niego.

Posted

[quote name='WATACHA']Fajny ten Twój tata też chcę takiego ;)[/QUOTE]

ma warunki, bo mieszka w domku, to pomaga ;-)
Problem, że często wyjeżdża. I mam wtedy 2 etaty. W domu 2 psy i 2 koty, a u taty do nakarmienia 3-4 psy (2 są jego).

Posted

[quote name='WATACHA']Chodziło mi co teraz zrobiłaś z kotem w sensie gdzie go zamknęłaś i za co hi,hi?[/QUOTE]

Ojej ... nie skumałam. A to dlatego, że kawy jeszcze nie piłam. Bo rusek wlazł do dużego pokoju, a tam graty powyjmowane z szaf, które wczoraj wywieźliśmy. No i kiedy sama idę na spacer z psami, to najpierw Albin. Ale w czasie spaceru z Albinem, Bravo mógłby coś nabroić w d.pokoju. Więc na szybko zamknęłam, nieświadoma, że tam kot wlazł pomiędzy moimi nogami.
I jak wróciłam z Albinem, poszłam z Bravo.
Potem siadłam do kompa i nagle kot drze ryja.

Posted

[quote name='WATACHA']To po co właził, a potem drze ryja ;)?Pomału się przeprowadzacie?Buuuuuuuuuuuu zazdroszczę[/QUOTE]

No właśnie wczoraj mąż pozbawił nas sofy z dużego pokoju. A jak wróciliśmy na noc do domu, to stwierdził, że nie mamy na czym siedzieć przed TV :)
Ale dzisiaj i tak będziemy na działce, u teściów. I tam rzeczy wywozimy, to jak dostaniemy klucze od naszej działki, tylko przeniesiemy parę metrów z jednej na drugą, zamiast znowu wozić.

Posted

imię wydumałaś???? bo głupio tak bezimiennie o niej pisać

a z tym nocnym szczekaniem to tak miała Mrówka, Drops też - dopóki się nie oswoili z odgłosami domu i okolicy to szczekali na każdy obcy dźwięk

Posted

[quote name='malawaszka']imię wydumałaś???? bo głupio tak bezimiennie o niej pisać

a z tym nocnym szczekaniem to tak miała Mrówka, Drops też - dopóki się nie oswoili z odgłosami domu i okolicy to szczekali na każdy obcy dźwięk[/QUOTE]

Nie wydumałam właśnie :(, jest tak goraco, że nic mi się nie chce :(

Posted

W związku z tym, że dziś otworzyliśmy jej dziś drzwi parę godzin temu, a ona już 4 raz (przynajmniej) do nas zagląda i tzw luka to tak będzie mieć na imię.Od teraz oficjalnie jest Luką

Posted

[quote name='Margi']Jak szczeka melodyjnie to może nazwać ją Nutka?[/QUOTE]

Szczeka śmiesznie ciężko mi powiedzieć, ale nie denerwująco.

Posted

Luka luka i spierdziela, za jakiś czas znów luka i spierdziela.Chyba jej smutno samej ;), bo ostatnim razem wychyliła się i cichutko pisnęła.Ale boi się naszych piesków.Mój mąż też jest dobry taki był trochę niechętny do niej .Bo Weguśka była tak, bo Weguśka to :mad:.A dzisiaj od kiedy Luka do nas luka :lol: to mu się odmieniło.Lata do niej częściej niż ja, kolacje jej chciał dawać i ciągle się o coś martwi :evil_lol: