bros Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 cytuję xmartix "Przez tzw. "przypadek" dowiedziałam się, że 17 miesięczny ONek z rodowodem szuka pilnie domu. Jego właściciele pozwolili mu za dużo i teraz piesek walczy o ostatnią już pozycję w stadzie. Piesek pilnie musi (i powinien) opuścić ten dom, zmienić otoczenie. Jest do nich agresywny, pogryzł dziecko, żonę i wuja. Męża nie pogryzł, tylko jego jako tako (jeszcze) akceptuje. Piesek jest izolowany od rodziny, a to mu na pewno nie pomoże w ponownej socjalizacji z ludźmi. :angryy::angryy:" Dodam że hodowca także go nie chce. Jest pewne że pies potrzebuje pracy z osobą kompetentną, zorientowaną w szkoleniu owczarków OPIS ZACHOWAŃ PSA i FOTKI STRONA 2 Quote
xmartix Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 bros, masz możliwość przerzucenia zdjęcia z kom na komp? co robimy? szukamy dt! koniecznie! i musimy dowiedzieć się o co naprawdę chodzi z jego zachowaniem, żeby wiedzieć jak działać. Quote
bros Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Magda coś mówiła żeby tam pojechać ocenić, ludzie sie zgodzą na wizytę ??? dadzą kasę na hotelik w razie W choć na miesiąć ??? ale mi sie ciśnie na usta Q..... $%@$##@&^@&**&%^%$ Q.........:angryy::angryy::angryy: Quote
xmartix Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 bros nie wiem czy dadzą na hotelik, będę naciskac, na razie mówiłam facetowi że potrzeba kasy na hotel ze szkoleniem, ale on nic nie powiedział.. musze zapytać wprost tak, zgadzają się na podjechania i ocenienie sytuacji Quote
bros Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 oki to teraz musimy sie z nimi umówić na kiedy Quote
bros Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 dostałam mms-em fotkę psa - jest przepiekny !!!! chciałabym wiedzieć jaka to PSEUDOhodowla nie chce pomóc w kłopotach z psem wrrrrr Quote
Uru Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 jestem. tak, teraz trzeba sie umówic z facetem i zabrac psa na spacer. zbadac go,tak to nazwijmy. facetowi natomiat trzeba powiedziec,ze nie ma wyjscia i 400 zl musi uzbierac.minimalna przynajmniejodpowiedzialnosc za zwierze-zapłacic tym którzy moga sie nim zajac. jamor albo bogatynia. taka moja propozycja? ktos mógłby sie dowiedziec czy są wolne miejsca w tych hotelach? ktos ma jakis kontakt? Quote
bros Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Bogatynia jednak bliżej , kto ma tam psa ?aaa Madzia weż namiar od fioneczki Quote
xmartix Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 dzwońcie czy jest miejsce a ja zadzwonię do faceta co z kasą, Bros wstawisz zdjęcie? Quote
bros Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 wstawię dopiero wieczorem, nie mam kabla ze sobą :( w pracy u pana Marka na dzień dzisiejszy miejsca nie ma :( mogę zadzwonić do Jamora ale to dosć daleko , kto go zawiezie ??? jest jeszcze LILU ale najpierw wolałabym wiedzieć jak on współistnieje z innymi zwierzakami Quote
xmartix Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 ok, hmm do Jamora to gdzie? my mamy auto na gaz, coś się zmota Quote
xmartix Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 oj, mnie nie było wczoraj o tej godzinie, z dzieckiem na ostrym dyżurze była, dzisiaj ten transport miałam dziewczyny udało Wam się dodzwonić gdzieś czy jest wolne miejsce, bo pisałyście że w 2 chyba miejsca zadzwonicie, a z Panem dało się umówić? Quote
bros Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 jutro zadzwonie do gościa umówić się z nim na rozmowę, zasięgnelam jezyka o hodowli, sprawdzam pewne wiadomosci. Bardzo sie boje ze Ci ludzie mogą odmówić zapłacenia hotelu dla psa, no ale nic najpierw rozmowa. Quote
Poker Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 można im próbować wytłumaczyć ,że gdyby był u nich dalej, to też by koszty ponosili. Przecież nie żywili go powietrzem. Quote
bros Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 jutro umówilam spotkanie, właściciel przez telefon wydaje sie być bardzo do rzeczy, bedę miała wsparcie w postaci bardzo fajnej , mądrej osoby - zresztą chyba widziałam nawet Marię na dogo :) Quote
Luzia Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Po co owczarki niemieckie biorą ludzie którzy kompletnie nie mają pojęcia o wychowaniu psa.... Szkoda słów. Quote
bros Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 Luzia , niektórzy nie powinni brać żadnych psów bez względu na rasę - taka jest prawda :( Quote
bros Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 trzymajcie dzis kciuki zeby ten młodzieniec mnie nie zjadl na dzien dobry :) dzwoniłam do Jamora, miejsca na razie nie ma ale zapisałam się w kolejkę może cokolwiek ruszy z adopcjami do przodu. Quote
Recommended Posts